Следва

Галерия: 52 кадъра косата на Джулия Робъртс, защото я мечтаем

Koe e OK и кое - не в нощната бюти рутина на Били Айлиш - коментираме видеото във Vogue

От 12-годишна се грижиш за кожата си, от 9-годишна се боядисваш. Какво точно правиш нощем - най-важното време за красотата - когато си на 20? 

Celebrity beauty преди 1 година

Били Айлиш участва в Beauty Secrets видео поредицата на Vogue, давайки ни храна за размисъл и няколко повода да кажем: "Браво, евала!", но и няколко да скръцнем със зъби. Хубавото е, че вече знаем, освен че се гримира и фризира сама, какво прави преди лягане най-успешната 20-годишна певица с най-красивите сини очи и най-многото различни цветове на косата (за това след малко). Преди да започнем стъпка по стъпка, признаваме, че кожата на Били е съвършенство, но имаме притеснения, че заради някои от практиките й след години може да си има проблеми; косата е готино подстригана, но леко изтощена, за поддръжката на устните и ноктите сваляме шапки, а продукът за тяло е много любопитен, по-подробно:

Вечерната рутина на били започва с нещо, което представлява кошмар за всеки, който разбира (дори не специализирано) от грижа за кожата... дегримиращи мокри кърпички. Подробностите за това защо не са окей нито за кожата, нито за природата, разписахме ТУК: Ким за Allure с ужасни бюти съвети... точка по точка защо не се вслушваме. Готино, че са веган и cruelty-free, но един маслен дегримьор, почистващо мляко или мицеларна вода са светлини години по-добра опция...

Били споменава, че има skin care рутина от 12-годишна, което е похвално. Използваме повода да засегнем за кратко темата от кога е добре човек да започне да се грижи за кожата си: истината е, че от раждането. Грижата за кожата на едно дете около първите 10 години от живота му е отговорност на родителите и би следвало да се състои от нежен почистващ продукт за тяло и лице (бебешки/детски, разбира се), неароматизиран хидратиращ крем или лосион, подходящ за чувствителна кожа, и слънцезащитен крем при излагане на слънце, дори в града. С настъпването на пубертета вече рутината може да се персонализира спрямо нуждите на подрастващата кожа и хормоналните промени - тогава можем да имплементираме нежен серум против акне, ниацинамид за регулация на себума, хидратиращ тонер или подхранваща/балансираща маска веднъж седмично, освен останалите основни стъпки - почистване, хидратация, слънцезащита. 

Маската със сяра и цинк изглежда добре, мека, подхранваща, на точното място в рутината, окей, Били.

Този дяволски инструмент за пъпки и черни точки - не. Уврежда кожата по почти необратим начин, създава микроскопични рани и разнася бактериите, респективно причинява още повече несъвършенства. Тя си го каза "severe damage" - молим дори да не притежавате този tool...

Измиващият гел с бадемова (манделова) киселина звучи много добре. Тя е вид алфа хидрокси киселина (AHA), извлича се от горчиви бадеми и увеличава обмяната на клетките в кожата, разхлабвайки връзките между кожните клетки, което я прави много нежен ексфолиант. Тъй като молекулите на бадемовата киселина са два пъти по-големи от тези на гликоловата киселина и една трета по-големи от тези на млечната киселина, дразненето е намалено, стига да не използваме повече от 3-4 пъти седмично. И наистина be genle с измиването + 100% студена вода, да.

Два тонера и два крема би могло да бъде излишно, но тук всичко е до усещане и индивидуално състояние на кожата, така че не бихме се намесили.

Били за пръв път се боядисва (синьо) на 9 години, а на 13 се блийчва. Това би могло да е безкрайно увреждащо косата, но не и когато си селебрити от много и имаш на разположение топ фризьори и стилисти, които да подхранват косъма, така че да не се изтощава (или поне да се минимално) със смяната на цветовете. Ние най-много я харесваме руса, но при всички случаи Olaplex-ът е препоръчителен за боядисана коса. 

Колкото е и Aquaphor за устни! Наистина малко продукти са устни (а този дори не е тагретиран за това) са толкова универсални и работещи, ако не сте - пробвайте!

Признаваме, че продуктите за нокти са ни непознати, но за пръв път виждаме човек, който толкова старателно и посветено се грижи за ноктите си - започваме и ние всяка вечер treatment и олио...

И последно - кремът за тяло на Laura Mercier е интересен избор, не ужасно скъп, който е повече показателен за Били, отколкото впечатляващ от козметична гледна точка. Наистина лосионът за тяло е нещо ужасно важно, персонално, и когато го откриеш става твой разпознавател знак (и то не непременно като парфюм, дори съвсем леките или неароматизирани лосиони носят специфично усещане и вид на кожата, които могат да бъдат разпознати от всеки, който ни докосне с внимание). А изречението "обичам да масажирам хората, с които имам итнимни отношения, с този крем," ни кара все пак да си барнем една опаковка, ей така за заигравката...

Overall много добре с няколко значителни бележки; цялото видео е тук:

Четете още: Ким за Allure с ужасни бюти съвети... точка по точка защо не се вслушваме >>>

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 3 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя