Следва

Адът в Сеул: кошмарни кадри на безпомощни младежи навръх Хелоуин

Ретроградният Марс - извинение за есенния мързел и още

Ето какво може да очаква всеки знак от зодиака до края на годината  

Astro преди 1 година

Само няколко кратки седмици след поредното сбогуване с ретроградния Меркурий, е време да заемем нисък старт и да се подготвим Марс да започне своето последно завъртане. От 30 октомври до 12 януари планетата, която управлява действието, енергията, гнева и секса, изглежда ще се движи назад от гледна точка на Земята за първи път от края на 2020 г.

Въпреки че вероятно сте доста запознати с атмосферата на ретроградния Меркурий - защото това се случва три до четири пъти годишно - ретроградният Марс се случва на всеки две години или 26 месеца, за да бъдем абсолютно точни. (Последният път беше от 19 септември до 13 ноември 2020 г.) И като се има предвид рядкостта на тези фази, нормално е да се чудите какъв нов ад ще ни се сервира сега.

Тази конкретна фазa на забавяне може да повлияе на вашата мотивация, либидо и ниво на енергия. Може да се почувствате блокирани, без вдъхновение или просто да ви е по-трудно да натрупате инерция в сферите, които Марс засяга при вас (повече за това след малко). И гневът, който обикновено се проектира навън, може да излезе по по-пасивно-агресивен начин по време на ретроградния Марс.

Ако това звучи като огромно главоболие, може да си отдъхнете: всяка ретроградност, включително и тази, служи за обръщане навътре, за да прегледате и опресните начините, по които вършите работата на въпросната планета. Така че ретроградният Марс представлява шанс да проучите как да се справяте с гнева по по-съзнателен, рефлексивен начин, отколкото бихте направили, ако агресивната планета беше в пълната си сила. Може също така да получите яснота относно начините, по които сте упражнявали енергията си и сте предприели действия. И докато компрометираният Марс може да повлияе на сексуалното желание, ретроградността му предоставя възможност за подхранване на връзките между вашата духовност, околното пространство и физическото желание.

Трябва също така да отбележим, че вашето пространство и умствена енергия са още по-активни този път, защото Марс ще бъде ретрограден в Близнаци. Може да искате да преразгледате любими интелектуално стимулиращи дейности - като игри, водене на дневник, работа с ментор или решаване на творчески проект с приятели. И все пак с Марс, който се движи обратно през променливия въздушен знак, известен със своята превъзходна способност да бъде многозначен, но също и с разпиляни мисли и нерешителност, вие сте по-склонни да позволите да бъдете теглени в различни посоки или да бъдете изхвърлени от коловоза от привидно готини идеи, които стигат доникъде. Но е възможно да използвате отрезвяващота енергия през следващите няколко месеца, за да се подготвите за подобрена комуникация, връзка и учене – всички теми, управлявани от Близнаци.

Има много начини да накарате ретроградния Марс да работи за вас. Първата стъпка? Подминете с безразличие всички статии в социалните мрежи, които ви убеждават, че трябва да дадете всичко от себе си преди края на 2022 г. По отношение на астрологията, тазгодишният финал всъщност е по-скоро за активиране на грижата за себе си и най-вече за преосмисляне на начините, по които изразходвате енергията си.

Ето как този конкретен транзит ще ви повлияе, знак по знак.

Овен

Благодарение на вашия управител, Марс, който се движи назад през вашата зона на комуникацията, може да ви се наложи да говорите за емоционални проблеми с приятели, но ще откриете, че е по-трудно от обикновено да бъдете директни. Всъщност плановете, идеите, мозъчните атаки и почти всяко взаимодействие с вашия социален кръг може да ви се струва трудно през този период, защото ще бъдете разсеяни и блуждаещи. Да се оставите по течението и да видите накъде водят тези моменти, вместо да се опитвате да управлявате кораба, ще бъде най-добрата стратегия за вас.

Телец

Ретроградният Марс се развихря във вашата парична зона, което ви насърчава да бъдете по-съзнателни за това как се стараете да печелите пари. Като неподвижен земен знак, вие вероятно имате определени рутинни процедури, клиенти, проекти или инвестиционен портфейл, който е създаден от доста време, и сега можете да разберете дали е най-добре да се придържате към своя изпитан и верен път или да изследвате нови хоризонти. И докато обикновено сте всичко друго, но не и импулсивен с финансите си, когато се съмнявате в нещо, по-добре спестявайте вместо да харчите, тъй като мотивацията ви да натискате газта в начинания за увеличаване на доходите може да не е толкова висока, колкото обикновено.

Близнаци

Марс ще бъде ретрограден във вашия знак, което може да ви накара да се почувствате сякаш ви липсва ясна писта за стартиране на страстно желани проекти. Независимо дали сте с ниска енергия, липсва ви ясна, конкретна визия или срещате препятствия, може да се почувствате разочаровани от това забавяне. Добрата новина е, че това е шанс да се запитате какво наистина искате и за какво всъщност си струва да се борите. И ще откриете, че като вървите бавно, действате изключително преднамерено и разчитате на вродените си таланти - да се свързвате, да общувате и да се възползвате от любопитството - ви носи резултатите, на които сте се надявали.

Рак 

Планетата на действието ще бъде ретроградна във вашата зона на духовността, което може да доведе до супер сънливост следващите няколко месеца. Може да имате много идеи, може би подтикнати от ярки сънища и въображаеми разговори с любими хора или терапевтични сесии, но за вас ще бъде истинско предизвикателство да излезете с нов план за действие, за да придвижите топката напред. Вместо да се чувствате принудени да действате тук и сега, най-добре си позволете да блуждаете, знаейки, че ще имате повече яснота и енергия през новата година.

Лъв

Тази ретроградност попада във вашия сектор на работата в екип и дългосрочните цели, което означава, че груповите начинания - може би преплетени с цел, на която сте хвърлили око от години - може да се случват по-бавно от обикновено. Може да искате да се чувствате по-свързани с колеги и приятели, особено с тези, които работят с вас за една и съща кауза, и може да станете доста взривоопасни, когато „кабелите" ви се пресекат. Не забравяйте, че това е шанс да се обърнете навътре и да помислите как действате като екипен играч. Самонаблюдението ще ви донесе по-солидни резултати - и по-здрави приятелства по пътя. 

Дева

Планетата на действието и енергията ще се движи назад във вашата кариерна зона, потенциално забавяйки инерцията на професионалните цели. Може да се чувствате по-конкурентоспособни от обикновено, докато се опитвате да спечелите признание, награди или просто изстрел в светлината на прожекторите за вашата упорита работа. Но да запазите хладнокръвие и да си напомняте, че можете да се контролирате, вероятно е най-добрият ви залог. Насочете всяка френетична енергия към усъвършенстване на набора от умения или работа с ментор и бихте могли да излезете с нова гледна точка за успеха.

Везни

Тъй като сте толкова склонни към конфликти, всъщност може да харесате факта, че ретроградният Марс измества гнева от погледа ви, но той все още е там, показвайки се като скрито течение през това време, а за вас това се случва във вашия сектор на приключенията и висшето образование. Може да сте разочаровани – и в крайна сметка да се държите пасивно-агресивно – ако чувствате, че ви възпират да учите и да преследвате личностно израстване с темпото, с което сте свикнали. Но този период също е шанс да преформулирате целите си и да помислите за пътища напред, които наистина са извън зоната ви на комфорт. И колкото повече можете да се съсредоточите върху голямата картина срещу незначителните детайли, толкова по-успешни ще бъдете.

Скорпион

Тъй като Марс е един от вашите съуправители, няма как да не почувствате ретроградността му малко повече от другите и този път това засяга вашите интимни отношения и зоната на съвместните ресурси. Както знаете - като знакът, който е свързан с този дом - това е сложна територия и обратното въртене на Марс тук може да ограничи способността ви да постигнете амбициозни финансови цели (като голям инвестиционен кредит, например) или фантазии, които споделяте със специален човек. Но това е момент, в който можете да преразгледате и преоцените съществуващите стратегии, да засилите работата върху себе си и да разчитате на най-близките си за утеха и подкрепа.

Стрелец

С ретроградния Марс във вашата зона на партньорство ще бъде по-предизвикателно от обикновено да почувствате, че напредвате в начинанията си. Може да откриете, че се съмнявате в себе си и в приятел, колега, любовник и след това потенциално да се сблъскате челно, защото отказвате да погледнете по-далеч от носа си. Засиленото общуване може да предотврати част от тази драма. Партньорството изисква работа и докато сте готови да издържите темпото, и вие и другата ви половинка, ще бъдете добре.

Козирог

Този ретрограден Марс се случва в зоната на вашето здраве и рутинната работа, което може да затрудни придържането към онзи дневен график, по който обикновено и живеете и умирате. Време е да разхлабите хватката си за това как сте структурирали своята житейска суматоха, защото в противен случай просто ще бъдете прекалено стресирани. В същото време този период предлага шанс да дадете приоритет на грижата за себе си. Наваксайте часовете при лекари, проучете специалиста, когото сте искали да видите, добавете още акупунктура или йога и се уверете, че дори и да се чувствате така, сякаш само се обаждате по телефона, вероятно все още се товарите доста.

Водолей

Като неподвижен въздушен знак, вие сте склонни да намирате дейности, които обожавате, и след това да се придържате към тях завинаги, амин. Но с ретроградния Марс във вашия сектор на романтиката и себеизразяването, ще бъдете подтикнати да възприемете по-разнопосочен подход към творческите проекти и любовта. Може би винаги сте обичали да пишете поезия, но по време на тази фаза сте принудени да експериментирате с акварели, за да изразите това, което е в сърцето ви. Или онази обичайна вечер за забавление с вашия партньор просто не се вмества в графика, така че вместо това изберете виртуален мастърклас по готвене. Импровизациите засилват позитивността.

Риби

Марс ще бъде ретрограден във вашата зона на домашния уют, което може да разпали вътрешно напрежение с близките и във вашия дом. Обличането на гнева в думи е почти последното нещо, което искате да направите, но полагането на усилия да го изговорите може да помогне много за изчистването на объркването, което ще изобилства, благодарение на възбуждащия квадрат на Марс към стимулиращия илюзията Нептун във вашия знак. И когато се съмнявате, направете крачка назад, за да се съсредоточите върху собствените си, вътрешни, емоционални нужди. Помислете за допълнителни срещи с вашия терапевт, повече медитация или писане на писма, които ви позволяват да подредити мислите си, преди да ги споделите с член на семейството. 

More Astro