Следва

Легендарната черна овца на принцеса Даяна в продажба пак

Наоми е СЪВЪРШЕНАТА корица: Vogue ноември 2020

Stunning! 

All fashion преди 3 години

"Наоми Кембъл промени моделството завинаги", казва новата кавър стори на Vogue с иконичния супермодел в главната роля. Действително, 50-годишната Черна перла изглежда точно като върха на моделския айсберг начело на ноемврийското издание на Библията, облечена в царствено великолепна Dior Haute Couture бяла рокля с пеплъм пола.


Наоми Кембъл - 50!


За сесията (фотограф е прочутият нюйоркчанин Итън Джеймс Грийн) британката е облечена и стилизирана от невероятно талантливия Карлос Назарио. Назарио е моден директор на iD Мagazine, освен това съвсем наскоро бе сред обявените нови сътрудници на Vogue в качеството му на моден редактор. Същият стилизира и Лизо за корицата на предния брой.


Рокля John Galliano и обувки Rosetta Getty

Придружаващото убийствените кадри интервю е дело на тъмнокожата английска писателка и продуцент Афу Хирш. На страниците на изданието, Кембъл се редува с други изключителни модели, на върхови позиции в индустрията - Угбад Абди, Алтън Мейсън, Анок Яй, Кая Гербер и
Адут Акеш, която нарича Кембъл "мамо". Дизайнерът Кенет Ийз също се включва с думи за Наоми, възхвалявайки и поздравявайки я за приноса й към BIPOC (Black, Indigenous and People of color) страната на модната индустрия.


The Fashion Awards: Наоми Кембъл става "Модна икона"Наоми в одежда Valentino Haute Couture

"Тя е като канава, като идеален пример", казва моделът Угбад Абди, а Гербер добавя "Наоми винаги настоява за автентични взаимоотношения с дизайнери, редактори, фотографи и т.н. и ме насърчава да правя същото“.


Боди и кожена пола от Alaïa

В обширната статия на Vogue, Кембъл говори за расизма, за документалния филм Supermodels и споделя, че скоро ще издаде мемоарите си.


В Burberry

За личните си професионални преживявания и расовата дискриминация казва така: "Предпочитам расизмът да е точно пред лицето ми и да знам с какво трябва да се справям, вместо всичко това да е подтискано и недиректно. Това не е неуважение към страната, в която съм родена, но със сигурност трябва да го изкореним и да се справим с расизма; без повече да го смитаме под килима и да го оставяме в периферията. Но нищо не се е променило. Едиственото, което знам е, че имам подкрепата на културата си сега, когато говоря за това."


Усмивки от старите ленти: 100 ретро кадъра на рожденичката Наоми


Цялото интервю на Наоми и всичките великолепни кадри разглеждаме в Vogue ТУК.

More All fashion

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

All fashion преди 3 дни

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".  

Миналото: 20 "вехти", но епични кадъра от Лондонската седмица на модата

All fashion преди 6 дни

Тазгодишното издание стартира на 16 февруари, за да приключи в късните часове на утрешния ден. Следим внимателно показаното на подиума и не спираме да твърдим, че Седмицата на модата в британската столица има физиономия, характер и история, с които не могат да се похвалят посестримите й в Ню Йорк, Милано и дори Париж, вижте.