Следва

Един от по-ранните романи на Пол Остър излиза на български от Колибри

ADFORUM - рекламата през 2009

Равносметка с точни цифри и ясни позиции за рекламата през 2009 г. представиха маркетинг специалисти на традиционния 14-ти по ред Форум на рекламата, организиран от АРА България.

Events преди 14 години

Равносметка с точни цифри и ясни позиции за рекламата през 2009 г. представиха маркетинг специалисти на традиционния 14-ти по ред Форум на рекламата, организиран от АРА България.

Красимир Гергов, председател на УС на АРА – България, откри събитието с няколко цифри. Г-н Иво Цеков, управител на Пиеро97 МА, представи подробни данни за рекламния медиа микс и тенденциите през изминалата година.
Цената на рекламата за 2009 г. е понижена с 20-35%. Най-страдащи от кризата са BTL ( -56% спад) и външната реклама ( спад 32 %, като заетостта е намалена с близо 60 %).

След това се нарежда телевизията ( -18%) и пресата (- 6,6 %). Къде има ръст ли? В бъдещето на рекламата – интернет и радио. Това са каналите, където успяхме да видим положителен знак.
 

Интернет рекламата все по-скоростно се развива. Най-точната и кратка характеристика е: ефективна, сравнителна, евтина, измерима, интерактивна и интересна.
Това е и причината от 2006 година, когато има 50% ръст на брутните обеми в онлайн рекламата, с всяка следваща година да се повишава интереса към такъв тип позициониране.


33, 44 млн. лева е общата сума, инвестирана в интернет реклама през изминалата година, въпреки концепцията на повечето сайтове, които не намалихме цените и не се поддадохме на кризата и манипулацията.
Световната икономическа криза намали инвестицията на модни марки, попречи на списания като GQ, Forbs и др., планувани да излязат през изминалата 2009 и прекрати тиража на 3 вестника и едно списание.

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?