Следва

We love: adidas Originals x WALES BONNER

Red Valentino, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Смело и скъпо обличане за 12+ 

Runway преди 3 години

„Вярвам, че когато се отървете от предубежденията, наистина можете да достигнете по-дълбоко емоционално ниво“, казва за новата си колекция - Пролет 2021 - Пиерпаоло Пичоли. „Това се опитваме да направим в Red Valentino, да дадем ново усещане за свобода и нахалство, отразяващо духа на най-новите поколения.“

Пичоли успява да материализира очакванията на тези много свежи хора, зажаднели не за буржоазен бон тон, а за радикална романтика и напълно личен почерк в стила. Дизайнерът предлага и от двете в своята пролетна колекция за малката сестра на Валентино, която определено изживява драматичен процес на израстване. Пиерпаоло залага на персонализирането и свободолюбивата уникалност, което изглежда е паролата за достъп до мисленето на Gen Z и модните предпочитания на управляваната от социалните мрежи аудитория.


Red Valentino, Fall 2021, READY-TO-WEAR


Всеки моден момент от новата колекция е хибридизиран чрез сглобявания и съпоставяния - отличителните белези на R.V. (съблазнителен арсенал от женствени волани и тюл) са примесени с разикалността на улицата. Черно изрязано худи става горна част на подходящ бежов тренч, превърнат в мини-рокля; гъвкаво черно кожено байкър яке се прегръща с ръкави, напоени в ефирност,  огромен плетен пуловер е закърпен с тюл и найлон. Мини и макси волани обикалят асиметрични рокли, девствена бяла риза с богати рюшове се комбинира с малки черни дантелени шорти, вдъхновени от бельото на Ренесанса прозирни комплекти, изплетени на една кука, са нахално украсени с провокативно секси бие. 

Както и в предишните сезони, Пичоли се доверява на младата италианска фотографка Тереза ​​Чосиа да заснеме кадрите, което се случва в неукрасено пространство, така че изображенията имат сурова енергия, неполирана и истинска. Младежката марка на Валентино все още е наричана малкото Валентино, но трябва ли да продължава да бъде наричана така? Тя изглежда достатъчно позната на света и също толкова дръзка, че да поиска и запази правото си на собствен характер.

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 1 седмица

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 2 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.