Следва

Ах, влюбена съм, а дори не е пролет, но не пречи, нали?

Editors' choice - Какво бих заменил за една хапка

Каквито и обещания да си даваме в началото на всеки месец или седмица, че от сега нататък ще спазваме точен...

Food преди 14 години

Каквито и обещания да си даваме в началото на всеки месец или седмица, че от сега нататък ще спазваме точен режим на хранене и ще поглъщаме единствено и само здравословна храна, като че ли цялата ни воля се срива пред порция от любимата ни вкусотийка.

Това чувство е особено силно, ако не си я опитвал от месеци, защото е строго забранена в диетата ти или по-лошо – не я приготвят у нас.

Точно в тези случай като че ли целият свят спира да се върти в мига на неочакваната среща, а ти си готов да дадеш буквално всичко за две, три, четири… хапки.

След като тази мисъл ни се завъртя из главите и заедно с нея куп спомени под формата на образи, миризми и вкусове, ето какво разбрахме, че сме готови да дадем ние.

Радо




При мен е малко особено. Мога да не ям цял ден и да не чувствам глад. Обаче връхлети ли ме веднъж гладът, настава истински Апокалипсис. В такива моменти съм готов да дам всичко, което ми поискат (дори новия ми червен пуловер), за един телешки стек с горчица и печени картофи.

Мими



В момента съм на вълна "бисквитени торти", затова ако сега съм готова да жертвам нещо, то ще бъде единствено и само заради нея. Не мога си представя сегашния си живот без две неща - телефон и компютър, но за парче шоколадова бисквитена торта съм готова да се лиша и от двете. Интернет няма да се срине за ден без мен.

Мила



Винаги бих заменила чифт обувки за тост с крема сирене посред нощ. Дори новите ми чизми не струват в сравнение с любимата ми традиция за препечени филийки около 4 посред нощ. Крайно нездравословно на втора – храна преди лягане и изобщо лягане по това време. Но просто го обожавам.

Антония



За една порция от любимата паста с много добавки или за едно парче от най-шоколадовата торта на света бих пожертвала точно 4 неща: 1 килограм отгоре, 30 минути съвест и 2 дни глад след това!
Ако се чудите за четвъртото – ако се сдобия с отдавна желаните обувки, например и реша да ги отпразнувам!

Иван



Винаги съм обичал италианската кухня, а и Италия въобще, така че в определен момент бих заменил дори любимия си Nikon за една порция талиатели със песто, сметана и броколи…..мммм…
 
Рози



За храна заменям...

За чийзкейк в 2 през нощта заменям малката си бяла дантелена рокля Armani, купена от секънд хенд на цена по-ниска от един чийзкейк.

За един таратор като късна закуска към 11 за свежо начало на деня заменям един секси смс от настоящия мъж. Само един обаче.

За крем супа от броколи и пържени кротончета заменям старото си пеперудено Miss Sixty портмоне.

За начос с лют сос, филм и диван заменям кожения си клин, подарък от млад български дизайнер. Имам два.

За топло кексче със студен сладолед за силна закуска заменям един от поредицата си пръстени с надписи на Marc Jacobs. Този, който ми се повтаря.

Сега съм нахранена и с празен гардероб. Като се замисля, никоя дреха не ми се дава, а и някои смс-и са по-добро начало на деня и от най-вкусната закуска. Я по-добре си носете новите дрехи и се обичайте, храната е необходимост, не цел. Пържолата е временна, Louis Vuitton е вечен.

Елена




Аз свързвам храненето с най-ранните си и най-сладки детски спомени.
Оттогава имам и любими миризми - на шишче, печено на жар в борова гора, в него - месце, сланинка, лукче и чушка, и на кръглия бял хляб с невероятна кора, който печаха пак там, в гората, в скромна фурна с два бора отпред.
В същата гора беряхме с настървение сърнели, които после пържехме в малко олио и соляхме обилно, за да усетим нещо много близко до божественото блаженство, което да помним и до днес.
За горните три неща заменям .... всичко.

Е, почти... 
 

More from View Sofia

More Food