Следва

Ашли Греъм пусна линия бельо и гордо позира за рекламата

MM6 Maison Margiela, Resort 2023

Животът е твърде кратък да не носиш MM6... 

Runway преди 1 година

И той - животът - не винаги е перфектен, но новите чанти на MM6 са. Наречена Trois 6, в колекцията има точно три чанти, които се преплитат като парчета от пъзел. Те седят в гардероба като цялостна скулптура, като ги "разделим", всяка е различна абстрактна форма. Троицата е добра метафора за начина на работа MM6, анонимен колектив от дизайнери, които намират начини да направят светското вълшебство, без никой да знае реално какво става... 

Този сезон брифът на Resort 2023 колекцията е за заедността на хората и на техните гардероби. MM6 отдавна прави страхотни неща и тук има кремави блейзъри и широки панталони за влюбване, но с нарастването на колекцията тя включва нови категории. Суичъри и тениски, които всъщност не са основни продукти в света на MM6, излязоха на преден план в небрежния ежедневен стил. Ризите, дънките и дънковите якета са извъртяни през призмата MM6 чрез разрязване през раменете и създаване на плоска, двуизмерна форма, която се закопчава отпред назад. Оживени от тялото, силуетите стоят почти като творенията на Кристобал Баленсиага. Странни, но не и неудобни.

Колекцията подсилва идеята, че това е гардероб, с който да си играеш. Снимани пред френски нощен клуб, моделите позират като незаинтересовани хора, чакащи одобрение, за да влязат вътре. Те изглеждат невероятно готини в дънки от сребристо фолио, кръгло пончо, отпечатано със снимка на парижка улица, отразена в метална обеца MM6, и вдъхновени от калъфка дантелени горнища. Това са основателни дрехи за едно неоснователно време. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.