Следва

Louis Vuitton, Fall 2022, READY-TO-WEAR

И Victoria's Secret спира работа в Русия

Американската марка за бельо Victoria's Secret обяви спирането на работата си в Русия

 

Shopping преди 2 години

Съответното изявление се появи на официалния сайт. Продажбите ще бъдат затворени днес, 9 март. Онлайн магазинът ни вече не приема поръчки от 15:30 (московско време), а офлайн магазините ще работят до 22:00 часа.

Всички поръчки, направени преди 9 март 2022 г. (включително) на уебсайта на Victoria's Secret, ще бъдат доставени. По-рано закупените карти за подарък, натрупаните звезди и купони в приложението ще бъдат удължени, след като магазините за търговия на дребно отворят отново, се казва още в изявлението.

Отбелязва се и, че услугата за поддръжка на клиенти по телефона ще продължи да работи както обикновено. Ще се приемат и връщания на покупки, направени в онлайн магазина.

Все още не се знае кога магазините ще отворят отново. Ще ви информираме за повторното отваряне на онлайн магазина и всички търговски обекти, се казва в становището. 

Марката съществува от 1977 г. Първият марков бутик в Русия отваря врати през септември 2011 г. Освен бельо и домашно облекло, Victoria's Secret произвежда и парфюми. Най-популярната марка е известна с пищните си модни ревюта, на които са ангажирани най-скъпо платените топмодели, сред които Хейли Бийбър, Бела Хадид, Адриана Лима, Жизел Бюндхен, Роузи Хънтингтън-Уайтли, Миранда Кер, Роми Стрейд и много други. 

През 2019 г. марката беше критикувана за дискриминация спрямо транссексуални и едри модели, а по-късно избухна скандал заради сексуален тормоз над моделите. В резултат на това марката изостави известните си шоута и преразгледа цялата концепция, като започна да привлича различни жени за сътрудничество (четете още: Много хубави жени: 5 нестандартни модела на VICTORIA'S SECRET, постигнали огромен успех). Наскоро модел със синдром на Даун стана лице на Victoria's Secret за първи път, припомняме тук

От началото на войната в Украйна много масови и луксозни марки, козметични компании и чуждестранни вериги за бързо хранене спряха работата си на руския пазар. Броят им е стотици, а списъкът се увеличава непрекъснато. 

More Shopping