Следва

Фантастична: 86-годишната госпожа, трансформирана от баба в кралица от собствения си внук

French Exit: Красив живот по френски - любов и Esthederm

"Артистът не е у дома, ако не е в Париж" - Ницше 

Beauty News преди 2 години

Вдъхновението и осъзнаването при нас винаги идват през изкуството и този път не е изключение. В момента, в който научихме за предстоящия филм с божествената Мишел Пфайфър - "French Exit" - нещо в нас се отключи и пожела изящен миг на френско бягство. Искаме да избягаме от своеобразната си Америка - непрестанна динамика, щуро движение, много тревога, шум, задължения - и с цялото си достолепие и антураж от френски красоти да пристигнем, поне мислено, в своя Париж - място на артисти, на бохеми, на страхотни хора, автентично и влюбващо. Ето как изглежда френският ни ден (подсказваме: като влюбване).

Събуждаме се рано, светло, тихо и уютно е. Всичко навън живее нов живот, слънцето погалва лицето, прегръщаме кучето за добро утро и си пускаме тихо Карла Бруни, Клод Дебюси или Серж Генсбур. Открехваме всички прозорци, правим кафе от робуста във френската си преса и отиваме да се погрижим за това, което французойките третират като най-скъпото си - кожата.

Посягаме към кутията, сандъче със съкровища, отваряме, а вътре проблясват по френски семплите, много елегантни опаковки на четирите ни топ-продукта, олицетворение на безупречната френска козметика. Луксозна, грижовна, ефективна и много качествена. Разбира се, всички те от Esthederm. Най-доброто от престижните линии Osmoclean и Eau Cellulaire ни правят френски момичета - блестящи, уверени и с фантастични лица. Тези неща носят щастие, ако ги ползвате и вие, знаете. Като скъпа копринена рокля, като чифт балеринки Chanel, като грято от слънце грозде, като картина на Моне... Така преживяваме изкуството, наречено френска грижа за кожата:

Стъпка първа е почистването с двата продукта от гамата Osmoclean. Esthederm създава тази линия преди няколко години и още си спомняме как, докато още ги нямаше в България, влязохме в престижна парижка аптека, търсейки най-доброто за чисто лице на френския пазар, а консултантът ни подаде Osmoclean с искреното и непредубедено: "C'est le meilleur", най-доброто... Безпрекословно добри, ритуалът Osmoclean включва нежен крем за почистване на пори и озаряваща маска с изглаждащ ефект, и двата продукта разкриват гладък микрорелеф и супер равномерен тен на кожата. Заедно те създават професионалния метод за дълбоко почистване, който поставя основите на здравата кожа. 

Нежният крем за почистване е с изключително богата текстура, която осигурява несравнима ефикасност. Благодарение на специфичния ритуал за нанасяне абсорбира замърсяванията, локализирани дълбоко в порите. Нанасяме малки количества с потупване върху лицето и шията, масажираме с кръгови движения, за да се получи плътна бяла текстура, избягвайки зоната около очите, изплакваме обилно с вода.

Следва озаряващата маска с изглаждащ ефект. Със своето 2-в-1 действие - едновременно ексфолиант и маска - активните съставки проникват в сърцевината на клетките, абсорбират излишния себум и елиминират несъвършенствата, които са причина за повехналия и сивкав тен на кожата, на който с охота казваме: "Non, merci". Нанасяме на плътен, равен слой и изчакваме няколко секунди. Започвайки от шията нагоре, с леки и нежни движения излющваме от кожата вече засъхналата маска, повтаряме движенията в зоната на челото и завършваме с лек масаж на околоочния контур, за да го озарим и изгладим. Изплакваме и всеки път след този феноменален ритуал осъзнаваме как изглежда съвършенството. 

Следва още една любима стъпка. Вече усещаме уханието на готовото кафе, имаме идея какво ще хапнем и как ще оползотворим слънцето и миговете свобода, но преди това искаме да оживим лицето си. Посягаме към клетъчната вода Eau Cellulaire. Изследователските лаборатории на Esthederm изучават внимателно клетките, кожата и взаимодействието й с външната среда, създавайки формули, които разглеждат кожата като екосистема. Esthederm създават и патентоват 100% биомиметична вода - източник на живот и основен компонент на всеки козметичен продукт на Esthederm, абсолютен аналог на естествено наличната вода в кожата. Нанасяме и буквално светим!

На финала идва клетъчният гел-крем, нежният партньор на Клетъчната вода от същата серия. Освежаващата текстура се среща с кожата и я "лекува" от липса на жизненост и свежест, без да я оставя мазна. Хидратира интензивно, предотвратявайки загубата на вода и осигурявайки дълготрайна хидратация с освежаващо усещане. Чрез усъвършенствани формули на клетъчния гел-крем, хидратиращата гама Eau Cellulaire отговаря на специфичните нужди на градското ежедневие, за да запази младостта на кожата задълго. В елегантния флакон се крият три патентовани формули - Патент "Клетъчна вода", патентована технология "Аквапорини" и патент "Skin Notox" - които работят за хидратация, антиоксидация и енергизиране на кожата. Продуктът има силно антиоксидантно действие, чрез което неутрализира вредното действие на свободните радикали, отговорни за стареенето и повехналия вид, и защитава от вредните фактори на градската среда, причина за оксидативен стрес. Свежата и лека текстура е подходяща за всеки тип кожа и е отлична основа за грима, който предстои да сложим.

Несравнимото усещане на текстурите, лекият нежен аромат, хидратацията и свежестта са несравними. До най-голяма степен те представляват френския ни exit - качество, грижа, резултати, лукс. Esthederm, Osmoclean, Eau Cellulaire - френско бягство за красиви жени! 

После допиваме кафето, слагаме червено червило и спирала, кожата ни няма нужда от макиаж, грабваме една шапка и платнена чанта, и излизаме, влюбени в света. Купуваме връзка нарциси, малко камембер, бутилка червено, стара книга с френски поети... Стоим на слънце, четем Бодлер и Юго, хапваме лучена супа и така нататък, безмерно свободни, простичко щастливи, както когато сме в Париж... Чувството си има име. French Exit с Esthederm! 

Своето Френско бягство в следващите дни ще ни разкажат още трима много интересни, много артистични и невероятно красиви хора. Очаквайте много скоро поглед и към тяхното French Exit преживяване, както и една изключително приятна изненада в Инстаграм акаунта ни. L'amour pour vous!

 

More Beauty News