Следва

Сексапилът като modus vivendi: Mugler, Spring 2022

Alexander McQueen Pre-Fall 2022

Корсетни рокли, рокли като сако, кожени гащеризони, вталени костюми и дъждобрани - Сара Бъртън повтаря тези неща сезон след сезон, но може би така трябва да се дефинира почеркът...  

Runway преди 1 година

В колекцията Pre-Fall, т.е. междинната колекция за ранната есен на тази година, роклите с разпознаваем силует на модната къща са украсени с драперии в горната част и така наподобяват стилизирани цветя. Дантели в десетки вариации са бродирани с кристали и сребро, костюмите и дъждобраните са оцветени с петна, а кожата е изкуствено състарена. Деликатните рокли са в контраст с коланите, при късите комбинации кожата е обшита с дантела, а горната част на роклите с пухкави поли изглежда като обикновена бяла тениска. 

Силната приемственост в работата на креативният директор на бранда - мисис Сара Бъртън, е повече от отчетлива, но може би точно това би искал да види основателят на марката, покойният Александър Маккуин. Справка - пълната колекция за есента и зимата на 2022, както и усещането за класика, по-голяма от сезонните прищевки, която така добре приляга на нейно височество Катрин от Кеймбридж.    

Цялата междусезонна колекция на британската марка е в галерията >>> 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.