Следва

По дупе: каталозите с новите колекции на марките бельо

Jil Sander, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Spring 2021

Runway преди 3 години

Jil Sander не направи ревю на Седмицата на модата в Милано, както бе обичайно досега. Новата си колекция креативните директори Люси и Лук Мейер представиха във видео формат по IGTV.

Работата им изобилства от плисирани рокли с чист силует, вталени шлифери и множество костюми: от модели от строг сив туид до почти неносими ансамбли от коприна. Акцентите в колекцията са подчертани с помощта на едри копчета, върви навсякъде, големи джобове, най-разнообразни яки и украшения от черна кожа на шията. Тренчовете и пелерините са пристегнати в кръста със сплетени кожени колани, увити по няколко пъти около талията, като често на колана е прикрепена и чанта.

Сред обувките откриваме повече от интересни екземпляри - сандали с дебели каишки на нисък тънък ток и такива, за които можеш да сбъркаш, че са маратонки, както и ботуши с квадратен нос в разнообразни цветове, плюс вариации на тема рибарски сандали.

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Hermès

Runway преди 1 месец

Не очакваме удивителни ефекти от колекциите на Hermès, но винаги се ентусиазираме от начина, по който Надеж Ване-Цибулски (Nadège Wane-Cybulski) ръководи женския отдел на топ марката в продължение на седем славни години. Концепцията й по традиция се опира на тихия лукс, който просто нежно и с едва доловим жест променя цвета, формата и структурата си