Следва

Криеница е новата програма на Future Shorts

Няколко добри дестинации за седмицата 18-22 януари

Потайностите, скритите заплахи и мистификации са в ядрото на ...

Events преди 14 години

1. Ела, намери ме! Future Shorts.

Потайностите, скритите заплахи и мистификации са в ядрото на януарската програма на британския фестивал за късометражно кино и анимация Future Shorts. Програмата се нарича “Криеница” и съдържа 8 филма – две анимации и две мизукални видеа, обединени от темата за неспокойния свят на невидимото. Историите разказват за магическите предмети и племена от Ню Йорк, изгубената невинност в Англия, демонстративно американско музикално видео и още едно, напълно рециклирано от Creative Cloud Collective. Откроява се две минутната анимацията на бразилския режисьор Бруно Диккола – “Завръщане като животно” – изключително стилизиран и запомнящ се, филмът е посветен на вечния мит за завръщането след смъртта, като животно. Визията на януарската програма на Future Shorts е вдъхновена от тази кратка, но въздействаща история. Внимание заслужава и филмът на полския режисьор Бартож Блашке - “Дзиетек”, който от 2008 досега е взел 8 награди от международни фестивали за късометражно кино, както и брилянтните герои от “Загубените племена на Ню Йорк”.

20 януари - Дом на Киното – 21:00
27 януари - Дом на Киното – 21:00
29 януари - Червената Къща – 19:30





2. БALKANSKY - издание на Кукер Мюзик.

Проектът е замислен и изпълнен безкомпромисно – като музика, като дизайн, като послание. Според авторите на проекта Иван Шопов, познат като Cooh и Иво Христов – всеки един човек е камбана, която трябва да зазвъни, да открие своето призвание и да осъществи себе си. Те се срещат преди 4 години и скоро разбират, че говорят на един език, затова и се захващат да осъществят проекта Бalkansky или Бalkan sky. До настоящия резултат се стига след година и половина усилен труд - от момента на раждане на идеята и записването на материал за 30 парчета до перфектната селекция от 11 композиции, свързани с единадесет фотографии на кукери, направени на ежегодния кукeрски събор в Перник от Иво Христов. В записите участват музиканти, които дооцветяват картината, като допринасят с прочувствените си изпълнения – Теодисий Спасов свири по неузнаваем начин и то не само на кавал, а и на тромпет. Пейо Пеев на гъдулка, а Влада Томова и Деница Серафимова пеят в ключовите композиции – „Писмо от Америка” и „Зелените Балкани”. Заслужава си да се обърне внимание именно на тези две последни песни в албума, защото в тях се крие развръзката, посланието и надеждата.

10 лева на предварителна продажба, за повече информация www.sofialiveclub.com
15 лева на място в Sofia Live Club

20.01.2010 г. 21.00 часа





3. Изложба фотографии на Иван Пастухов


Иван Пастухов знае много добре, че няма по-пълноценна емоция от пътуването и срещата с непознати хора и места. Светът го зове постоянно към поредните преживявания и пътешествия. А фотоапаратът е за него инструмент, с който се старае да улови всички тези моменти и собствения си поглед към странни екзотични места. Трудно е да се каже кое е първото в този случай – пътуването или снимането, но важен преди всичко е резултатът. Иван Пастухов може да разказва безспир за пътуването, за фотографията и за другата си голяма страст – виното.

Още >>>






4. Четвъртият вид
The Fourth Kind



Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: ужаси, трилър
САЩ, 2009, 98'
Режисьор: Олатунде Осунсанми
Сценарий: Олатунде Осунсанми, Тери Робинс
С: Мила Йовович, Елиас Котeас, Уил Патън, Алиша Сийтън, Юлиан Вергов, Йоан Карамфилов

Според направеното от уфолози през 1972 класифициране на контактите с пришълци четвъртият вид е свързан с отвличания на нещастни земни жители (първите три контакта са забелязване на НЛО, доказателство за присъствието на извънземни и осъществяване на среща с малките зелени човечета). Филмът по темата е минималистичен, но доста претенциозен хорър, залагащ на псевдодокументалната стилистика, подобно на класиката Проклятието Блеър и миналогодишния касов хит Paranormal Activity.

Още>>>
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?