Следва

Тази, която обича панталони: 15 архивни снимки на Даян Кийтън по повод ЧРД днес

Инвестицията в бижу - как, в какво и защо, споделя Софи Биле Брах

Датският бижутер ни казва всичко, което трябва да знаем за инвестицията в скъпи бижута, такива, чиято стойност само расте с времето и които ще примираме от радост да оставим на децата и внуците след време... 

 

All fashion преди 3 години

Sophie Bille Brahe e красивата датчанка, която основава едноименния си бижутериен бранд през 2011 година и се превръща в първенец в индустрията, съчетавайки Scandi cool вибрациите с ценността на диамантите. През последното десетилетие базираната в Копенхаген бижутерка се прославя с елегантен, минималистичен дизайн, примесен с авангард. Вземете нейните обеци Ботичели, вдъхновени от известната картина на италианския художник от Ренесанса „Раждането на Венера". Те преосмислят ролята на перлите в 21 век като игриви клъстери, които припомнят разпенените вълни, от които излиза Богинята.


Ботичели
  - 1380€

Celestine, новата й колекция за Dover Street Market, е най-голямата й колекция от диаманти досега. Вдъхновена от нощното небе, тя се фокусира върху опияняващи вихри от диаманти в прости златни орнаменти с минималистичен размер. Подобно на всичките й бижута, колекцията е както съвременна, така и неподвластна на времето, и следователно трайно в списъка с желания на много фешън хора. 

Със своята монохромна палитра, състояща се почти изключително от диаманти, перли и жълто злато, тя има прост подход както към проектирането, така и към носенето на бижута и вярва, че това трябва да стане част от ежедневието на всяка от нас. Софи споделя своите съвети за инвестиране и грижа за специалните бижута и камъни, в които се вслушваме внимателно. Защото тази инвестиция си струва. 

 

1/5 Инвестирайте в диаманти

За мен диамантите са най-умното удоволствие. Те са най-очарователният камък и носят вълшебно усещане, което не може да се обясни. Те са тези, които доминират дизайнерската ми работа. Бижутата могат да задържат толкова много моменти и да носят толкова много лична история, а ако инвестирате във висококачествно диамантено бижу, това е нещо, което може да продължи вечно и да се предава на следващите поколения.

2/5 Съчетайте мода и класика

Харесва ми, че перлите са органична суровина, която се създава по естествен път и въпреки това те са толкова красиви, че за разлика от диамантите не е необходимо да се модифицират с рязане или полиране. Започнах да работя с тях, след като майка ми ми подари перлената огърлица, която баща ми й подарява след раждането на брат ми. Перлите имат разкошно класическо излъчване, но могат да се използват и в модерни дизайни. Колието ми Пеги е идеално за носене с тениска, но също така изглежда красиво, когато се обличам официално. Наистина искам бижутата ми да са нещо, което се носи всеки ден, така че да стане част от това, което сте.

3/5 Носете направени по поръчка бижута

Бижутата са много лични и има нещо много специално в създаването на поръчков модел с помощта на дизайнер. Начинът, по който създавам, е по-скоро да отнема, а не да добавя, и мисля, че поръчковите модели винаги трябва да започват с избрания камък или материал, и че дизайнът трябва да се концентрира и фокусира върху това. Настройката никога не трябва да отвлича вниманието от този фокус, освен ако не е част от историята, която искате да разкажете. Когато създавам поръчкови диамантени бижута, обичам да използвам речни диаманти, където е възможно степенуването по скалата Е или F в безцветност, това са най-качествените и най-чисти диаманти, с които разполагаме.

4/5 Потърсете вечен дизайн

Винаги търсете бижута, които смятате, че са вечни и за които знаете, че ще ви създадат това специално усещане, когато ги носите отново и отново.

5/5 Обърнете специално внимание на бижутата си

Наистина вярвам, че за тези красиви материали трябва да се полагат грижи. Перлите са живи и ако не ги носите редовно, ще избледнеят. За да запазят красивия си блясък, те трябва да бъдат носени, тъй като най-добре се третират с естествените масла от нашата кожа. Перлите са органичен материал и не понасят никакви химикали, така че не трябва да се носят под душа или да се пръскат с парфюм. Перлите, вързани на конец, ще трябва да се нанизват отново с течение на времето, тъй като нишката ще се разхлаби при употреба. Диамантите са буквално завинаги и могат да се носят всеки ден, но златото е мек материал и трябва да се третира внимателно. И двете могат да избледнеят като блясък с течение на времето и трябва да бъдат полирани, за да възвърнат красотата си. 

More All fashion