Следва

Карди Би очаква второто си дете

Вдъхновява ли ни ренесансът на "Бенифър" за втори шанс за бившите ни?

С Джей Ло и Бен Афлек и тяхната възкръснала стара любов, днес се гмурваме в мътните води и хилядите причини да се съберем с бившия

Love преди 2 години

Спомняте ли си как Брад Пит и Дженифър Анистън се срещнаха години след приключилата им любов на Наградите на актьорската тв-гилдия и всички се въодушевихме от възможен ренесанс? Кадрите сами по себе си бяха достатъчни, за да предизвикат масово вълнение, давайки на публиката искрица надежда, че картите може да предсказват дълго мечтано събиране.


Колаж: buro 

Това се случи през януари 2020 г., малко преди пандемията, когато светът все още не се нуждаеше от извинение за твърде силния си възторг, така че е малко странно сега да се впечатляваме отново на втория шанс, който знаменитостите си дават. Още повече, когато става въпрос за една от най-влиятелните двойки на Холивуд - говорим, разбира се, за завръщането на Бенифър. 


Джей Ло и Бен Афлек together forever? Какво знаем дотук?


За Bennifer 2 се заговори за сефте в статия в сайта за клюки TMZ през февруари тази година, когато се появиха съобщения, че двойката си праща имейли. Спекулациите се завихриха, провокирани от различни наблюдения: Бен - забелязан да влиза в имението на J.Lo в бял джип; двойката - снимана заедно в Монтана, уж на почивка à deux; бившият на Джен - P Diddy публикува #tbt на себе си и J.Lo, хванати за ръце... Чакайте, какво? Добре, това с Диди е плувка за наивници, така че се връщаме обратно при Бенифър.

Миналия месец Бен отиде на казино с майката на J.Lo, веднага след това списание E! съобщи, че J.Lo се премества в Лос Анджелис за „ново начало с Бен" и интернет гръмна. На 14 юни, с гръм и трясък, повторното им събиране бе потвърдено в типичния гламурен стил на двойката: Бенифър се връща официално, хора.

За непосветените (съществуват ли такива все още?), правим кратка ретроспекция. Двойката първоначално започва романа си през 2002 г., след като се среща на снимачната площадка на известния тв-сериал Gigli. Предшественици на Бранджелина и Кимие, те олицетворяват съвременната супердвойка, привличайки пресата толкова упорито, че цитират „прекомерното внимание на медиите" като причина за разтрогване на планирана им сватба през 2003 г. (след като провалят плана за заблуда на папараците с три булки-примамки). Апогеят на Бенифър може би е видеото от 2002-ра за „Джени от квартала", което грабва вниманието на медиите, също както и разкритията и кадрите на Джен и Бен в множество невъзможно бляскави локации.

Любовта им е непреодолима, но съвпада с пика на влияние на таблоидната преса и обсебването на знаменитостите. Тя също така се сблъсква, директно и вълнуващо, с възхода на интернет културата - сфера, в която J.Lo вече доминира; В нета Джен разказва собствената си приказка, откакто вриза в модния фолклор с емблематичната рокля на Версаче с принтирани зелени листа, която носи на Грами 2000 (славно ребрандирана в колекцията на Донатела Пролет 2020). Кадърът вдъхновява Google да създаде функцията за търсене на изображения. 

Еволюцията на интернет е достатъчно шеметна, за да накара този революционен образ да изглежда като пещерна рисунка, а целият Bennifer 1 да се усеща като носталгична приказка. И така, защо тяхното събиране за пореден път завладява така категорично Zeitgeist? Вече приключи царството на таблоидите, всемогъществото на папараците, златният оттенък на Холивуд, така че не е ли странно, че сме обсебени от ренесанса на двойката, която въплъщава всичко, дори в ерата след MeToo, Instagram и/или TikTok?

Е, не наистина. Винаги ще изпитваме носталгия към любимите си двойки, особено онези, които бележат бляскавата епоха на киното и шоуто, но ефектът Bennifer 2 е по-дълбок и всеобхватен от романтичните спомени за онова време. "Култът и почитането на знаменитостите е шанс за възраждане на вярата в красотата и блясъка. Новините за розови диаманти и инкрустирани с бижута тоалетни успокоява и вдъхновява", твърди статия на Guardian, озаглавена "Благодарим на Бенифър" от ​​2003 г ."Може би монархията ще се провали, но няма място за притеснение, щом Бен и Джен са тук".

Да не пропускаме и неудържимо обнадеждаващото и успокояващо, чисто човешко качество на знаменитостите да дават на нещата нов ход. По този начин те удовлетворяват тайната ни надежда, подсилена от фалшивата интимност на социалните медии, че те са точно като нас - малко разбити след бурната отминала година, но все още тук, търсещи любов на същите стари места, изпращайки имейли на бившите си след повечко изпито розе. Пандемията със сигурност кара нас, обикновените смъртни, да запалим старите пламъци; при липсата на други възможности и дистанциран свят, Х-Factor-ът никога не е бил по-силен.

Скептиците ще го нарекат рекламен трик и може би са прави. След изключително добре документирания възход и падение на Bennifer 1, всяка "партия" се радва на моменти на величие, но и на повече от няколко провала - професионални и романтични. Заедно Джен и Бен са по-мощни, по-"подходящи", ако щете, отколкото поотделно. Те може би просто искат да максимизират печалбата, да подобрят публичния си имидж и да получат достъп до привидно безкрайния набор от супер звездни двойки?

Да се ​​надяваме, все пак, че в случая не е това. В интервю за People през 2016 г. Лопес казва, че краят на аферата й с Бенифър се дължи до голяма степен на таблоидния натиск: „Мисля, че в друго време и при други обстоятелства, кой знае какво може да се случи, но там със сигурност има истинска любов." Сега двамата са по-зрели, по-мъдри и имат отношения, изградени върху приятелство и приемане на недостатъците на другия. И може би тази любов ще спечели. Макар че може и да не се случи така, особено ако всички продължаваме да ги обсебваме... 

More Love