Следва

Lancôme Advanced Génifique: вярата в себе си

Колекция Пролет 2021 на Tom Ford - диско, блясък и носталгия

Tom Ford пролет 2021: long live disco! 

Face преди 3 години

“Не харесвам сериозни дрехи. Всъщност те са последното, което искам да виждам", споделя Том Форд пред Vogue, говорейки за последната си готова колекция, а именно Пролет 2021. "Мисля, че ни е страшно нужно да избягаме. Мисля, че са ни нужни усмивки. Знам, че случващото се наоколо не е точно за усмивки, затова ние си свършихме работата така: сътворихме оптимистични и пълни с надежда дрехи, които ви карат да се смеете." 

С размазаните си цветни рокли, tie-dyed сукмани и топ като горнище на бански, облечен върху горните дрехи, Форд определено постига задачата. В съответствие с финалната цел на Том – да ни усмихне широко, идва и beauty щриха му за новия сезон – богат, трептящ от внушение от типа feel-good, с отчетлив реверанс към 70-те. Дизайнерът прави съвместен дрифт в красивото на 2020-та с илюстратора  Антонио Лопес, когото светът свързва именно с култовото десетилетие отпреди половин век, а конкретният повод за съвместната заигравка е прясно дебютиралият документален филм за живота на артиста, включително колаборацииите му с неговите музи - моделите Пат Кливланд и Дона Джордан. 

 


Пат Кливланд и Дона Джордан

Красивите момичета, върху чиито лица виждаме актуалната бюти-колекция на Том Форд са Марджан Джонкман и Макала Джонсън, съвременни версии на Кливланд и Джордан. "Униформата" е диско - клепачи, наквасени в преливащ метал, бузи, оцветени с горещ розов руж и устни, облени в глос във фуксия. Прическите вървят също по допирателната best of disco - Джонкман е с късо платиненорусо каре, разделено на път и на небрежни етажи, а Джонсън е с тъмна дълга коса, пригладена назад в скулптуриран нисък кок, любимият на Пат Кливланд. 

Така, някъде по средата между новото видео на Майли Сайръс (към парчето “Midnight Sky“) и наскоро отворилата отново врати изложба Studio 54: Night Magic в Бруклинския музей, фантастичният грим от ерата на диското завладява въображението на всички. Дори моментът с иронията добавя стойност – няма начин да отидем на танци, няма начин да ни отвори секси face-control и няма начин да останем безпаметно на дансинга до 5 сутринта, защото просто така стана, но това не накърнява ни най-малко удоволствието от фантазията. Другата муза на Том Форд. 

В галерията горе >>> е цялта колекция Tom Ford Spring 2021, а ТУК разглеждаме и пролет 2021 от Виктория Бекъм.

More Face