Следва

LA BIOSTHETIQUE Paris: 6 празнични сета - ИСКАМЕ ВСИЧКИТЕ!

Beauty Starter: 52-годишната Джилиан Андерсън, звездата в The Crown

Джилиан Андерсън изгрява през 90-те години като упоритата специална агентка на ФБР Дана Скъли в „Досиетата Х"

Celebrity beauty преди 3 години

Сега разкошната зеленоока Джилиан, с острите си черти и нечовешка игра, отново е звездата на фантастични филми, които задължително трябва да видите (сред тях култовия сериал на Netflix - Sex Education) и изглежда практически същата, каквато я помним от преди близо 30 години.

В момента 52-годишната актриса играе ролята на Маргарет Тачър в сезон 4 на The Crown. „Тачър несъмнено е страховита, но аз се радвам, че мога да изследвам образа в дълбочина и да надникна под повърхността, смея да твърдя, че се влюбвам в иконата, която, независимо дали е обичана или презирана, бележи цяла епоха", казва Андерсън за персонажа на английския министър-председател, в който се превъплъщава.


Джилиан Андерсън като Маргарет Тачър в The Crown

Наскоро звездата признава, че остаряването е трудно. „Ако се гледате на филм, има определен момент, в който виждате как се променяте", казва тя пред Vogue. „Може да бъде или силно травматично, или нещо, което подтиква към промяна на съзнанието, към осмисляне на онова, което е наистина важно. Но първо трябва да преминете през тази травма."

Андерсън, която е британка, изтъква също, че се опитва да запази европейското мислене, когато става въпрос за остаряването. „Мисля, че в Европа като цяло живеем с разбирането, че жените, които остаряват по естествен път, могат да бъдат красиви, докато не съм толкова сигурна, че това се възприема в Америка и по-специално в Лос Анджелис. Мисля, че по някакъв начин възрастта там се възприема като порок, в САЩ дори на дребните бръчки се гледа като на недостатък."

Сега Андерсън сподeля, че приветства промените, които идват с остаряването. „Нещото, което трябва да запомните, е, че образът, който виждате в огледалото, е най-младият, който някога ще имате. Така че не можете да направите нищо друго, освен да се насладите на момента! " обобщава философски тя.

Ето какво прави Андерсън, за да остане силна и здрава, прегръщайки идващите години.

Редовно ползва продукти против стареене на кожата

Актрисата забелязва, че откакто навършва 40 години, кожата й започва да „страда". В резултат на това „започнах да й обръщам повече внимание", казва тя. „През годините залагам на продукти от Clinique и Estee Lauder." И все пак, добавя, „не съм обсебена. Това не е най-важната част от живота ми, но просто идва време да използвам онези полезни продукти, които пазарът предлага. И знаете ли, мисля, че работят. Мисля, че кожата ми определено се чувства по-добре."

Знае силата на добрия овлажнител

Андерсън разкрива тайните на своя грим и грижа за кожата в Instagram, докато споделя своя снимка от снимачната площадка на „Сексуално образование". Обича продуктите на Sarah Chapman Skinesis „за почистване, тонизиране и овлажняване, грундиране и полиране" и използва „удивително хидратиращия" лосион на Dr. Organic за „овлажняване на цялото тяло". Актрисата също многократно говори за любовта си към Тонирания овлажнител на Лора Мерсие. „Той заема истински важна и голяма част от живота ми", казва с намигване пред Harper's Bazaar UK. „Всеки ден съм благодарна, че го имам."


CLINIQUE, Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator, 27лв

 


Estée Lauder, Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex, от 180лв на 140лв


Laura Mercier, Tinted Moisturizer Natural Skin Perfector Broad Spectrum SPF 30, 92лв


Dr. Organic Virgin Cocco Skin Lotion 200ml, 18лв

Стреми се да се храни здравословно, но не се страхува и да кривне

Всички знаем колко е трудно да се спазва стриктна диета и актрисата признава, че не е супер строга по отношение на това, което яде. „Винаги се интересувам от диетата със сурови храни, но вече няколко души ме предупреждават, че тя не е особено полезна за жените. Харесва ми идеята да се храня чисто, това ме привлича, но никога не съм достатъчно смела, за да остана на суровоядство за по-дълъг период от време." Андерсън уточнява, че обикновено се опитва да избягва „високовъглехидратни храни", но все още обича да има по кенче кока-кола тук-там. „Знам, че не е добре за мен, но все пак я пия", казва звездата.

Тренира, но не прекалява

Актрисата изглежда невероятно стегната, но ни уверява, че не прекарва много време в притеснения за това как и колко често изпълнява упражненията си. "Не третирам фанатично, за да поддържам форма", уточнява пред Daily Mail. „Тренирам йога няколко пъти седмично и после се отдавам на малко джогинг." Освен това наема личен треньор епизодично, за да влезе във форма за нови роли.

Работи усилено, за да се грижи за психичното си здраве

Андерсън разкрива пред The ​​Guardian, че ходи на терапия от 14-годишна - и е достатъчно отворена да признае, че се е борила с психически проблеми в миналото. „Имам моменти в живота, в които не напусках дома си. Душевното ми състояние не бе никак добро." Ето защо днес тя черпи от своя опит и предлага съвети на другите относно психичното здраве в книгата си от 2017-та: „Ние: Манифест за жените, които сме навсякъде".

Обожава медитацията

Андерсън поддържа натоварен снимачен график, но въпреки това се опитва да отделя време за медитация всяка сутрин. "Започвам деня си с медитация", казва тя пред New Beauty. „Дори само да се събудя няколко минути преди децата ми, започвам да медитирам, за да центрирам мислите в главата си. Това прави целият ми ден много по-различен."

Прави ежедневен списък с нещата, за които е благодарна

Лесно е да изпаднете в негативизъм, когато закъснявате за работа поради трафика или сте попаднали в досадна ситуация, а дори наградените с Оскар актриси са принудени да се борят с това. Андерсън разкрива пред The ​​Guardian, че преминава „през етапи, в които мисля, че просто се оплаквам през цялото време... Трябва непрекъснато да се успокоявам, за да не влоша състоянието си."

Ето защо актрисата изготвя списък с неща, за които се чувства благодарна всеки ден. „Всяка вечер правя списък с благодарности." Понякога той остава само в главата й, но както и да го прави, Андерсън е сигурна, че това й помага да поддържа мисленето си по-позитивно.

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 1 седмица

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи