Линда Еванджелиста,

Линда Еванджелиста, "брутално и трайно деформирана" след gone wrong козметична процедура

Историята, която вкарва моделът в "дълбока депресия, дълбока тъга и най-ниските дълбини на отвращението към себе си”

Няма име, по-синонимно с блясъка и модата на 90-те от Линда Еванджелиста. Един от OG супермоделите, който мнозина смятат за най-великата на всички времена, Еванджелиста има незаличима следа в модната индустрия, от емблематичните моменти на модния подиум до незабравимите рекламни кампании, но докато нейните съвременнички, като Кейт Мос, Наоми Кембъл и Синди Крауфорд, продължават да са в светлината на прожекторите, тя забележимо отсъства - и сега смело разкрива защо.

На 22 септември Линда се появи в Instagram, за да разкрие, че е "брутално и трайно деформирана“, след като получaва силна странична реакция към процедурата за замразяване на телесни мазнини - Coolsculpting - казвайки, че "това не само унищожи живота ми, но и ме вкара в цикъл на дълбока депресия, дълбока тъга и най-ниските дълбини на отвращението към себе си”.

Рядкото усложнение, което Линда Еванджелиста преживява, е парадоксалната мастна хиперплазия, която е изключително рядък страничен ефект от криолиполизата, техническият термин за Coolsculpting. Според д-р Джошуа Зейхнер, директор по козметични и клинични изследвания в дерматологията в Mount Sinai, по време на лечение с криолиполиза, ниските температури се използват за трайно унищожаване на мастните клетки в третираните зони, което прави тялото по-изваяно. Смята се, че един на 20 000 пациенти, които се подлагат на процедурата, развиват растеж на мазнини в третираната зона. Когато се случи това, то се развива още около два месеца след лечението. "Не е ясно защо се случва и не можем да предвидим на кого ще се случи“, обяснява Зейхнер. "Настоящата теория е, че остатъчните мастни клетки се стимулират да растат по неясен механизъм."


Fashion Starter: "Не ставам от леглото за по-малко от десет хиляди долара!" Линда Еванджелиста на 55


Моделът казва, че не е била предупредена за този риск и че е "брутално обезобразена“, дори след като е претърпяла две различни последващи коригиращи операции. По отношение на лечението на ефектите от парадоксалната мастна хиперплазия, д-р Зейхнер добавя, че най-добрият начин е  да се предприеме друга процедура за намаляване на мазнините, като липосукция.

След пет години страдания, Еванджелиста не само нарушава мълчанието си, но и завежда дело: "С това съдебно дело се движа напред, за да се отърва от срама, и излизам публично със своята история. Толкова съм уморена да живея по този начин. Бих искала да изляза през вратата с вдигната глава, въпреки че вече не приличам на себе си."

Сн. SplashNews

С нарастването на популярността на неинвазивните козметични процедури нараства и осведомеността за редките странични ефекти, които могат да възникнат - особено когато някой от най-известните личности в света излезе с откровеност и прозрачност. "Мисля, че е страхотно, че знаменитостите правят изявления, за да разкажат какво са направили, да споделят както доброто, така и лошото, за да можем допълнително да образоваме обществеността, както за лечението на козметичните проблеми, така и за реалните рискове, свързани с това“, обяснява Зейхнер.

Откакто Линда сподели историята си, индустрията гръмна, подкрепяйки я. "Благодаря ти за смелостта и силата“, каза Марк Джейкъбс, който в последно време е тотално прозрачен относно собствените си козметични процедури (четете още: Пластичните операции не са срамни, honey: Марк Джейкъбс за новия лифтинг и суетата като добродетел). "Обичам това, че споделяш историята си“, пише Дженюъри Джоунс, която може би най-добре обобщи силата в откровението на известния модел, добавяйки: "Тази сила и смелост заместват всеки повърхностен външен вид. Иконата си е икона. Завинаги." 


Четете още: Fashion Starter: Яна Добролюбова, изкуството да се приемеш


 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.