Следва

Balmain, Fall 2022, READY-TO-WEAR

Rick Owens, Fall 2022, READY-TO-WEAR

Титаничен, както винаги 

Runway преди 2 години

Машините за дим на новото ревю на Rick Owens внасят аромата на новото му сътрудничество с Aesop в шоу пространството в Palais de Tokyo. Моделите носят и кадилници, модерни механизирани версии на кадилниците, де, които свещениците използват, за да горят тамян в църквите. Като в католическо училище. В интервю преди шоуто той говори за възпитанието си: "мисля и говоря за морала в училище по цял ден и изучавам черно-бялата интерпретация на Библията на Сесил Б. Демил от 30-те години на миналия век в стил ар деко. Това ме формира“, казва той със смях. "Толкова съм прозрачен."

Оуенс търси нещо малко по-тържествено след януарското си мъжко шоу, чиито шапки-лампи и качулки с цип (четете още: "Мъжете са прасета“ или Rick Owens, Fall 2022 Menswear) изглеждат агресивни месец и половина по-късно, когато започна войната. "По време така сърцераздирателни проблеми красотата е един от начините да поддържаме вярата си.“ Сменяйки анархичното с елегично, acid bass изпълнителят Епром също се появи, а Рик Оуенс избра Симфония № 5 на Густав Малер. Някой по-запознат с музиката от кръга на дизайнера казва, че Малер я композира, след като кръвоизлив едва не го убива. Симфонията също е саундтрак на "Смърт във Венеция".

И това не е случайно. Дизайнерът прекара пандемията във Венеция, която не е далеч от италианската му фабрика. Но анализирането и обяснението на мотивите му тук е малко встрани. Това е красота на колекция на Rick Owens, като започна с пълен набор от вечерни рокли, включително няколко претендентки за Оскар на червения килим в "прашни пайети“, драпирани с предизвикателна асиметрия от раменете и включващи свиващи се обеми отзад или около ханша .

Съкратените и свити якета и тънките и хлабави поли с пристрастна кройка уловиха част от стария холивудски блясък, който също видяхме при Saint Laurent тази седмица, но черно-бялото на Cecil B. DeMille. Оуенс комбинира праскова и кайсия и цял спектър от портокали, а съчетаниято жълто + аквасиньо неизбежно предизвика визии за украинското знаме.

В сезона на силните връхни дрехи малко парчета и марки могат да съперничат на Owens по дързост - пухени якета, чиито ръкави се простират до земята, "завивки", които се извиват около торса, и парки "Теда Бара“ с гарнитура от козя кожа, които изглеждат като търговски хит в процес на създаване. "Чувах как хората се извиняват за представянето на ревюта в момента“, каза Оуенс. "Ние сме индустрия, която трябва да подкрепя много хора, няма причина да се оправдаваме за това. Ние сме хора, които изразяват най-доброто, което естетиката може да предложи. И това е от голяма социална и културна стойност." 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.