Следва

Watch it or Skip it: Защо да гледате “The Cook of Castamar”, новата историческа драма по Netflix

Легендарната игра „Стани богат“ завладява ефира на bTV през новия телевизионен сезон

Актьорът Михаил Билалов ще бъде водещ на формата, който отбелязва 20 години от излъчването си в България

Movies & TV преди 2 години

Един от най-емблематичните и дълголетни телевизионни формати у нас и по света – играта „Стани богат“, ще стане част от програмата на bTV още тази година. Предаването е символ и запазена територия за вече придобити и нови знания, а в ефира на bTV ще стъпи тържествено навръх 20-ата годишнина от първото си излъчване в България. Водещ ще бъде актьорът Михаил Билалов, който влиза в ролята с присъщите му увереност, стабилност, обаяние и неподражаем стил на водене.

„Развълнувани сме, че имаме възможността да предложим на нашите зрители най-популярната телевизионна игра за знания в света - „Стани богат“. Това уникално шоу – вечна класика и неизменен рейтингов фаворит – ще заеме достойното си място в програмната схема на bTV, с което не само откликваме на нуждата от качествено и обогатяващо аудиторията съдържание, но и правим поредна стъпка към утвърждаването на телевизията като дом на най-популярните и завладяващи световни формати в България”, коментира Христо Хаджитанев, директор „Програма“ в bTV Media Group.

„Стани богат“ е първият международен формат, реализиран в България, и е версия на британския оригинал Who Wants To Be A Millionaire. Той стартира на 12 май 2001 г. и бързо се налага като един от най-обичаните в българския ефир. През годините се развива непрестанно и днес е символ на качествено ТВ съдържание и гарантирано забавление чрез споделяне на знание. С юбилейната си поява в ефир „Стани богат“ ще предложи на зрителите на bTV ново, обогатено съдържание, с интересни участници, многообразие от емоции, динамична игра на знания, драматични ситуации и най-вече забавление и време за цялото семейство, в което всеки може да научи нещо ново. Освен класическата игра и голямата награда от 100 000 лв., в регламента ще има и нови елементи, които ще дадат допълнителна стойност и различно, съвременно лице на световноизвестната телевизионна игра. Освен в ефира на bTV, предаването ще бъде достъпно и на онлайн платформите на bTV Media Group.

Любопитна информация за Стани богат

“Стани богат” ненапразно е най-успешната тв игра в световен мащаб от появата си на 4 септември 1998 г. в Англия. Малцина знаят, че форматът, създаден от Дейвид Бригс, Майк Уайтхил и Стивън Найт първо е реализиран като радио игра. Телевизионната версия на шоуто е изключително популярна, защото изпитва интелектуалните качества на участниците си като същевременно запознава аудиторията с интересни факти. Нагледно това бе показано от режисьора Дани Бойл във филма му “Беднякът милионер”(2008), спечелил 8 награди “Оскар”. В него на стола на богатството сяда сиракът Джамал Малик от Мумбай, който успява да отговори на всички въпроси. Те според правилата на играта се усложняват с всяко следващо ниво дотолкова, че всеки победител в “Стани богат” става национално известен заради знанията си.

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 2 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.