Следва

Гениалното наследство на Исей Мияке: вечните плисета, полото на Джобс, оригами-модата

Ganni, Spring 2023 REDY-TO-WEAR

За своите вече малко над 20 години, датската марка Ganni (и нейните „момичета“) станаха световноизвестни 

Runway преди 1 година

Всъщност, човек може да открие красиво облеченото, изискано и свободно Ganni Girl практически навсякъде, благодарение на 27-те места за продажба на дребно, стотиците търговци на едро и доставката на онлайн бутиците по целия свят. Все пак, симпатичната марка за добро градско обличане е родена в Копенхаген и за сезон Пролет/Лято 2023 г. дизайнерката Дите Рефструп организира шумно завръщане у дома, по време на Седмицата на модата в Копенхаген, която приключи снощи. Наблюдаваме едно искрено любовно писмо до „мястото, където е сърцето ни. Празник на мястото, културата и хората, които ни правят това, което сме, казва Рефструп. - Градът пулсира през лятото, което ни накара да се замислим за ритъма на нашите сърца и ударите, които виждаме на болничния монитор. Ударите на сърцето са най-важното, което се случва в телата ни...“. Чувството на автора и нейния екип долавяме почти буквално във вълнообразните яки и подгъви на колекцията, обединена от най-общото "осезаем пулс". Дрехи, които със сигурност ще изглеждат брилянтно на фестивалите и сцените на Лято 2023 (четете още: Let's Dance! Ganni, Fall 2022). 

За да ацентира датския си характер, колекцията е наречена „Joyride“, намигване към колоезденето из града в мек ден. „Това е идеалният момент просто да оставите мислите си да текат, казва Рефструп. - Води ви единствено ритъмът, независимо дали става дума за сутрешно пътуване до работа или вечеря по оживените улици.“ Онези, които карат колело, разхождат се или дори карат лодка покрай шоуто - дълъг участък от крайбрежната алея, украсена с тебеширени сърца, вълни и лога - могат да се присъединят към забавлението зад бариерите.

Доброто усещане се усилва от няколко важни сътрудничества. Този сезон колаборацията с  Levi’s, трета поредна за Ganni, преразглежда женствените облекла с яки тип Peter Pan, оцветени с естествени багрила. На пистата е е upcycle сътрудничеството с Barbour, което се фокусира върху работните якета за дълъг престой на открито, изработени от преработени тъкани, които са 100% Ganni. И накрая, Reffstrup се обединява с исландската марка 66° North за капсулна колекция преработено техническо оборудване. Момичето Ganni се среща с природата и това е изключително приятно... 

Но ядрото на колекцията беше изцяло датско и невероятно Ganni. Спортни панталони, натъпкани в каубойски ботуши, дълги, прозрачни искрящи рокли със спокойни блейзъри, искрящи изрязани топове с джогинг обувки. Всичко върви лесно. По времето, когато моделите слязоха на велосипедите си за финала – водени от датския супермодел Мона Тугаард – беше ясно, че можете да се приберете отново у дома.
 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.