Следва

Изложба от лендарт пленер „Между пясък и пяна"

„Смърт за 2020“ на Netflix - документалката, която следва да ни върне увереността

От създателите на „Black Mirror"

Movies & TV преди 3 години

Да се посмеем на 2020-та изглежда най-добрият начин за справяне с това, което ни остави.  

През тази една година, която усетихме като инфарктен епизод на Black Mirror, уместно бе Netflix да подслуша създателите на шоуто и „подигравателно“ да се позабавлява с някои от по-странните събития през годината.

Ето всичко, което знаем за предстоящата комедия, подходящо наречена „Смърт за 2020“, включително нейния звезден актьорски състав.

Какъв е сюжетът на Death To 2020?

Представяйки се като типичен документален филм, "измамата" ще съпоставя кадри от реални събития с „известни експерти“, действащи като говорещи глави, предоставяйки коментар за случилото се.

„2020: Година, така (добавете прилагателно по ваш избор), дори създателите на Black Mirror не биха могли да го измислят... но това не означава, че нямат нещо, което да добавят. Death To 2020 е комедиeн продукт, който разказва историята на ужасната година, която беше, и може би все още е. Тази забележителна документална лента вплита някои от най-известните гласове в света с архивни кадри от реалния живот, обхващащи последните 12 месеца“, се казва в прессъобщението. 

Създателят на шоуто, Чарли Брукър (съавтор на Black Mirror) е известен със своята поредица BBC Annual Wipe - тъмна комедия с поглед назад към новините и културните моменти на всяка изминала година. Шоуто се излъчва от 2006 до 2016 г., а Брукър го спира, за да се заеме с други проекти, а именно Black Mirror. Твърди се, че вдъхновението за Death To 2020 е фактът, че това си беше една уникално ужасна година, с което няма да спорим. 

Кой ще участва в Death To 2020?

С участието на актьори от A-листа, в комедията ще видим Лиза Кудроу (Приятели), Самюел Л. Джаксън (Pulp Fiction), Хю Грант (The Undoing), Лесли Джоунс (Ghostbusters, SNL), Джо Кири (Stranger Things), Кумаил Нанджиани (Силициевата долина, Влюбените птици), Трейси Улман (Мисис Америка, Куршуми над Бродуей), Кристин Милиоти (Как срещнах майка ти, Палм Спрингс) и Самсон Кайо (Търсачи на истината).

По време на интервю за новия си сериал, The Undoing, Грант подсказва, че ще играе „отблъскващ“ историк (каквото и да означава това) и потвърждава, че носи перука.

Очаровани? Вижте трейлъра по-долу, за да се уверите сами.

Кога можем да гледаме Death To 2020?

От 27 декември, когато ви е удобно, гледаме в Netflix.

More Movies & TV