Следва

"Ще създам лесбийска космическа комуна“: плановете на любимата на Мъск след раздялата им

От нас предложенията, от вас - предположенията: Кой ще е следващият Джеймс Бонд?

Гласуваме сред най-горещите претенденти да изиграят следващия 007

 

Celebrities преди 2 години

Тъй като Даниел Крейг засне и блесна (в розово) на премиерата на последния си филм като Джеймс Бонд, No Time to Die, вече в света на киното има един празен чифт шпионски обувки, които някой трябва да обуе... След месеци - дори години - в очакване (благодарение на многократни забавяния поради пандемията), No Time to Die е вече тук (българската премиера е на 8 октомври), а ние отново си задаваме логичния въпрос - кой ще е новият Бонд, Джеймс Бонд, щом Даниел Крейг се сбогува окончателно с поредицата. Изброяваме надолу възможните кандидати за "мантията" на 007 и в анкетата питаме за вашето мнение сред 20-те опции, от добри, по-добри.

Много хора вече правят своите догадки - Betfair съобщава, че Том Харди в момента води парада като фаворит, следван от Реге-Жан Пейдж от "Бриджъртън", след него се нарежда уелският сърцат юнак Люк Евънс... Лашана Линч (която играе Номи, първата жена 00, в No Time To Die), закръгля топ 10 с коефициент 6/1 (равен на този с Джак Лоудън и Ричард Мадън) - а феновете се чудят на шанса тя да стане първата в историята жена Бонд. Вижте водещите 10 преположения на Betfair по-долу, плюс някои от допълнителните ни избори за най-вероятните кандидати в ролята на сексапилния мистериозен британец, изигран преди от Даниел Крейг, Пиърс Броснан, Шон Конъри, Роджър Мур, Тимъти Далтън, Джордж Лейзънби, Бари Нелсън и Дейвид Нивън...

Том Харди

Посочен от Betfair като официален лидер, този английски актьор е едно от най-често цитираните имена в слуховете за продължението на Бонд. Майстор на екшън жанра (спомняме си го в Mad Max: Fury Road, The Dark Knight Rises, Venom), a и изглежда меко казано добре в тесен костюм (както е в "Легенда"). Том Харди без съмнение би направил отличен осми Бонд.

Реге-Жан Пейдж

Тъй като "Бриджъртън" излезе в Netflix на връх Коледа 2020 г. (четете още: Коя е Фийби Дайнвор - пробивната звезда от "Бриджъртън"), Пейдж бързо си осигури титлата "любимец на интернет", макар на нас да не ни е особено симпатичен. С не по-малко от 63 милиона домакинства, запленени от представянето му като самовглъбения херцог на Хейстингс, Реге-Жан Пейдж все пак доказа, че има звездната сила да понесе големия зрителски интерес. В светлината на успеха на Бриджъртън (драма с добре дошъл расово разнообразен актьорски състав), този зимбабвийско-английски актьор е силен претендент да бъде първият чернокож 007.

Люк Евънс

Този много талантлив уелски актьор и певец става известен на сцената на Уест Енд, което означава, че поназнайва нещо за шоуменството и харизмата - задължителни атрибути за всеки Бонд. Съвсем наскоро той демонстрира своята гъвкавост с безпроблемния преход към Холивуд, появявайки се в хитови филми като "Момичето във влака" и във франчайза "Хобит", а преди това изигра "Дракула", плюс критикуваните телевизионни предавания като "Чужденецът" и "Девет перфектни непознати". Той също така изразява ентусиазма си от идеята да играе 007, като казва, че ще "скочи при първа възможността". А и момчето е много секси... 

Джеймс Нортън

Друг претендент в списъка е Джеймс Нортън, английски актьор, чието реноме видимо се покачва през последните години. С умението си да играе както романтични сърцераздирателни роли ("Война и мир"), така и зловещи психопати ("Щастливата долина"), той би могъл да внесе нюанс, сложност и нов поглед към образа на Джеймс Бонд.

Сам Хюган

Ако не познавате този трогателен шотландски мулти-таскър (актьор/ продуцент/ автор/ предприемач), очевидно не сте гледали Outlander, а трябва. Историческият драматичен сериал показва Хюган като здрав войн от Хайленд, Джейми Фрейзър, роля, която му печели легиони от отдадени фенове. И ако незабравимият образ на Шон Конъри (като оригиналния екранен Бонд) е нещо легендарно, то друг шотландски актьор за ролята звучи обещаващо.

Том Хидълстън

Висок и с джентълменски маниер, Том Хидълстън със сигурност е класически избор за 007. Той също така е добре трениран да играе шпионин (благодарение на ролята си на Джонатан Пайн в "Нощният мениджър") и е в състояние да представи както хумор, така и злоба, когато е необходимо (както ни се разкрива като супер злодея Локи във екранизацията "Отмъстителите").

Майкъл Фасбендър

Ирландец и сърцеразбивач - получава директна препоръка за ролята. Кариерата на Фасбендър е меко казано впечатляваща. От 300 до Jane Eyre, от X-Men до Steve Jobs, той наистина може всичко. Преди това актьорът настоява, че няма да играе следващия 007, предлагайки по-млад или женски кандидат, но може би просто това е ход за заблуда на противника...

Джак Лоудън

"Лъскавият" млад Скот Лоудън притежава онова нещо, познато ни като "съседски чар" - отличителна черта, която му отрежда добро място за роли в малки и големи екранни хитове като War & Peace и Dunkirk. Но едва навършил 30 години, Лоудън все по-често поема роли, които демонстрират впечатляващ обхват, като например в "Мери, Кралицата на Шотландия" и Small Axe и така се доказва като все по-достоен претендент за 007.

Ричард Мадън

Друг кандидат работата е Ричард Мадън. Вече добре известен с главните си роли в "Игра на тронове", "Птичи песни" и "Любовникът на лейди Чатърли", но "Бодигардът" е филмът, който наистина го поставя на картата. Изпълнението му като полицейския сержант от PPO Дейвид Бад доказва, че със сигурност може да се справи с бойните сцени. И, играейки бивш ветеран от войната в Афганистан, борещ се с посттравматичния стрес, Мадън също демонстрира ниво на дълбочина, което би могло да създаде по-емоционално сложен Бонд, пасващ на 21-ви век.

Лашана Линч

Ярка млада звезда с поредица от забележителни скорошни роли като любимата на феновете драма Still Star-Crossed и блокбъстъра "Капитан Марвел". Последната роля на Линч е като първата жена агент 00, Номи, в No Time to Die, с което наистина разпалва страстите. Доказвайки лесно своето майсторство в жанра, докато споделя екрана с настоящия 007, Линч оставя феновете да се чудят дали тя може да бъде следващата, която ще влезе в неговите обувки - превръщайки се в чернокожа жена Бонд с един замах.

Килиан Мърфи

Той е романтичен ирландец с добър външен вид, но феновете на Peaky Blinders знаят, че Мърфи може да предложи и груб реализъм, който опровергава тези мечтателни сини очи... И въпреки че заявява, че ролята на Бонд "не му е в радара", той не е чужд на мащабните филмови проекти, участва Inception, The Dark Knight Rises и Dunkirk на Нолан; защо да не е и следващият Джеймс Бонд... 

Идрис Елба

От The Wire до Luther, от Pacific Rim до Fast & Furious, Идрис Елба е толкова обичан, колкото и креативен. На 49 години той може да е малко по-стар от стандартните претенденти за Бонд (Даниел Крейг е на 53), но добрият му външен вид и пикантната харизма без съмнение биха направили отличен 007. Да не говорим за факта, че и той може влезе в историята като първият чернокож актьор в ролята на шпионина.

Майкъл Б. Джордан

Класически претендент, макар американец, Майкъл изиграва роли в големи тв-франчайзи като Creed, Black Panther и Fantastic Four и със сигурност е добре подготвен да изиграе още един екшън герой. Освен това той е фаворитът на певицата, направила песнта за No Time To Die, Били Айлиш, която коментира, че MBJ би "избил рибата" като 007. И тъй като сексапилът е предпоставка за всеки кандидат за Бонд, гласуваме доверие на Джордан, който с основание е провъзгласен за "Най-секси жив мъж" от списание People през 2020 г.

Риз Ахмед

Много талантлив актьор, рапър и активист с британско-пакистански произход, Ахмед е известен с изпълнението както на хладни инди хитове, така и на големи бюджетни блокбъстъри - от Four Lions до Star Wars, през Nightcrawler и The Night Of. Способен да превключва между комични моменти и емоционална интензивност за секунди, той със сигурност би бил разумен избор за съвременния Бонд.

Хенри Кавил

По-известен като най-новият Супермен, британецът Кавил със сигурност знае "нещо" за мега филмите и за епичните бойни сцени. И макар че добрият му външен вид в Холивуд го прави очевиден водещ образ, той има истинския актьорски талант, който, щом може да се разкрие от ролите му в хитове като Capture the Castle и Night Hunter, може да блесне и във филм за Джеймс Бонд.

Ейдън Търнър

Благодарение на Poldark знаем, че ирландската звезда Търнър изглежда добре, когато е без риза. Следователно, без съмнение, ще ни е интересно да го видим така, боравейки си с известния Walther PPK на Бонд или зад волана на легендарния Aston Martin. Всъщност, въпреки че са герои, родени на векове един от друг, Рос Полдарк и Джеймс Бонд имат нещо общо - един задушевен, но все пак очарователен мошеник с апломб-необходимостта, нужна за всеки Бонд.

Никълъс Хълт

Хълт е забележителен млад британски талант още от дните си в Skins, а впоследствие се сдобива и с главни роли в Warm Bodies, X-Men, Mad Max: Fury Road и The Favorite. Наскоро той зарадва публиката с комбинация от весел смях и шокираща жестокост във "Великият", където показва способността си да се превъплъти като император Петър III на Русия, така че поемането на ролята на Бонд означава изкачване до все по-главозамайващи висоти за звездата.

Хари Стайлс

Изглежда като греда да "преоблечеш" бивш сърцеразбшвач от момчешка група като най-известния шпионин на всички времена, но не трябва да се пренебрегва Хари Стайлс, когато става въпрос за актьорски таланти. Както доказва ролята му в Dunkirk, той проявява финес и талант на екрана - нещо, което е задължително за Джеймс Бонд. И, разбира се, той ще донесе ново поколение пламенни млади фенове към франчайза на James Bond; което го прави разумен избор за всеки далновиден кастинг директор.

Хенри Голдинг

Малайзийско-британският модел и актьор Голдинг е ярък млад талант, чиято звезда е във възход, благодарение на появата му в хитове като Crazy Rich Asians и The Gentlemen. С кариерата на Голдинг от екшън към екшън, да не би скоро да гледаме първия азиатски 007?

Джилиан Андерсън

Още една жена претендент? Защо не - все пак сме 2021 година. Между статуса си на национално съкровище и огромния актьорски талант (тя изиграва роли, вариращи от ексцентричен сексуален терапевт в Sex Education до строгата Маргарет Тачър в "Короната"), Андерсън ще бъде достоен кандидат за откриване на такъв исторически етап. Тя дори туитна одобрението си на идеята, предизвиквайки широко разпространена истерия сред нейните хиляди фенове.

Анкета

Кой да е новият Джеймс Бонд?

More Celebrities