Следва

Чудим се дали ни харесва: семпла Кендъл Дженър за Vogue

Ела ми на гости: Moschino, Fall 2022, READY-TO-WEAR

Буги нощи...  

Runway преди 2 години

Безчовечното нахлуване на Русия в Украйна предизвиква много дискусии: Каква е ролята на модата в криза като тази? Какъв е правилният тон, ако тече модна седмица и представяш колекция? Трябва ли дизайнерите да осигурят бягство? Балсам? Лек? Джеръми Скот, който по график представи новата си колекция в ден, в който всичко, за което всеки можеше да говори, беше избухването на войната на 1600 километрва от Милано, избра бягството.

Замислен преди месеци, комплект Moschino възпроизвежда the bedroom scene от 2001: Космическа одисея на Кубрик, чак до стенните корнизи и ренесансовите картини. Зад кулисите Скот носеи суичър с надпис "Gilt Without Guilt“. Очевидно той жадува за малко разкош. "Мислех си за мебели, които ще намерите в имение: скринът на Честърфийлд, часовници като на дядо, рамки за картини, персийски килими, клетки за птици“, обясни той.

Жалко за бедния модел, която беше параван, но имаше и други смешни жилищни алюзии, като се започне с актуализация на известния "костюм за вечеря“ на Франко Москино, включващ истински прибори за хранене, вместо закопчалки. Адаптирайки и разширявайки този език, Скот показа шапка, проектирана от Стивън Джоунс, под формата на прожектор за рисуване, дамска чанта с изискани елементи на тоалетна чиния, бюстие, направено от метална тава и две добре поставени супени блюда.

Скот излезе за поклона си в емблематичния за филма червен скафандър. Половин век след излизането си, 2001: Космическа одисея получава 92% класация на Rotten Tomatoes за своята "деликатна, поетична медитация върху изобретателността - и глупостта - на човечеството“. Подобно на филма, тази колекция показва по малко и от двете. 

More Runway

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 1 ден

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.   

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: надеждата, от която се нуждаем, се казва Prada

Runway преди 3 дни

Дуализмът е дума (и действие), която може да опише не само днешната колекция, но и цялото съвместно творчество на Миуча Прада и Раф Симънс (вижте още: Седмица на мъжката мода в Милано: Prada Fall 2024).