Следва

We Love: Коледна идея за готино обличане от Дженифър Лопес

Сатурн в Риби 2023-2026 – влиянието на транзита общо и знак по знак

Транзитът на Сатурн в Риби започва днес, 7 март 2023 г., слагайки ред във водовъртежа от емоции и чувства

 

Astro преди 1 година

На 7 март 2023 г. Сатурн, великата планета на кармата, акостира в океана на унищожението - зодия Риби. От март 2023 г. до февруари 2026 г. Сатурн ще въведе ред в технологиите, културата, фармакологията и духовността, а разделите ще бъдат разрушителни. Какво ни разкрива последният транзит на Сатурн в Риби, който се случва в средата на 90-те? За онези, които преживяват първото, второто или третото завръщане на Сатурн – спомнете си за Тимоти Шаламе, Киану Рийвс и Джейн Фонда – какви уроци ви ще донесе тази сага със старт днес? Ето как Сатурн в Риби ще оформи новото ви бъдеще (вижте още: Месечен ХОРОСКОП - Март 2023).

От хилядолетия се вярва, че Сатурн е последната планета в нашата слънчева система, известна като ръба на съзнанието. Управлявайки началото и края, Сатурн ни учи да разпознаваме и поставяме нашите граници, помагайки ни да да посрещнем съдбата си в пълна бойна готовност. Сатурн може да се прояви под формата на мъдри наставници, които ви преподават майсторски техники. Но може също толкова често да се материализира и като патриархален терор, който ви принуждава да отстоявате себе си и да впрегнете силите си за определена цел. Без Сатурн никога нямаше да реализираме потенциала си, да поемем отговорност за действията си и да се научим как да се справяме с трудностите в живота. 

Сатурн се нуждае от цели 28-30 години, за да направи пълна обиколка през зодиака. Когато се върне в изходната си си позиция от момента на вашето раждане, ви предстои нещо като космическо наваксване, което има за цел да ви въведе в един нов свят на възможности. Първото му завръщане, в края на двайсетте, има за цел да даде тласък на зрелостта. Вторият му кръг, в средата на петдесетте, помага да придадете по-дълбок смисъл на живота и работата си. И последната му обиколка, в осемдесетте години на човек, се фокусира върху това, което ще оставите в наследство след като си отидете от този свят (четете още: Сатурнов възврат? НП, тези 12 филма спасяват). 

На глобално ниво транзитите на Сатурн разглеждат структурата и издържливостта на нашите граници: някои от тях трябва да се срутят, за да могат да бъдат издигнати нови. Сатурн често символизира традиционното и патриархалното, с което трябва да се съобразяваме или чрез бунт и асимилация да го преоткрием. Пристигането на Сатурн в Риби кулминира цикъл, започнал през 1996 г. Какво ни доведе тук и каква форма ще приеме този финал?

Символът на Риби

Последният знак на зодиака символизира приливите и отливите, получавайки накуп уроците от предишните 11 знака. Умът на Риби сърфира във вълните на взаимосвързаното космическо съзнание, събирайки идеи, влияния и откровения, за да ги сподели с останалата част от човечеството. Това е знакът на високовибрационното вдъхновение, на визионера и месията - и съответно на наркомана и саботьора в ниските му проявления. Потопени в емпатичен поток, Рибите често плуват нагоре по течението, избирайки себе си и оставяйки всички останали да се удавят. И Исус, и Юда са символи на Риби, което показва, че ролите на жертва, злодей и месия могат да бъдат взаимозаменяеми в зависимост от тълкуването. 

Сатурн отговаря за механиката и реда, и изпълнява конкретни задачи, когато бъде хвърлен във водовъртежа на Рибите. Във вашата карта този транзит често може да представлява изгарянето на крилете на Икар и скалното дъно, което води до отрезвяване. По-конструктивно, Сатурн може да помогне за изплитането на кошницата, която носи Моисей надолу по реката, или космическия кораб, който превозва Супермен до земята. Какви са инструментите, структурите и защитите, необходими, за да не се удавите в бездната? Как може да поемете отговорност за вашите подаръци? 

Сатурн в Риби: последният път 

За последен път Сатурн акостира в Риби между май 1993 г. и април 1996 г. (с някои ретроградности). Този транзит стартира с назначаване на комисия в Сената на САЩ, разглеждаща ефекта от видеоигрите с насилие върху младите умове. Сатурн ще напусне Риби няколко години по-късно, точно преди дебюта на Scream, който сатиризира идеята, че младите хора могат да бъдат покварени от медиите - дори до точката на убийство. Културното течение по онова време е поразително, оглушително и унищожаващо душите. Кърт Кобейн от зодия Риби ще се превърне във върховния символ на онази епоха, въплъщавайки революционна артистична чувствителност, която не може да издържи в една дива, канибалистична индустрия. Героите на "Хапки от реалността" (Reality Bites) и "Трейнспотинг" (Trainspotting) се справят чрез дисоциация и пристрастяване. 

Културата може би никога не е достигала до по-бомбастичен и всепоглъщащ потоп, отколкото в онзи момент. Но тези, които можеха безопасно да се движат по течението и да запазят своята индивидуалност, се завърнаха с духовни съкровища, които съживяват всичко, до което се докоснат: „Джурасик парк", „Криминале", „Играта на играчките" и „Хари Потър и Философският камък" дават живот на вечни теми и въпроси чрез нови технологии и дълбока чувствителност. Междувременно „Досиетата Х" и „Невидимите" на Грант Морисън пренасят културата на конспирацията и странния радикализъм в областта на поп фантастиката. 

По времето, когато Сатурн навлиза в Овен през 1996 г., се появява ново съзнание, захранвано от поп културата и световната мрежа. Бъдещият век ще донесе бърза еволюция и ожесточена реакция; неговите предвестници ще трябва да бъдат въоръжени с остроумие, за да издържат на потопа. И така пристигнаха новите герои: сред тях Бъфи, убийцата на вампири, Destiny's Child и Spice Girls. Тези безсмъртни архетипове могат да бъдат забравени, но никога унищожени. 

Сатурн в Риби: този път 

Сатурн ще кръстосва през Риби от 7 март 2023 г. до 24 май 2025 г., след това от 31 август 2025 г. до 13 февруари 2026 г. Това завършва пълния цикъл на хиперпопа и късния капитализъм, който започна през 1996 г. Бумът на културата от 90-те сега изглежда странно; филмът, номиниран за стотици награди и най-вероятен Оскаров победител "Всичко навсякъде наведнъж" (Everything Everywhere All At Once) обобщава водовъртежа от влияние, стремежи и врява навсякъде около нас, едновременно ослепителни и разрушителни. Всеки аспект от живота е дигитализиран, наблюдаван и брандиран. Опитът е мемифициран. Предстоящата климатична гибел насърчава нихилизма, отчаянието и депресията. Имаме нужда от посока, каквато само Сатурн може да ни осигури. 

В световен мащаб Сатурн ще въведе етика за справяне с наводненията. Повишен контрол върху филмовата индустрия за възрастни, призиви за повишаване на минималната възраст за целева реклама в социалните медии (която в момента е 13 години) и регулиране на Силиконовата долина. Кризата с опиоидите, този предотвратим бич, предизвикан от фармацевтичната индустрия, ще бъде взета под внимание, заедно с прекаленото разчитане от страна на Запада на психофармакологията. Усилията за отмяна на наказанията за употреба на канабис ще придобият по-голяма популярност. Онези, които контролират потоците от потребление, ще трябва да поемат отговорност. 

На лично ниво оправданието с претоварване и раздразнение ще стане досадно. Ще трябва да поемете отговорност за всичките си безсмислени поведения. Нихилизмът, пред лицето на апокалипсиса, вече няма да бъде интересен, нито теориите на конспирацията, които удобно ви представят като вечната жертва. Децата от 90-те години трябваше да разчистят пътя за излизане от холокоста на СПИН и разрушенията на късния капитализъм; новите поколения по подобен начин ще трябва да поемат своя кръст, без значение колко мрачна е прогнозата за климатична катастрофа, социална изолация и масово наблюдение. 

Джейн Фонда, родена със Сатурн в Риби, се отказва от образа си на кино дива, за да се бори срещу кръвопролитията. Шиниъд О'Конър изоставя мейнстрийм музикалната индустрия, за да запази своята автентичност. Робърт Дауни-младши преминава от състояния на нестабилност и невъзможност да се яви на кастинг до всемогъщия Отмъстител. Независимо дали изборът е да се противопоставиш, да дезертираш или да отстояваш властта, трябва да се направи избор. Неизбежно ще се удавят в потока погълнатите от алгоритъма потребители, които никога не са станали творци. 

Това не означава, че всички ще трябва да се стегнат и изведнъж да се втвърдят. Разчитайте на Сатурн, за да легитимира последните открития в психологията. Езикът на IFS (Вътрешните семейни системи) придобива популярност именно чрез приласкаването на вътрешното дете във всеки от нас. Този език ще стане част от големия разговор за възстановяването на вътрешния ни мир. Точно както половата идентичност преминава от бинарна към констелационна през последното десетилетие, така ще се развие и концепцията на Рибите за квантовата самоличност. Мейнстриймингът на психеделията и новите възраждания на нео-езичеството и ритуалните практики ще създадат нови пространства на общността. Междувременно културата на токсичната духовност ще бъде подложена на преразглеждане. Ще се насърчи връзката, служенето и саможертвата в космически мащаб. 

Подрастващите поколения дигитални местни жители ще изберат как биха искали да използват огромните си и многопосочни знания и умения. Какво бихте искали да направите с вашите подаръци? Докато Юпитер, Сатурн и Нептун преминават през Овен през следващото десетилетие, ще се издигне нов пантеон от творци, говорещи с езика на бъдещето. Машината за носталгия ще се разпадне, тъй като оригиналните гледни точки ще водят пътя напред. Отговорът няма да бъде избягването на технологиите, просто ще трябва да ги изведем на по-високо ниво. Тези, които преживеят своето завръщане на Сатурн в Риби, ще излязат с чувство за цел, перспектива и нетърпение да споделят своите дарби със света. 

Развива се нова форма, която може да плува нагоре по течението, през водовъртежа от теории на конспирацията, политически заблуди, GOOP gulag, рестартиране на франчайзинга, и таргетирани реклами. За онези, които запазят оптимизма си и волята да продължат - Сатурн ще ги дари с изобилен плод и ще ги подготви за предстоящите изпитания. Риби е знакът на жертвата, на божествения аскет, който се отказва от себе си в името на света. Не се страхувайте да се откажете от всичко. Само в тишината ще чуете гласа на сърцето си. 

Ето и как ще се прояви този толкова важен транзит за всеки отделен зодиакален знак >>>

Овен

Имате късмет, Овни. Сатурн ще бъде вашият най-добър приятел през следващите три години, помагайки ви да откриете по най-приятния начин мистериите на Вселената. Планетата с пръстени ще бъде във вашия дванадесети дом на подсъзнанието, като ви помага да развиете интуицията и връзката с духовното царство. Въпреки че това пътуване може да донесе трудни осъзнавания за вашето минало, то ще донесе завладяващи разкрития, които ще бъдат от решаващо значение за това какво ще бъде вашето бъдеще през идните години.

Телец

Добри новини за вас, Телци: Сатурн ще бъде във вашия единадесети дом, дома на надеждите и мечтите, напомняйки ви, че силата на проявлението винаги върви ръка за ръка с действието! Последните няколко години ви помогнаха да разберете какво наистина искате и сега е време да съберете помощта на вселената, за да превърнете тези желания в реалност. Космическият учител гарантира, че споделянето, работата в екип и връзките са тези, които ще помогнат да осъществите най-съкровените си мечти, така че излезте и започнете целенасочена социализация.

Близнаци

Няма да захаросваме нещата излишно - Сатурн в Риби ще е доста интензивен за вас, Близнаци. Ще трябва да работите усилено, най-вероятно поради скорошна промяна в статуса или кариерата ви. От вас ще се изискват по-дълги часове, по-задълбочен фокус и повишена ангажираност. Добрата новина е, че до март 2026 г. ще бъдете в много по-силна позиция, отколкото сте сега. И докато кариерата е силен фокус, влиянието на Сатурн е и за изследване на ролята, която искате да играете в обществото. Най-важното: нито оказвайте, нито допускайте излишен натиск!

Рак

Пригответе се да видите живота с нови очи, скъпи Раци. Сатурн ще заеме вашия девети дом на философията и духовността, поставяйки на изпитание всички дълбоко вкоренени вярвания, които имате. Въпреки че понякога това може да изглежда като екзистенциална криза, ще забележите, че когато отворите ума си, Вселената ви се усмихва. Светът се променя, вие се променяте и това е красотата на всичко. Излизането от черупката ще ви помогне да създадете нова, по-вълнуваща визия за вашето място в света.

Лъв

Лъвовете научихте много през последните няколко години, сега ви чака още от същото. Докато Сатурн пресича вашия осми дом на трансформацията, той ще повдигне теми около личната сила, интимността и съзнателното живеене. Ще осъзнаете причините зад вашите действия. Ако сте издигнали връзка на следващото ниво през последните три години, Сатурн с твърде голяма вероятност ще тества способността ви да постигнете истински значима интимност с партньора ви. Ако не стане - пригответе се за край.

Дева

Сатурн в Риби ще ви даде ценен урок, Деви: връзките са огледала. Израснахте много и връзките, които вече не отразяват това, което сте след еволюцията, твърде вероятно ще приключат. Въпреки това, тези, които оцелеят, ще ви накарат да се научите на много ценни неща: взаимна подкрепа, ангажираност, компромис. Ако сте в сериозна и щастлива връзка, вашият статус може да се промени в даден момент през следващите три години, тъй като Сатурн има тенденция да втвърдява съществуващите връзки.

Везни

Представете си Сатурн, идващ в офиса ви, за да извърши одит на всички ваши документи и проекти, Везни. Но не се притеснявайте, имате следващите три години да наваксате! Въпреки че тази енергия се фокусира върху ежедневната работа и задачи, тя е и за подобряване на вашите рутинни и уелнес практики. Храните ли се здравословно и спите ли достатъчно часове? А какво ще кажете за вашата рутинна тренировка? Отговорът на тези въпроси е - и ще бъде - базовата атмосфера в живота ви за известно време.

Скорпион

Въображението ви не е пресъхнало, Скорпиони, то просто се трансформира. Сатурн, преминаващ през вашия пети дом на забавлението, ще разпали отново вашите страст и вътрешен огън, главно за да ви напомни, че когато творите само за забавление, сте най-щастливи. Истината е, че последните няколко години бяха тежки, така че е време да „играем здраво“, а не само „да работим здраво“. Фокусирайте се върху събуждането на вътрешната си муза!

Стрелец

Планетата с пръстени ще ви отведе на пътешествие по пътя на паметта, Стрелци, тъй като активира вашия сектор, отговорен за дом, семейство и потекло. Бихте могли да се съсредоточите повече върху изграждането на буквално по-здрави основи на дома, като може дори да го построите наново или да го ремонтирате до тухла. На по-дълбоко ниво може да откриете, че изследвате корените си в опит да премахнете всички предварителни условия от детството, които ви пречат да постигнете най-съкровените си цели.

Козирог

Сатурн в Риби ще има подчертано психическо влияние върху вас, тъй като активира вашия трети дом, дома на комуникацията. Може да се почувствате принудени да измислите нови идеи и да ги накарате да заработят, Козирози. Това е подходящ момент да напишете отдавна плануваната книга или да стартирате подкаста, за който говорите от толкова дълго. Придобиването на по-високо ниво на образование също е възможен път. Не забравяйте обаче да си осигурите време за покой, тъй като това е вид влияние „главата в облаците“.

Водолей

Сатурн беше във вашия знак през последните три години, Водолей, носейки уроци за отговорност и постоянство. Същата тази енергия сега се пренасочва към вашия втори дом, на парите и притежанията, което ще ви накара да се съсредоточите върху истинската стойност и ефективност на нещата. През следващите три години приемането на мантрата „по-малкото е повече“ ще ви помогне да постигнете дългосрочна финансова стабилност, което е особено ценно за вас и ще донесе отдавна жадувано спокойствие.

Риби

Време е за надграждане, Риби! Тъй като Сатурн активира първия ви дом, дома на Аз-а, ще се почувствате призовани да промените начините, по които се представяте пред света. Ако има нещо във вашия външен вид или самоличност, с което не се чувствате напълно комфортно, това влияние ще ви подкани да направите корекции или поне да се придържате плътно към усещането за вътрешен мир. Именно то е безценно за вас в момента и чак до 2026-та. Това е невероятно благоприятно време за започване на каквито и да било режими за здраве и уелнес, които ще положат основата на бъдещия ви успех.

More Astro