Следва

Упс, Бен Афлек качи 10-годишния си син зад волана на Lamborghini

Емоционалният връх на годината: Новолунието в Рак днес

Ето как лунното събитие ще се отрази на всеки зодиакален знак; уверете се, че имате салфетки наблизо

Astro преди 1 година

Сърдечният воден знак Рак има слава на ревливото бебе на зодиака, но без Раците сме заникъде, защото те винаги дават мека, дълбоко грижовна и сантиментална гледна точка към света. Като кардинален знак, той е визионер, устремен да си постави амбициозни цели и да инициира големи проекти. И това е само една от причините Новолунието през юни тази година, именно в знака на Рака, да е шансът, от който искате да се възползвате, следват повече подробности >>>

Падащо се днес, вторник, 28 юни в 22:52 ч., това емоционално заредено астрологично събитие е едно от онези Новолуния, които всъщност приличат повече на Пълнолуние, но вместо да бъде достойна за аплаузи и изпълнена с драма кулминация, тя ще служи като стартова площадка за постигане на мечта, която е свързана с чувството ви за сигурност и вътрешно блаженство.

Новолунието в Рак е време да се погрижим за духа

Новолунията, които се случват, когато увереното Слънце се "събере" с интуитивната Луна, винаги предоставят ежемесечна възможност да разберем каква нова житейска глава желаем да напишете през следващите две седмици (до следващото Пълнолуние) и следващите шест месеца (когато настъпи съответното Пълнолуние в същия знак). Повечето Нови луни се считат за подходящи моменти да проверим себе си и да помислим как сме се справяли в определена област от живота. Точно това Пълнолуние в Рак, който знак се управлява от самата луна, е шанс да се докоснем до дълбините на душата си и да обновим свите сърце, дух и вътрешен свят.

Като цяло, Новолунията в Рак поставят основата за саморефлексиращи практики като медитация, водене на дневник, правене на ритуали с карти таро или кристали или дори просто отделяне на специално време, за да се свържем с хората, които ни познават най-добре. Всякакъв вид домашна рутина, която носи усещане за комфорт и сигурност (като готвене на любимо ястие, грижа за цветята или освежаване на стените), също може да бъде фантастичен начин да се заземим и да разберем в каква посока ще поемем и какви промени трябва да бъдат направени сега.

Квадратурата на Луната спрямо Юпитер ще увеличи интензивността на това, което предстои

Не само, че това Новолуние се управлява лично от Луната, но то образува и силен квадрат - най-напрегнатият, но и активиращ ъгъл между две планети или точки - с Юпитер, планетата на разширяването и изобилието, в момента разположена в огнения, импулсивен Овен. Тъй като това е една от полезните (известни още като положителни, оптимистични) планети в астрологията, квадратът с Юпитер далеч не е толкова плашещ, колкото, да речем, би бил с агресивния Марс или жадния за власт Плутон. Това ще засили и увеличи всички емоции, които ни спохождат около този транзит.

Юпитер също е склонен да ни подтикне да натиснем газта, дори когато не сме съвсем готови или да отхапем повече, отколкото можем да сдъвчем. Така че, тъй като тази категорична, устремена, кардинална енергия задава тона на настоящото Новолуние, може да се изкушим най-сетне да предприемем действия или да се нагърбим с повече задачи, отколкото реалистично можем да извършим. Това е повод да направим всичко възможно да вървим бавно, стъпка по стъпка и да осъзнаем какво искаме - най-трудното нещо на света, нали...

Ретроградността на Нептун служи като reality check

Спомняте си колко беше трудно да се отделят фактите от илюзиите при Ретроградния Меркурий от 10 май до 3 юни, нали? И след това да се премине през периода на Ретроспекция до 18 юни, за да извлечем информацията, която ни е необходима, за да продължим напред? В деня на Новолунието, друг отварящ очите транзит, който ще улесни логическото ни мислене: Нептун ще стане ретрограден до 3 декември, но докато планетата на мечтите и духовността се движи напред, тя има тенденция да замъглява рационалната мисъл. Когато е в ретроградност, вече всичко е по-лесно да свалим розовите очила и да видим истината по всеки въпрос - за добро или за лошо. Въпреки че ретроградностите на Нептун са бавн и събития, които със сигурност няма да ни треснат по главата, както се случва при ретроградността на Меркурий, тази година всичко ще е наред с оглед на това да разберем какво наистина се случва във връзките си, в работа и със здравето - затова днес най-важното нещо е да зададем точни намерения - мощното Новолуние помага за всичко.

Марс пък е в квадрат с Плутон - единственото неприятно...

Юпитер се смята за благотворителя в астрологията, нали? Е, Марс - планетата на агресията, гнева и енергията - е един от вредителите и често ни дава предизвикателства, които трябва да преодолеем. Макар и традиционно да не се счита за зловещ, Плутон - планетата на контрола, силата, смъртта и прераждането - обикновено ни тласка да се изправим пред някои от най-тъмните си страни и сенки, които без съмнение могат да бъдат поразителни и дори обезпокоителни. И в деня на Новолунието, Марс се приближава до квадрата с Плутон, полагайки основите на потенциално експлозивни борби за власт. Това е само една от причините това Лунно събитие да е малко по-взривоопасно от типичното Новолуние в Рак, но същевременно това е и възможност да избираме прецизно битките си и след това да вложим определени време, енергия и страст в тях.

 

Ето как, конкретно, ще повлияе това Новолуние на Рак, на всеки знак. (Pro Tip, който даваме винаги: н забравяйте да погледнете както Слънцето, така и Асцедентът и Луната си.) 

Овен (21 март - 19 април)

Това Новолуние попада във вашия 4-ти дом, дома на семейството, жилището и уюта, изравнявайки се с Юпитер, транзитиращ в 1-ия ви дом, дома на Аз-а, увереността и самочувствието.  Възможно е да влезете в сблъсък (не непременно лош) с любими хора, защото усещате как искате да отстоите себе си и правотата на възгледите си. Въпреки това преминаването през това предизвикателство ще засили вашите сигурност и чувство за спокойствие.

Телец (20 април - 20 май)

С Новолунието във вашия 3-ти дом, на комуникацията, информацията, мисленето и писането, и квадратурата с Юпитер, който е във вашия 12-ти дом, дома на духовността, интуицията и вярата, вие ще имате силна връзка с вашата интуиция и любознателност днес. Помислете точно как искате да разкажете за мечтите и желанията си на своите приятели и дори братя и сестри.

Близнаци (21 май - 20 юни)

Новолунието се пада във 2-ия ви дом, дома на парите и финансоия живот, изравнявайки се с Юпитер, който е в 11-ия ви дом, дома на приятелствата, социалния живот и работата в екип, така че днес може да бъде ключов момент за измисляне или стартиране на ново начиначинание, за печелене на пари, особено с малко помощ от вашите приятели.

Рак (21 юни - 22 юли)

Попадайки в 1-ия ви дом, дома на Аз-а, самочувствието и увереността, това Новолуние е вашата възможност, уникална за годината, да задоволите нуждите си и да си зададете мощно намерение за следващите 12 месеца. Изправяйки се срещу Юпитер в 10-ия ви дом, дома на кариерата и репутацията, амбициите ви са устремени нагоре, така че може би е време да разрушите малко от границите си и да превърнете професионалните си мечти в реалност.

Лъв (23 юли - 22 август)

До вашето време остават само броени седмици, но това Новолуние попада в 12-ия ви дом, дома на духовността и интуицията, изравнявайки се с Юпитер, който е във вашия 9-ти дом, дома на пътуването и приключенията. Вероятно ще бъдете доста неспокойни, мечтаейки за пътувания на дълги разстояния и големи страстни проекти, които искате да реализирате в близко бъдеще. Време е да начертаете голямата си визия за живота.

Дева (23 август-22 септември)

Приземявайки се във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата, социалния живот и работата в екип, вие ще бъдете фокусирани върху колегиалните отношения. И тъй като вашият 8-ми, дома на емоционалните връзки, също е активиран, влагането на сърцето ви в проекти или цели ще благоприятства общите усилия.

Везни (23 септември - 22 октомври)

С Новолунието във вашия 10-ти дом, дома на кариерата и обществения имидж, което се изправя срещу Юпитер във вашия 7-ми дом, дома на любовните и интимни партньорства, вие осъзнавате, че хората, с които се сближавате, трябва да са на една и съща вълна с вас, за да имате някаква надежда да покорите нови професионални върхове. Може би е време да дадете приоритет на своите най-силни и най-подкрепящи връзки.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Вашият 9-ти дом, дома на пътуванията и приключенията, и 6-ти дом, дома на здравето, ежедневието и добрите навици, се активират от това Новолуние, така че може да се забавлявате с идеята да направите решителна крачка, за да подобрите ежедневния си живот, благополучието и чувството за вътрешен баланс.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Новолунието активира вашия 8-ми дом, дома на емоционалните връзки, и 5ия дом, дома на себеизразяването и романтиката (където вашият владетел, Юпитер транзитира). Споделянето на всякакви сексуални и сърдечни нужди може да донесе много повече удовлетворение в бъдеще, фокусирайте се върху това днес.

Козирог (22 декември - 19 януари)

Вашият 7-ми дом, дома на любовните и интимни партньорствота, и 4-ия дом, дома на семейството и жилището, оформят фокуса ви по време на това Новолуние, така че вътрешният ви живот и връзките да са на първо място. Помислете какво трябва да се промени, за да се засили както реципрочността, така и чувството ви за сигурност.

Водолей (20 януари - 18 февруари)

Това Новолуние попада в 6-ия ви дом, дома на ежедневието, здравето и добрите навици, и се свързва с Юпитер, който е в 3-ия ви дом, дома на комуникацията, информацията, мисленето и писането, така че е време да се ангажирате с навици, които ще подобрят вашето благосъстояние. Ако не сте сигурни как да изглежда това, споделянето с приятели може да бъде чудесна първа стъпка.

Риби (19 февруари - 20 март)

С Новолунието, което активира вашия 5-ти дом, дома на романтика и себеизразяването, и Юпитер във 2-ия ви, дом на парите, материалния живот и ценностите, е добре да размишлявате върху това как оценявате себе си и изразявате нуждите си. Ще бъдете вдъхновени да заемете по-категорична позиция.

More Astro