Следва

CinemaCon 2023: много елегантна Зендая в Louis Vuitton

Връзката ви е кармична! Има ли такова нещо и как да го разпознаем

Ами, искаме или не искаме, съществуват кармични връзка. Те имат своята следа някъде далеч в миналото и, макар и напълно необясними, за тях има шест признака, с които ги разпознаваме. Четем 

Love преди 1 година

Ако допускате, че ще говорим за идеалната връзка или сливането на сродни души, създадени един за друг, бързаме да ви разочароваме. Кармичните отношения не са сладка приказка за любовта, пълна със сироп от пълно взаимно разбиране, а нещо поучително, лечебно и полезно. И още нещо: този материал определено не си струва да се чете от тези, които не вярват в духовната връзка и прераждането.

Кармата е универсален закон за причината и следствието, според който всички действия имат последствия, а думите и делата, изречени и извършени както в миналия, така и в настоящия живот, могат да повлияят на съдбата. В превод от санскрит „карма“ („karma“) означава „работа“, „действие“, „задължение“, което индийската философия определя като необходимост да се „отработят“ изпитанията, които възникват по пътя на живота, за да се научим на нещо и/или да коригираме това, което следва да бъде поправено. Въз основа на тази догма кармичните взаимоотношения са урок по любов и партньорство, които определено си струва да научите.

Тъй като всички ние сме несъвършени, има смисъл да се приеме, че всеки от нас има кармична връзка в живота и тези отношения, съдейки по опита в стотици примери, най-малкото са гладки и безоблачни. Този вид връзки може да се разглеждат като контакт на сродни души, но нямат много общо с хармоничното и простичко събиране на две половини в едно.

От духовна гледна точка, същността на кармичното партньорство е, че веднъж, в непознати сфери, преди двойката на вашите души да влезе в този живот, вие вече сте се срещали, за да бъдете заедно, подкрепяйки се взаимно при всякакви обстоятелства. В този живот настъпва времето да потвърдим това. „Будистките гуру вярват, че това се случва, когато има много неразрешени проблеми от минали животи“, обяснява консултантът по връзките Маргарет Пол, водещ специалист във Futureminds в Лос Анджелис. „Ако сте готови да опознаете и приемете ролите си в случващото се, тогава ще достигнете до истините, които са останали неоткрити в предишния ви живот, и по този начин ще се отървете от кармичния дълг.“

„Кармичните взаимоотношения са предназначени за духовно израстване и затова не са лесни. Напротив, ще усещате „емоционални колебания“ почти всеки ден“, пише Шанън Кайзер, американски треньор, експерт по психология на щастието и себереализацията, в книгата „Експериментът на себелюбието“. „Но, за щастие, тези връзки не са предназначени да траят дълго, тъй като се срещате с конкретна цел - да просветите, да изчистите кармата, включително на другия, да балансирате негативния опит от минал живот.“

В същата книга Кайзер дава кратък набор от признаци, че сте в кармична връзка.

1. Удивителна близост

От първата среща ви преследва чувството, че сте познавали този човек преди, придружено предимно от болезнено приятни емоции. Но се случва към това чувство да се присъедини лека паника и дори страх, „в зависимост от това каква е вашата карма“, пояснява Шанън Кайзер.

2. Буря от чувства

„Ако романтиката ви е на практика вечна драма с кратки прекъсвания, можете да сте сигурни, че сте в кармична връзка“, пише Кайзер в книгата си. „От самото начало нещата са, меко казано, тревожни. Може да имате добри, дори прекрасни дни, когато всичко изглежда перфектно, но вътрешният глас ви нашепва, че това е само временно затишие. Възходите и паденията, битките и помиренията са склонни да се повтарят отново и отново, докато не се научите да разпознавате емоционалните тригери, които поддържат драматичния ви сценарий. Използвайте това прозрение мъдро, като изолирате информацията, която трябва да научите от бурните случки във връзката". 

3. Море от разочарования

„Ако чувствате, че партньорът ви не ви разбира и сте уморени от разочарования, трябва да приемете това като знак за кармична връзка, добавя Маргарет Пол. - Както вече споменахме, не става дума за зряло обединение на две сърца, а за духовно израстване. Недоразуменията се дешифрират като сигнал отгоре, който ви напомня какво цените и очаквате от една връзка и как трябва да изградите всичко това".

4. Появата на съзависимост

Основният проблем с кармичните връзки е, че те бързо се превръщат в съзависими . По някаква (необяснима) причина гнетящото подозрение, че връзката „ще се взриви“ става обичайно и дори вълнуващо. Независимо кой от вас провокира нов конфликт, вие се стремите към помирение, защото връзката е толкова силна, че дълбоко в себе си сте сигурни, че сте там, където трябва.

5. Разбиране на собствените чувства и страхове

Кармичните връзки изваждат на повърхността всички страхове и травми, свързани с любов/нелюбов, самочувствие, лично щастие. „Няма как да се измъкнем от това, неговата цел е вътрешната проработка, обяснява Маргарет Пол. - Освен това, до кармичен партньор ще откриете способността да излагате на показ най-лошите черти на характера си, предизвиквайки непрекъснати конфликти и скандали. В което няма нищо изненадващо - безкрайното "влакче на ужасите" в романтичната ви връзка би вбесило всеки. Съвет: не се разсейвайте от целта, съжалявайки за невъздържаността си, а погледнете в лицето вътрешното си аз. Това е много полезно запознанство, което ще ви помогне да разберете себе си.”

6. Енергийно изтощение

Прогнозата е неблагоприятна: колкото и да разчитате на своята практичност, постепенно ще се предадете на властта на желанието да отделяте на тази връзка цялото си време и енергия. Също така не е трудно да се предвиди, че споменатите възходи и падения, недоразумения, разочарования, съзависимост ще опустошат вашите енергийни и емоционални ресурси в дългосрочен план. Според Шанън Кайзер връзката става ненужно токсична, „когато не вярваш в себе си“ или „не научиш предложените уроци“ и „ако душата ти се задушава, трябва да направиш равносметка и да си позволиш да си тръгнеш“.

7. Краткотрайност

Не се притеснявайте, няма да пропуснете точния момент за приключване на вашия поучителен роман. Макар и само защото краят му напомня за освобождение: мисията е изпълнена, добре дошли на следващото ниво. Желанието да върнеш всичко, да залепиш, да простиш внезапно ще отстъпи и след известно време ще разберете, че проблясващите искри не са достатъчни, за да запалят отново огъня на любовта - време е да продължите напред.

More Love