Следва

Николай Петров - GLOW

Huawei и Cinelibri канят всички на финалната прожекция на финалистите в Smartphone Film Festival 2020

Петте късометражни филма са заснети с Huawei P40 Pro, а един от гостите на откритата сцена в парка на Военна Акадения ще спечели лаптопа Huawei Matebook 13

Movies & TV преди 3 години

На 24 септември, четвъртък, от 19 часа в парка на Военна Академия ще се състои финалната прожекция на филмите от второто издание на Huawei Smartphone Film Festival. Тя е безплатна и отворена за всички фенове на Huawei, кино изкуството и създаването на качествено съдържание в България.

Гостите на събитието ще имат възможност първи да видят резултата от творческия процес на петимата финалисти, които имаха шанс да превърнат идеята си в истинско кино с помощта на Huawei P40 Pro, под менторството на доказани професионалисти в сценария, режисурата и кинематографията в лицето на Ваня Николова, Яна Титова и Александър Станишев. Huawei, Cinelibri и медийният партньор Артакция са подготвили и други изненади, а един от гостите на томболен принцип ще спечели ултралекият нов лаптоп Huawei Matebook 13.

Можете да се регистрирате и в специално създаденото за целта Facebook събитие За регистрация влезте тук.

Заповядайте на една приятна есенна вечер на киното, заснето с Huawei P40 Pro!

--------------

За журито:

Александър Станишев

Той е един от най-известните български оператори. Снимал е над 250 реклами, американският филм Touched With Fire с Кейти Холмс, продуциран от Спайк Лий. Познаваме работата му и от филмите "Вяра, любов и уиски", "Маймуна", сериалите "Стъклен дом", "Под Прикритие", "Дървото на живота", "Връзки”, "Столичани в повече", "Денят на бащата". Документалният филм "Тайният живот на Вера" е селектиран в Camerimage 2019, Sundance 2019 и Berlinale 2019. Александър Станишев е носител на награда за операторство от фестивала в Сламданс 2012 в САЩ, има няколко фотографски изложби и е бил част от Vienna PhotoBook Festival.

Яна Титова

Яна Титова е актриса и режисьор, чието име се нарежда сред това на най-добрите млади актриси и режисьори. Играла е на сцената на Народен театър "Иван Вазов" и Младежки театър "Николай Бинев", снима се във филма "Кецове", "Стъпки в пясъка, "Лов на дребни хищници" и още. Носителка е на награда "Аскеер", на награда за най-добра женска роля на Българската филмова академия, на Златна роза за поддържаща роля. Завършва престижния “Талант кампус” - част от паралелните програми на “Берлинале”. Яна е автор е на документалния филм "88MHz", с който печели награда на публиката на фестивала Master of Art. Пълнометражният дебют на Яна "Доза щастие" се превърна в един от най-успешните български съвременни филми, а почитателите на "Откраднат живот" могат да се насладят на работата й не само като режисьор, но и пред камера.

Ваня Николова

Тя е сред най-известните сценаристи у нас и драматургичен консултант на множество сценарии. Сценарист е на телевизионното предаване "Сблъсък“, главен редактор на италианското списание MAX, главен сценарист на сериала "Под прикритие", "Връзки", "Четвърта власт". Носител е на няколко награди за най-добър български сериал и е сценарен консултант на филма "Котка срещу стената", част от програмата на фестивала в Локарно.

Този звездно жури се допълва от Жаклин Вагенщайн, управител и куратор на кинофестивала Cinelibri, и Лонгруи Циу, генерален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония.


* Събитието ще се проведе при спазването на всички епидемиологични мерки

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 2 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.