Следва

Най-красивият българин за 2009 ще води Точно така по PRO.BG

Светло бъдеще за българските сериали!? Струва ли си!

Българските риалити продуценти, май ще инвестират в сериали, научихме от dir.bg. Eкипите на Нико Тупарев (“Биг...

Events преди 14 години

Българските риалити продуценти, май ще инвестират в сериали, научихме от dir.bg. Eкипите на Нико Тупарев (“Биг брадър”), Евтим Милошев (“Сървайвър”), Магърдич Халваджиян (“Господари на ефира”) и Димитър Митовски може и да се превърнат в истинско 20th Century на бг сапунките, ако вложат парите си в това начинание, а Забранена любов току-виж станал новия Дързост и Красота на още две-три поколения.

Драма, която вероятно ще върви в най-гледаното време по Би Ти Ви, ще правят хората на Митовски. Очаква се сагата да се появи на екран до 2-3 месеца. В момента Митовски работи върху игралния филм “Мисия “Лондон”.

Владо Карамазов пък ще се превърне в новия Мехмет, ако продуцентът му Евтим Милошев направи грандиозна сага.

“Добрата реализация на скъп и мащабен проект като “Сървайвър” ми дава основание да имам амбицията да правя и сериал, бил той драматичен или комичен”, коментира Евтим Милошев.

В битката ще се включи Про.бг, която по традиция продуцира сама своите издания. В момента има кастинг за актьори. Това ще бъде класическа любовна история, като първо ще направим 2 пилотни епизода, за да проверим реакцията на зрителите, обясниха от телевизията.

Освен добри сценарии обаче ще трябват и добри пари. Производството на една серия с родни актьори излиза около 30 000-40 000 лв. За сравнение - телевизиите са успели да спазарят епизод от турските сериали за между 3000 и 6000 лв.



Е, струва ли си инвестицията тогава, питаме ние продуцентите. Ами сигурно, но ще трябва да се продават добре и на съседна Турция, Гърция и Македония примерно. То, така и така сме си близки по душа и лайфстайл...

В момента по БНТ върви родната “Клиника на третия етаж”, а Нова тв повтаря отначало сериала “Забранена любов”. Но скоро не се очкава светло бъдеще за сапунка от български произход. 
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.