Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 16.11 - 22.11

Последен ден с Ретрограден Марс за следващите две години, йей

Облекчението е почти толкова голямо, колкото когато Сатурн напуска знака ни... 

Astro преди 3 години

Ако с две думи трябва да опишем края на ретроградния в Овен Марс, те са „най-накрая“. След два месеца драматичен и хаотичен транзит, Марс преминава в директна (неретроградна) позиция на 13-я ноември, което означава край на "ниската енергия, липсата на сексуално влечение, пламтящият гняв и задушаващите страсти“, които Нараяна Монтуфар, старши астролог за Astrology.com, предвеща през септември. Ние определено виждаме това, като достоен за купон момент!

via GIPHY

Въпреки че Марс беше ретрограден в собствения си знак, това не означава, че положението е по-търпимо. В момента огнената планета остава в знака на Овена, което вече е добра новина! Транзитът ще донесе огромен прилив на енергия, който ще има трайни ефекти.


Юпитер от Козирог във Водолей, какво очаква всеки знак през 2021-ва


Ако ви звучи сериозна работа, то сте прави, такава е. Последствията са с реално положително (точно това искахме да чуем на този 13-ти петък) дългосрочно въздействие. "Когато Марс започне да се движи напред, ние също ще се раздвижим и ще се чувстваме по-способни да вземаме решения относно връзки и ситуации и да отстояваме позициите си“ казва астрологът Лиза Стардъст. "Сега ще имаме мотивация да се справяме с нещата, а не да бягаме от тях, избухнали, криейки емоциите си.“ Марс е планетата на активността - стане ли директен, няма начин да сме страхливи. Искаме да сме забелязвани, чути, да отстояваме мнението си и да постигаме по най-бързия възможен начин всичко. Увереността и силата проблясват отново и това не ни смущава. 

Марс ще бъде в ретроградна сянка до 2-ри януари, така че ще имаме малко време да прегледаме и оценим всичко, през което сме преминали в последно време. 


10 неща, които ще ви провокират да си направите натална карта


Енергията, проектите и плановете, които възспирахме и слагахме на заден план, ще потръгнат отново, казва Стефани Пауъл, контент ръководител на Horoscope.com. "Всички препятствия лека-полека ще започнат да се изчистват. Ще отнеме време, докато Червената планета набере пълна скорост, но като цяло енергията се насочва в продуктивна посока."

Този транзит изисква от нас няколко неща: да внимаваме с желанието за власт, да не допускаме липса на мотивация и да разрешим конфликти, потенциално възникнали от септември до сега. Тъй като вече сме преминали през определени неприятни неща (поне нас Ретроградният Марс не ни подмина), сега сме по-добре подготвени да предприемем действия срещу тях. С усмивка си напомняме, че имаме силата да се изправим срещу всичко, Марс освен всичко е Планетата воин, носеща мъжка енергия, сила, огън, самочувствие.


Астрологията повелява: изберете професия според знака, в който попада Медиум цели


Точно в края на ретроградния период на Марс може да сме необикновено гневни (малко като Фийби), поради което е добре да се вгледаме вътре в себе си  и да потушим пожарите, които ни измъчват. "Как се справяте с гнева и разочарованието през последните няколко месеца? Има ли по-здравословен начин?" - пита Пауъл. "Докато Марс променя енергията си, ние сме натоварени с въпроса: За какво си струва да се борим? Сега е времето да си отговорим и да се заредим."

via GIPHY

Марс няма да е ретрограден нито веднъж в следващите две години, така че имаме доста време, преди отново да се наложи да преживеем за хаоса на този транзит. Дотогава избираме да седнем, да се отпуснем и да помислим върху това, което планетата на гнева, действието, егото и желанието ни е научила в своето обратно движение. Оттук можем да вървим само напред.
 

More Astro