Следва

Бела Хадид и Хейли Бийбър, целунати от слънцето, за новата серия аромати от Versace

Познайте коя е най-търсената skin care съставка в Google тази година...

Витамин С официално е най-търсената съставка за грижа за кожата в Google през 2020г. и ето всичко, което трябва да знаете за Него.  

Face преди 3 години

"Витамин С е едно от най-добрите средства за грижа за кожата в света“, казва дерматолог-фармацевтът д-р Колет Хайдън, позовавайки се на супер антиоксидантната съставка за грижа за кожата, една от категорично доказаните, че променят начина, по който изглежда кожата.

Има различни форми, като най-чистата и ефективна (според изследванията) е аскорбиновата киселина, която обаче е и най-малко стабилна. Това означава, че тя се окислява при излагане на светлина, което може да причини повече увреждания на кожата (процесът на окисляване създава увреждащи кожата свободни радикали). "Съществуват и редица производни на витамин С“, казва д-р Хайдън, "Магнезиевият аскорбил фосфат и натриевият аскорбил фосфат са две по-стабилни форми, но са по-малко ефективни от аскорбиновата киселина“.

Полезен ли е витамин С за кожата?

Ако има една съставка, която носи мигновен блясък, това е витамин С: "Ако редовно го прилагате, той засилва синтеза на колаген, регулира производството на меланин и премахва свободните радикали, правейки кожата по-ярка и по-равномерно тонизирана“, казва специалистът. Колкото повече колаген имате, толкова по-жива ще бъде кожата ви (и по-малко фини линии ще виждате) и по същия начин, когато производството на меланин е регулирано, по-малко вероятно е да се поддаде на хиперпигментация и съотвено тъмните петна ще избледнеят.

via GIPHY

Добавете към това факта, че Витамин С е мощен антиоксидант, което означава, че защитава кожата от външни агресори като замърсяване и спомага за ускоряване на клетъчния обмен (за да помогне на кожата да функционира по-здравословно) и имате наистина впечатляваща съставка.

Как да използваме витамин С?

Както казахме, продуктите с витамин С могат да бъдат нестабилни, така че е важно да се използват продукти, които (в идеалния случай) са в херметична опаковка или такива, които са проектирани да се използват само веднъж, като капсули. "Препоръчвам да използвате Витамин С всяка сутрин“ - казва д-р Хейдън - "по този начин ще се възползвате от ежедневната антиоксидантна защита, като същевременно допълвате с употребата на ретинол вечер (те са известни като мечтаното дуо). Използвайте възможно най-редовно за най-добри резултати."

Колко време са годни продуктите с Витамин С?

"След като продуктът бъде отворен, обикновено имате около шест месеца, за да го използвате. Ако стане много оранжево-кафяв, вземете нов.“

Какви са ползите от витамин С?

Всички типове кожа могат да се възползват от него, особено ако кожата е стресирана, липсва й сияние или изглежда бледа.

More Face