Следва

Пролет в чифт обувки

Есен в кадифе

Трябва да поговорим за кадифето – то е навсякъде...

All fashion преди 14 години

Трябва да поговорим за кадифето – то е навсякъде.

Първо го видяхме при Cushnie et Ochs и Jen Kao, след това изникна при Prabal Gurung и Alexander Wang, следвани от Altuzarra. В неделя се появи при Peter Jensen, а след това и при Zac Posen. Накрая го видяхме при Madewell и Marc Jacobs.

Изглеждаше сякаш един след друг са ходили при доставчиците си, където продавачът е прошепнал на един „Хей, Марк купи кадифе” и той на втория „Хей, Алекс купи тонове кадифе” и на следващия „Чуй, всеки от големите имена ще е с кадифе.”



Но дали го харесваме като тенденция, това вече е спорен въпрос. Понякога изглежда изискано и оставя усещане за разкош, но е трудно за стилизиране и вероятността да изглеждаш смешно в него не е малка. Най-лесно е да го съчетаеш със семпъл аксесоари или кожа.

Но все пак си е трудно за носене, често изглежда зацапано и се мачка лесно, а представи си да те завали дъжд, докато си в кадифе.

Друга негова досадна черта са влакната му, които постоянно се обръщат и не стоят добре. Но това, от което най-много се страхуваме е какво ще се случи с него, когато попадне в масови марки като Urban Outfitters, Zara или Topshop. Най-вероятно ще бъде нещо катастрофално.



Въпреки това сме убедени, че когато дойде есента, със сигурност ще видим някое готино момиче, което перфектно ще е съчетало в аутфита си кадифе.

Засега обаче ще стискаме палци то да не пресече Атлантика или поне да не е така масово в европейските модни седмици.

Ние сме в Лондон и чакаме да премине първият ден от най-добрата, според нас, модна седмица. И наистина се надяваме оттук да изскочат истински добри есенни тенденции.
 

More All fashion