Следва

Анджелина Джоли за пръв път в Инстаграм: "Идвам тук, за да говоря от името на обезправените"

Деметра: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Дева, знак по знак

Ето как логичният, практичен - и ОК, дразнещо притеснителен - земен знак си съвпада с всеки от 12-те знака на зодиака 

Astro преди 2 години

Здравейте Деви, о, вие аналитични гении, саможертвени светии на зодиака...  Виждаме ви! Виждаме вашия принос и желанието светът да бъде едно по-добро място. Няма да вдигаме много шум около вас, защото знаем, че това неизбежно ще предизвика вътрешното ви съмнение към всичко, въпреки че надали има по-сигурен, реалистичен, честен и искрен знак от вас - вие обективно знаете колко сте добри във всичко. За да ви възнаградим за цялата упорита работа и грижа за другите, за предстоящия ви рожден ден подаряваме тази любовна класация с най-много и най-малко съвместимите с вас знаци на зодиака, но преди това...

via GIPHY

Припомняме стереотипите около вашия знак - "упорити, затворени в себе си, неемоционални и неекспресивни, маниакално организирани, скучни" и прочее, и прочее, и прочее. Истината е, че всеки знак има своите плюсове и минуси, предизвикателни и силни страни. Земният знак Дева, управляван от планетата на комуникацията Меркурий, е всъщност практичен, аналитичен, чувствителен и ориентиран много повече към другите, отколкото към себе си. Те са любители на списъците, на проучванията, чистотата и реда; обичат да претърсват всяко кътче, за да намерят идеалния развой на ситуациите, особено романтични такива. Като партньори Девите са всеотдайни - те се хвърлят в проучвания и откриват хиляди източници на информация в опит да създадат несравнимо, съвършено преживяване за любимия човек. И тъй като са владетел на шестия дом, домът на здравето и ежедневните здравословни навици, Девите са майстори на грижата, на справянето с битови детайли и здравословните навици на себе си и на партньора.

Ето и каква е съвместимостта на Девата с всичките 12 знака на зодиака.

Съвместимост на Дева и Стрелец - твърде различни

Девите са надежден партньор, който е способен да се обвърже изключително силно, а Стрелецът не е нито голям реалист, нито шампион по ангажираност, отговорност или сериозно отношение (съжаляваме, Стрелци, но вие сами знаете, колко обичате да хойкате)... Това не означава, че Стрелците не са прекрасни партньори за дългосрочни отношения, но те искат своята задължителна доза независимост и гъвкавост, която ще разклати апетита на Девата към реда и прецизността, а в това положение тя никак не би се чувствала добре.

Съвместимост на Дева и Лъв - няма начин

В отношенията Лъвовете обичат да се съревновават и същевременно да бъдат закриляни от партньорите си. Но въпреки че Девите са изключително подкрепящи, те не са мажоретки, които да развеселяват лъвската публика - няма начин просто. Девата не носи розови очила; тя вижда недостатъците на партньора си в кристален HD формат, но всички трябва да знаем, че тя критикува само защото й пука (наистина!) за партньора. Лъвът е на другия полюс - той процъфтява само с ентусиазъм и оптимизъм. За да могат двамата да повярват истински един в друг, ще им трябва доста повече от сляпа вяра.

Съвместимост на Дева и Овен - твърде много нерви

Тези двамата технически са със сходно високи енергийни нива - Овенът в тялото си, а Девата в съзнанието си. Земният знак обаче се препъва във всеки детайл, сякаш той е сериозен изпит, който трябва да премине, даваме нагледна ситуация: "Ако резервацията ни е в 18:45 и започне да вали приблизително 15 минути преди по план да трябва да тръгнем, тогава моята теория на вероятностите казва, че никога няма да успеем да хванем такси, следователно цялата вечеря е практически безсмислена!", това е гледната точка на Девата. Овенът, от друга страна, ще иска да разбие всяко препятствие по пътя, често без капка разсъдливост - ще тича до ресторанта без чадър, ще застане пред таксито, за да го спре, ще направи всички неразумни неща, които влудяват Девите.

Съвместимост на Дева и Водолей - прекалено сходни характери

Тези два знака са интелектуалци, следователно Водолеят и Девата следва да имат много общо помежду си. Уловката е, че въздушният знак да обича да провокира другите по отношение възприятията им за ежедневните противоречия (разбираме, че четете всички новини от-до, скъпи Водолеи...), а Девата не е почитател на аргументите и споровете заради самите аргументи и спорове. Девите могат да бъдат свръхкритични, но само в услуга на някаква по-голяма и висша цел, а не просто за да покажат колко проницателни са. Междувременно Водолеят е във връзка заради любовта към самата игра, към флирта, към интересното и искрено се наслаждава на лек и безпричинен словесен спор с партньора си. Обикновено този мач завършва наравно и никой не е доволен.

Съвместимост на Дева и Везни

Изисканите Везни изцяло въплъщават лекотата и романтиката, а Девите са доста практични, обзети от дълга, че "трябва да измия чиниите, колата, косата си - всичко, което може да бъде измито“. Трудно е да се задейства епична любовна одисея, когато някой непрекъснато ви напомня, че трябва най-накрая някой (кой ли?) да изчисти канала във ваната... Не, че Везните са нереалистични или не желаят да работят, но искат да се насладят на любовната си история без прекъсване от малките бъркотии в живота и бита. За съжаление Девата си знае друго - малките бъркотии в живота винаги избиват на повърхността.

Съвместимост на Дева и Близнаци - интелектуална любов

Макар че тези два знака не са съвместими на пръв поглед (въздушните Близнаци са твърде разпръснати и непоследователни за практичната, земна Дева), и двамата споделят дарбата да правят "умни глупости" (представете си ги как се блъскат и препъват в случайни неща на улицата, просто защото са ужасно погълнати от разговора си). Обикновено Близнаците ще бърборят безспир, без изобщо самите те да знаят какво се опитват да кажат, а Девата бързо ще анализира тези словесни абзаци и ще допринесе с единственото нещо, което Близнаците не винаги умеят да слагат: точка.

Съвместимост на Дева и Риби - епично съвпадение

Все пак Рибите са противоположният знак на Дева и тези две зодии са винаги обречени на привличане... или разочарование. Девите са свръхреалистични, така че мечтателната "логика" на Рибите ще обърква Девата, а суровата обратна връзка и строгост на Дева ще наранява дълбоко чувствителните Риби ("Съжалявам, че намекнах, че Google е по-умен от теб!“, би казала Девата). Но и двамата са едни от най-отдадените, замислени, ориентирани към детайлите хора и ако успеят да намерят баланса между емоциите и разума, това е епично съвпадение.

Съвместимост на Дева и Скорпион - виртуози на любовта

Девите обичат добрата рутина (блузите с дълги ръкави не са достатъчно добре сгънати, ако не сте отделили 10 000 часа за целта), а влюбеният Скорпион иска да стои постоянно в полезрението на партньора си, наистина през цялото време (за да разберете какво имаме предвид, преди употреба прочетете инструкцията за общуване със Скорпион: 10 000 часа държане ръце, дълбоки разговори, съвместно пътуване и т.н.). И така всичко става много просто: Девата обича върховите постижения, а Скорпионът е посветен на занаята, на действията (каквито и да са те, особено интимни), което означава, че тези двамата са виртуози на това да се обичат.

Съвместимост на Дева и Дева - неудържими заедно

Остроумната закачка между тях е истински огън, тъй като Девите имат най-голямата дарба за сладкодумие в зодиака. Две Деви знаят как да общуват, за да свършат нещата, и ще пометат пода с всяка друга зодиакална двойка в надпреварата за съвместно сглобяване на бюро от IKEA. Когато две Деви общуват, не става въпрос само за опознаване, но и за напредване в живота като екип. Заедно те са неудържима сила (особено когато става въпрос за сглобяване на мебели от IKEA!).

Съвместимост на Дева и Козирог - безспирна продуктивност

Козирозите и Девите оценяват компетентността и продуктивността, а те са два от най-способните знаци в зодиака. За Девата организираното чекмедже за чорапи може да бъде по-романтично от букет рози, а продуктивността на Козирога е сериозна заявка за общо бъдеще (да, домакинските задължения могат да бъдат секси). Но връзката не е само работа за тях. Когато са влюбени, те отдават всичките си таланти в полза на връзката и като всичко останало, което правят, резултатите са отлични.

Съвместимост на Дева и Телец - добра "йерархия"

Девите обичат да служат, а Телците обичат да им служат. Но това, което прави тази връзка повече от едностранна, е, че Телецът ще защитава и възпитава своите подопечни като мафиотски бос (но доста сладък бос), а Девата тайно обича да бъде обожавана (но само у дома, където е безопасно). Тези два знака ще се ценят един друг и никога няма да си омръзнат.

Съвместимост на Дева и Рак

Грижливият Рак е в състояние да успокои тревожната Дева както никой друг не само с думи, но и с действия. Той внася емоционална дълбочина и ангажираност във взаимоотношенията, което неутрализира невротизма на Девата (те няма да чакат Девата да поиска масаж на гърба, те просто ще го направят), което позволява и на двамата да разрушат бариерите си един към друг. Вниманието на Девата към детайлите означава грижливо избрани подаръци, които моментално стоплят носталгичното и романтично сърце на Рака.


Тропикът на Рака: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Рак, знак по знак


Цар Лъв: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Лъв, знак по знак


 

More Astro