Следва

We Love: Кралица Летисия в това червено

Коридорът на затъмнението от 25 октомври до 8 ноември: рязък астрологичен обрат ще промени хода на живота ни

Последните дни на октомври ще формират т.нар. коридор на затъмненията, който ще внесе промени в обичайния ход на събитията. Какъв „подарък” ни готвят планетите?

 

Astro преди 1 година

Октомври и ноември ще бъдат белязани от доста интензивни комбинации от планети - картината на небето ще бъде неспокойна. Очаква ни коридор от затъмнения по най-разрушителната ос Скорпион-Телец, конфликтът на Уран и Сатурн, както и обръщането на Меркурий, Марс, Сатурн и Плутон. Разказваме за въздействието, което ще изпитаме от тези астрологични събития.

Хороскопът за октомври 2022 г. започна в периода на Везни. Това е времето, когато обикновено търсим хармонията и златната среда, наслаждаваме се на приятна и качествена комуникация с други хора. Тайната на хармонията на този период е в умереността и онзи лесен баланс, който става скучен в големи дози, но много необходим и приятен поне за месец всяка година.

Уви, през 2022 г. „баланс“ не е точната дума за описание на края на този месец. Очаква ни слънчево затъмнение, ретрограден Марс и три планети, които се връщат от своите ретроградни пътувания, както и Сатурн и Уран обратно в отрицателен квадрат. Този месец има много променливи енергии, така че е трудно да планираме нещо конкретно. Промяната е единствената константа. 

Въпреки това очакваме с нетърпение края на трите ретроградности, тъй като триото планети се върнаха или се връщат към директно движение: Меркурий (в Дева) на 2 октомври, Плутон (в Козирог) на 8 октомври и Сатурн (във Водолей) на 23 октомври. Може би поради тези планетарни смени ще усетим известна стабилност, която се връща в нашия живот, взаимоотношения, работа и обществото като цяло.

Коридорът на затъмненията започва точно на 23 октомври, което ще увеличи интензивността на всички лични и социални процеси, така че много от нас ще трябва да изчакат тази лудост да премине в уединение и сигурност. Но не мислете, че можете да контролирате тази вълна от енергия. Сезонът на затъмненията е непредсказуем двуседмичен период, който започва с частично слънчево затъмнение на Новолунието в Скорпион.

Приливите и отливите ще се засилят още повече на 28 октомври, когато експанзивният Юпитер, който подклаждаше самочувствието ни в Овен от 10 май, ще се върне в Риби до 20 декември.

Второто лунно и въобще последното за тази година затъмнение ще настъпи на 8 ноември 2022 г. Първо, през този период е важно да се предвиди възможността за сблъсък с други хора. Пълнолунието се случва в Телец, носейки със себе си мощна, решителна енергия, но с нея и потенциала за конфликт между тези от нас, които вече са в противоречие.

Известно е, че Телците са твърди и земни, макар и малко упорити. Тази черта на характера, така да се каже, се "изтрива" при пълнолунието този месец. В съчетание с непоклатимата сила на Телеца, това затъмнение би трябвало да ни даде сили на всички. Трябва обаче да внимаваме тази воля да не ни направи твърде упорити и негъвкави.

Като цяло, по време на това затъмнение ще се научим да не сме вечно недоволни, ще позатърбим борбите за власт и прекомерния материализъм. Вървим към това да ценим истинските ценности, да ценим мира, да се стремим да се чувстваме сигурни и комфортни. Простите удоволствия от живота придобиват по-висш смисъл. 

More Astro