Следва

Опушеното око на Ким и другите beauty трикове от KUWTK

50 е по-хубаво от 30 с 5 златни правила

Постижимо, лесно постижимо 

Face преди 3 години

50-те са новите 40, няма съмнение. Движенията age diversity и grey positivity са изключително популярни в социалните мрежи, приканвайки жените, прехвърлили 40-те, да приемат (и с гордост да показват) бръчките по лицето и побелялата си коса.

Кое прави възможно тази прекрасна нова реалност? Грижата за кожата Е първата стъпка за поддържане на млад и сияен вид възможно най-дълго. Намаляването на естрогена, което се случва с годините, оказва видими поражения на кожата - основно хиперпигментация, бръчки и сухота. Имайки това предвид, британското списание WhoWhatWear, заедно с дерматолога Анджали Махто, предлага списък с 5-те най-важни стъпки, които да имаме предвид в разкрасителната рутина след 50-годишна възраст, за да си осигурим безкрайно млада, здрава и сияйна кожа.

1. Хидратация, много!

След 50-те, метаболизмът намалява и кожната защита става по-малко ефективна. Резултатът е постоянна загуба на вода и намаляване на себума, което изисква използването на силно овлажняващи кремове и серуми за възстановяване на правилното ниво на хидратация и защита на кожата. Топ съставките за хидратация са: "серамиди, пептиди, хиалуронова киселина и глицерин". Кремът за лице е най-важната хидратираща стъпка, идеалният гид за избор на крем припомняме ТУК.

2. Негово величество Ретинолът!

"Ретинолът е една от малкото доказани съставки, способни да намалят появата на бръчки. Неговите активни компоненти възстановяват кожата и ускоряват клетъчния обмен, подобрявайки тена и увеличавайки естественото производство на колаген, който намалява с годините ". Мощната съставка изглежда страшна за някои дами, но, обещаваме, Ретинолът ще стане най-добрият ви приятел!

3. Less exfoliation!

"Въпреки че често сме чували, как ексфолирането е от съществено значение за поддържане на млада и блестяща кожа, след навършването на 50 е по-добре да се избягва. Естрогените всъщност играят защитна роля при заздравяването на рани и тъй като скрабът създава микро ожулвания по кожата, които задействат процеса на обновяване, ниското количество естроген може вече да не е в състояние да ги възстанови."  Препоръчваме да ексфолирате веднъж седмично и то с нежен химичен ексфолиант: серум с млечна киселина, тонер с гликолова или измивен гел с ексфолиращи съставки.

4. "Слънцезащита"

"70-80% от щетите върху кожата идват от ултравиолетовите лъчи. Като се има предвид, че естествените защитни механизми на кожата са нарушени след менопаузата, е по-важно отвсякога да се използват слънцезащитни продукти всеки ден, целогодишно, за да се предотврати увреждане от фотостареенето, което буквално унищожава еластиновите влакна в кожата за постоянно".

5. Никакви пенливи продукти, моля!

"Тъй като сухотата на кожата е сред основните следствия от менопаузата, избягването на пенливи продукти за лице и тяло е първата стъпка за предотвратяване на по-нататъшното изсушаване на кожата. По-добрият избор са формули като крем, гел, олио, мляко, масло или балсам."

More Face