Следва

Chloe, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Balmain, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Любов към Ренесанса 

Runway преди 1 година

"Всички видяхме какво преставлява глобалното затопляне това лято. Пожарите. Жегата. Сушата. Наводненията. И изведнъж да се развълнуваме за новите колекции през септември, мислейки единствено дали панталоните ни ще бъдат с висока или ниска талия, изглежда малко безсмислено за мен." Така казва Оливие Рустейн преди феноменалното си шоу. При него нещата винаги са в равни части вдъхновяващи, вбесяващи и изненадващи.

Най-голямата изненада беше Шер, която се появи на финала на това шоу, но нас ни amuse-ва той, наистина страхотен дизайнер, облечен като самурайски месия, той казва зад кулисите, че макар да не може да твърди, че тази колекция е 100 процента устойчива, той е използвал тъкани, направени от хартия, банан и ракита, за да бъде толкова еко, колкотото е възможно. "Имам приятели, които ми казват, че не искат да имат деца, защото какъв ще бъде нашият свят утре? И в края на деня не става въпрос за вкус. Не става въпрос за естетика. Когато си изправен пред най-трудното твърдение - че всяка мода е по същество неустойчива поради присъщата си ефимерност - той убедително отговаря, че текущият му проект е да радикализира своята верига за доставки към по-добро. 

И все пак, когато гледаме колекцията, е трудно да я изравним с кръга на устойчивостта и потреблението. Поканените гости са гости около 1000 - включително Неймар! - и около 6 000 допълнително закупили си билети за "фестивала" на Balmain. Колекцията почти е най-важното за всички тези хора, но основните елементи са транскултурни и съчетани с ренесансови препратки.

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.