Всички номинации за Emmy 2021: Големи разочарования и още по-големи радости

Всички номинации за Emmy 2021: Големи разочарования и още по-големи радости

"Емили в Париж" влиза в играта, "Girls5eva" е аут, а по всичко личи, че "Хамилтън" няма да спре да обира всички награди  

Хем разбираме, хем не разбираме съответно номинираните за престижната ангелска статуетка, изброяваме надолу кои филми и сериали влизат в категорията "достойни", кои не можем да си обясним как са номинирани, кои трябваше да бъдат... Поне, както всичко, което се случва в света на изкуството в момента, ситуацията е spicy! 25-те хиляди члена на Академията за телевизонни изкуства и науки отсъдиха така: 

Журито вдига утвърдително палец и казва Oui на "Емили в Париж"

След като публиката критично повдига вежди, когато комедията печели две номинации за "Златен глобус", се съобщава, че членовете на Асоциацията за чуждестранна преса в Холивуд са поканени в Париж за луксозно двудневно пътуване в оригиналния "дом" на шоуто , Paramount Network. Това разкритие, което отчасти предизвиква негативни реакции в целия бранш срещу асоциацията, прави твърде малко вероятно сапуненото шоу да спечели любовта на Телевизионната академия. Но ето че сериалът с участието на Лили Колинс (който започва да снима втори сезон през май) изглежда има и много фенове сред членовете на Еми и спечелва номинация за комедиен сериал, в която категория ще се конкурира с "Hacks", "Pen15" и "Тед Ласо". Вероятността за победа почти не съществува, но номинацията сама по себе си е една от най-големите изненади на тазгодишните награди.


"Емили в Париж" с втори сезон, за кое се вълнуваме


"Girls5eva" отпада...

В ретроспекция може би е твърде много да поискаме Girls5eva да пробие в шумотевицата около Еми. Една шантава комедия в чисто нова стрийминг мрежа (дори в нея да участват имена като Тина Фей и Сара Барей), не изглежда достатъчна, за да придаде на съвременното порти-момиче необходимото внимание, но все пак смятаме, че продукцията заслужаваше шанс... Гледайки звездата Рене Елис Голдсбъри и виждайки списъка с номинирани песни, които не са наполовина толкова добри, колкото "4 Stars", е трудно да не се вбесим, че повечето от членовете на журито явно не отделят време да осмислят видяното на екрана. Утешителната новина е, че поне вторият сезон е гарантиран и шанс за развитие догодина има.

В ретроспекция може би е твърде много да поискаме Girls5eva да пробие в шумотевицата около Еми. Една шантава комедия в чисто нова стрийминг мрежа (дори в нея да участват имена като Тина Фей и Сара Барей), не изглежда достатъчна, за да придаде на съвременното порти-момиче необходимото внимание, но все пак смятаме, че продукцията заслужаваше шанс... Гледайки звездата Рене Елис Голдсбъри и виждайки списъка с номинирани песни, които не са наполовина толкова добри, колкото "4 Stars", е трудно да не се вбесим, че повечето от членовете на журито явно не отделят време да осмислят видяното на екрана. Утешителната новина е, че поне вторият сезон е гарантиран и шанс за развитие догодина има.

"Хамилтън" отново е сред топ изборите

Любимата сценична пиеса, превърната във филмов проект на Disney +, не се отказва от триумфа си, спечелвайки си цели 12 номинации. Това е основната изненада по няколко причини. Първо, раждат се известни противоречия преди гласуването, когато Disney + представя проекта в специалната (предварително записана) категория, но тъй като няма съответна актьорска секция за тази категория, актьорите биват изпратени в телевизионната филмова група. И второ, актьорите се състезават срещу актьори от категорията за кратки сериали, може би най-конкурентната група тази година. И все пак седемте члена на ансамбъла (Лин-Мануел Миранда, Лесли Одъм Джуниър, Рене Елис Голдсбери, Филипа Соу, Давид Дигс, Джонатан Гроф и Антъни Рамос) печелят индивидуални номинации. За онези, които струят от любов шп "Хамилтън", може би това е утехата от потенциалното бъдещо разочарование, тъй като няколко от тези актьори участват и в други сценарии, за които действително могат да бъдат номинирани - веселата роля на Голдсбери в "Girls5eva", силните изпълнения на Дигс и Рамос в "Добрият Лорд Птица" и "Психотерапия", съответно.

"Малката брадва" обърква всички

Говорейки за объркване в категориите, "Малката брадва" на Amazon ни вкарва в дилема "дали е сериал или е филм?", откакто дебютира в платформата през ноември. Три от петте епизода (или късометражни филми?) дебютират на филмовия фестивал в Ню Йорк, а проектът на Стив Маккуийн печели най-добрата комбинация от наградите на Асоциацията на филмовите критици в Лос Анджелис. За наградите "Златен глобус" той е номиниран в категорията за кратки сериали или телевизионни филми (а звездата Джон Бойега печели номинация за поддържащ актьор). Така че може би цялото объркване е твърде голямо за телевизионната академия, която не дава на сериала номинация за сериал (той се състезава в категорията за кратки филми), както и никакви номинации за актьорско майсторство. 

Лошият тайминг на "Страната на Лъвкрафт"

"Страната на Лъвкрафт" взема 18 номинации за Еми само дни след като HBO обявява, че ще бъде отменен вторият сезон на продукцията. Това е космическа несправедливост, която съпътства темата на шоуто за реалната социална несправедливост. Шоурънърът Миша Грийн развълнува всички почитатели на сериала в Twitter, хвалейки се с планирания вече сюжет за втори сезон на "Страната на Лъвкрафт" и заявявайки, че това ще бъде алтернативна история за Съединените щати. В този нейн свят САЩ са известни като суверенните щати на Америка и са разделени на четири територии: "New Negro Republi" на югоизток, огромните „Tribal Nations" на запад, “Jefferson Commonwealth” от Нова Англия и участък в средата на континента, известен като „Whitelands". Въпреки готовата идея и концепция, която на практика ще остане нереализирана, 18 номинации са си 18 номинации... честно ли е това?

"Добрият лорд птица" на Итън Хоук не можа да полети

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.