Инаугурационните тоалети на първите дами на САЩ

Инаугурационните тоалети на първите дами на САЩ

Докато и ние, както целият останал свят, се чудим какво ще облече 46-тата първа дама Джил Байдън, припомняме с какво се появяват в Деня нейните предшественички 

 

Жаклин Кенеди

Жаклин Кенеди е сред най-добрите примери за това как трябва да изглежда една first lady. Инаугурацията на съпруга й Джон Кенеди се състои през 1961 година, а Джаки подхожда към събитието с невероятна сериозност. Тоалетът е комбинация от белоснежна рокля и пелерина - лична дизайн разработка на госпожа Кенеди, в която й асистира Етел Франк от Bergdorf Goodman. В онзи момент Жаклин е на едва 32 години, тя е е една от най-младите първи дами в цялата история на Америка, респективно свежият й и съвременен външен вид буди искрено възхищение. 


Джаки Кенеди, 1961г.

Лейди Бърд Джонсън

След трагичните събития, които се случват с Джон Кенеди, следващ президент на САЩ става Линдън Джонсън, а негово първа дама - Бърд Джонсън, чийто външен вид се отличва извънредно много от този на предшественичката й Жаклин. Освен това, въпросната инаугурация е една от най-сложните - страната болезнено преживява трагичната смърт на бившия президент, което значи, че имиджът на новата домакиня на Белия дом трябва да е едновременно сдържан и обнадеждаващ. В резултат на тези очаквания, Лейди Бърд Джонсън се появява на церемонията в жълта рокля под авторството на Джон Мур, като тоалетът довършват искрящо бели ръкавици и класически перлен наниз. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.