Следва

(Без)проблемните зони - устни, очи и шия - с Belotero и д-р Ася Данчева

Как да се погрижим за хидратацията на лицето си след края на изтощителния зимен период?

Подходящата козметична грижа за всяка една нежна и изискана дама може да варира между толкова много различни по тип процедури, че техният правилен подбор може често да се окаже доста трудна и специфична задача

Face преди 2 години

Казваме трудна, защото структурата на кожата при всеки един човек е с толкова различен характер, че дори и да закупим най-прекрасните и скъпи козметични продукти, то те могат да се окажат доста неподходящи или непотребни за нас.

И за това неслучайно март е един страхотен период от годината, в който можем да разучим най-подходящите и предпазващи козметични продукти за нас. Топлите и студени дни, които се редуват през този месец, се оказват едно истинско изпитание за кожата ни, а точно това налага и допълнително полагане на грижи от наша страна. Но как да подберем правилните продукти за тази цел?

На пръв поглед, ако разполагаме със суха и чувствителна към атмосферни влияния кожа, можем да заложим на козметични продукти, които съдържат в себе си както хидратиращи, така и успокояващи свойства. Тук на помощ идват маските за лице, които могат да се окажат най-правилният избор в грижата за нашето лице през този променлив месец март. На пазара могат да се открият достъпни и практични като размер маски за лице, които интензивно хидратират кожата и ѝ придават нужната фантастична мекота.

Освен с козметичните маски, с които имаме възможност да подхраним с хидратация цялото си лице, е хубаво да обърнем специално внимание и на силно засегнатите от студа и вятъра околоочни зони, издаващи първи дехидратираното състояние на нашата кожа. За случая може да вземете обогатени с хиалуронова киселина пластири за очи, които да ни помогнат да възвърнем идеалното ниво на хидратация в кожата ни. При някои видове пластири може да бъдат открити и изкуствени текстури, наподобяващи естествения вид на кожата, които незабавно да освежат и съживят зоната около очите. Така, с тази процедура, очите ни могат да придобият по-ярък вид, а признаците на умора видимо да намалеят. В периода 14 март - 3 април, можем да открием до 25% намаление на всички продукти от собствената марка на козметичния бранд Douglas (в това число хидратиращи маски, пластири и почистващи гелове за лице), който е новият представител в секция партньори на мобилното приложение Lidl Plus. Офертата ще е валидна при представяне на приложението Lidl Plus и кода за отстъпка в него на касите във всички парфюмерии DOUGLAS или BEAUTY|ZONE, като отстъпката важи и за поръчки онлайн, където единствено трябва да въведем кода за отстъпки в съответното поле в потребителската кошница на двата козметични бранда.

Ако все още сме представители на колоритния тинейджърски живот и пред нас тепърва предстоят изпитанията по поддържане на външния ни вид, можем да помислим за няколко защитни козметични продукта, които да запазят мекотата и еластичността на нашата кожа. Колкото по-рано обърнем внимание върху грижата за външния ни вид, толкова по-голям е шансът да запазим неговия сияен и искрящ младежки изглед. В този случай за края на зимния период е хубаво да помислим върху употребата на добре почистващи гелове и лосиони, които да успеят да премахнат всички мръсни прахови частици и други замърсявания от нашето лице. По този начин можем да поддържаме тийнейджърската си кожа в добър и безупречен вид, което ще гарантира, че сме положили нужните усилия, за да я запазим в това състояние още доста дълги години напред.

More Face