Полина Влахова от Филип Морис България за бъдещето, изкуството, София и уюта на работното място

Полина Влахова от Филип Морис България за бъдещето, изкуството, София и уюта на работното място

В самото начало на непредвидимата 2022 година, в която единственото сигурно е, че нищо не е ясно, както сподели Мариан Залцман в своя тренд репорт за предстоящите месеци, разговаряме откровено, нежно и визионерски с Полина Влахова, мениджър маркетинг и дигитални комуникации във Филип Морис България.  

"Надявам се през новата година да се съсредоточим върху нещата, които ни обединяват“, казва Полина още в началото на разговора ни, който посветихме на успехите и плановете - както пред нея, така и пред компанията, която трансформира целия си бизнес в посока изграждане на бъдеще без дим, създаване на улично изкуство, по-благоприятна градска среда и по-модерни и щадящи здравето обществени възгледи... Разговорът с тази фина дама, която ни напомня скандинавките в много отношения - стил, работна етика, възгледи към изкуството, желание за споделеност и близост на лично, професионално и социално ниво - следва..

View Sofia: Направихте ли си професионални равносметки в края на изминалата година?
Полина ВлаховаНе правя равносметки в края на годината, защото искам през цялото време да еволюирам. Ако нещо не се е случило, трябва да дам стъпка назад и да анализирам и премисля ситуацията. Старая се да извлека най-доброто от наученото и да го приложа в следващия проект или цел пред мен.

View Sofia: А какви са целите на компанията за 2022 година?
Полина Влахова
: През новата година продължаваме усилена и отдадена работа в посока визията на ФМИ - искаме да създадем бъдеще, в което цигареният дим да е само спомен, чрез предлагане на бездимни алтернативи за пълнолетните пушачи, които по една или друга причина няма да спрат да пушат. Ситуацията, пред която сме изправени като компания, е проста: над един милиард души в света продължават да пушат и според прогнозите на Световната здравна организация, през 2025 г. това число ще остане непроменено. Правилният подход за бъдещето е свързан със стриктното придържане към науката и технологичните иновации. Броят на потребителите на нашето устройство за нагряване на тютюн IQOS вече са нараснали до повече от 20 милиона по целия свят, от които 73% са преминали изцяло на него и са спрели напълно цигарите.

VS: Как се отразява трансформацията на служителите?
П.В.:
Трансформацията е процес, който изисква време, отдадени и целенасочени усилия. Всеки член на екипа трябва добре да разбира какво е посланието зад промяната и какъв е неговият принос в амбициозната мисия на ФМИ за изграждане на бъдеще без дим. Можем да погледнем трансформацията като път, който невинаги е лек и понякога води след себе си въпросителни. Нашият двигател са служителите. Щастлива съм да споделя с читателите ви, че за 6-та поредна година ФМИ е обявена за Top Employer от престижния Toy Employers Institute.

VS: Живеем във време на дезинфромация. Как маркетингът въздейства върху този проблем?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.