Всичко, което знаем за биографичния филм за Елвис Пресли с Остин Бътлър и Том Ханкс

Всичко, което знаем за биографичния филм за Елвис Пресли с Остин Бътлър и Том Ханкс

Режисьорът Баз Лурман най-накрая показа тийзър от проекта.

Още през 2019 г. режисьорът Баз Лурман, заклет фен на отминалите епохи (именно той режисира Великият Гетсби и Мулен Руж!), решава да направи биографичен филм за Елвис Пресли. По това време Лурман вижда един от следните петима актьори в главната роля - Хари Стайлс, Ансел Елгорт, Арън Тейлър-Джонсън, Майлс Телър или Остин Бътлър. В резултат дълго обмисляния кастинг, последният се оказа победител - може би решението на Лурман е повлияно от резонанса след филмите „Имало едно време в... Холивуд“ и „Мъртвите не умират“ с участието на Бътлър.

Пълният трейлър на филма беше показан вчера, 17 февруари. От него вече можем преценим доколко избраният за главната роля актьор прилича на уникалния Елвис в оригинал. Известно е, че картината, както всички биографични филми от последните години за легендарни музиканти, ще изследва кариерата на Елвис от самото начало в следвоенните години до зенита на славата. Сюжетният конфликт ще се развива около трудните отношения на Пресли с мениджъра му Том Паркър, изигран от Том Ханкс. Нещо ни подсказва, че не само убедителността на Бътлър ще бъде щателно оценена от публиката.

За ролята на съпругата на Елвис - Присила Пресли, е поканена 23-годишната Оливия ДеДжонг, която участва в сериала "Общество" и трилъра "Посещението".

Трябва да кажем, че Том Паркър наистина изиграва значителна роля в живота и кариерата на Краля на рокендрола. Първоначално, музикалният мениджър се занимава с организационна работа в пътуващи циркове, след което преминава към популяризиране на артисти и по времето, когато се среща с Пресли, вече е име в индустрията. Паркър успешно преговаря с лейбъла RCA и изгражда кариерата на Елвис. Двамата поддържат връзка до смъртта на звездата през 1977 г. Обратната страна на това сътрудничество е прекомерното участие на Паркър във всички дела на подопечния му артист, както и неговият властен и твърд характер.  

Отделна интрига привнася участието във филма на носителката на четири Оскара Катрин Мартин, която отговаря за костюмите. Творческият съюз на Мартин и Лурман отдавна е признат за успешен в Холивуд. Помагайки на съпруга си да създава филмови светове, тя получава много престижни награди.

Премиерата на филма е насрочена за 24 юни, у нас най-вероятно ще дойде около седмица по-късно.  

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.