Следва

Новата мъжественост at its best: кой е френският модел Пол Хамелин и защо е корица на Vogue Man

Лунно затъмнение в ретроградeн Меркурий днес: от какво е време да се отървем

Лунното затъмнение този май ще ни тласне към собствената ни съдба, напомняйки ни силно и без колебание, че невинаги можем да получим това, което искаме, но със сигурност ще получим това, от което се нуждаем  

Astro преди 11 месеца

На 5 май 2023 г. ни очаква лунно затъмнение, което ще разтърси живота ни - независимо дали сме готови или не. Лунните затъмнения се случват около два пъти годишно и са като екстремни пълнолуния. Техният дар за нас е новата перспектива, която ни дава различен поглед върху нещата и ни помага да се доближим до целите си.

Лунното затъмнение настъпва в 15-тия градус на Скорпион и съвпада с пълнолунието през май - четири дни след началото на ретроградния Плутон 2023 г. Не забравяйте, че когато настъпва това затъмнение, ние все още сме в разгара на ретроградния Меркурий, който започна на 21 април и ще продължи до 15 май, така че много аспекти от живота ни вече са на разклатени основи. Затъмнението може да ни тласне напред, ако му позволим. Не се оставяйте на ретроградното безпокойство да ви попречи да приемете благословиите на затъмнението.

Ако сте наясно с космическите ефекти на затъмненията в астрологията, може би се подготвяте за много неща, които ще се случат. Затъмнението през този месец е в Скорпион, така че въздействието ще се съсредоточи около темите за истината и амбицията с примес на смелост.

Ретроградният Меркурий през април 2023 г. стартира точно след Новолунието през април 2023 г. и слънчевото затъмнение през април 2023 г. Слънчевото затъмнение през април беше само няколко часа преди началото на ретроградния Меркурий в Телец и все още сме на колене в тази ретроградност, когато се случва лунното затъмнение.

Между двете събития може да се получи неприятен сблъсък, тъй като ретроградният Меркурий обича да ни отклонява от курса, докато лунното затъмнение прави всичко възможно да ни върне в правия път.

Благодарение на Меркурий грешките в комуникацията могат да ни объркат. Неправилно преценено писмо до шефа, печатна грешка при покупката на самолетни билети, изобщо, очакваме неприятни моменти в ретрограден стил. Извинете се на шефа в деня на затъмнението, обадете се в службата за обслужване на клиенти на авиокомпанията в навечерието на затъмнението и ще видите колко лесно е да поправите тези грешки. Лунното затъмнение ви помага, като балансира негативните енергии на ретроградния Меркурий и ги тушира, тъй като затъмнява и тях. Точното място в личния ви хороскоп, на което ще се случи затъмнението, показва коя тема от живота си е време да приключите. Напрегнатите ситуации, в които ви поставя затъмнението, са само, за да ги постави пред очите ви и да ги видите по нов начин. Време е за сериозно преосмисляне.

Как ще повлияе лунното затъмнение на всяка зодия?

Овен

В живота единствената константа е промяната и тези думи важат с двойна сила за вас, първия знак на зодиака. Обичате новите начинания, а това лунно затъмнение ще ги направи възможни! Удивлявате се на активността и не обичате живота на възрастните, който изисква да забавите темпото. Лунното затъмнение през май 2023 г. е чудесна възможност да започнете ново вълнуващо хоби или да резервирате активна почивка.

Телец

Това затъмнение ще има огромно влияние върху вас в личен план. Вашата спокойна природа често е подложена на изпитание, защото никой не е толкова спокоен като вас. Много пъти ви се налага да се държите по-активно, за да се впишете в останалия свят. С настъпването на лунното затъмнение през май 2023 г. вашето спокойствие завладява всички останали и вие чувствате, че можете да бъдете себе си през цялото време.

Близнаци

Това затъмнение може да доведе до някои положителни промени. Може да спечелите някои награди и вашите колеги и по-възрастни роднини ще гледат на вас с добро око. Ще бъдете в най-добрата си творческа форма. Има добри шансове да получите повишение и увеличение на заплатата. Личните финанси ще се увеличат. Отношенията ви ще се подобрят и ще се радвате на хармония у дома. Всички висящи юридически въпроси ще бъдат решени във ваша полза. Това е най-доброто време за грижа за себе си и за лечение. Опитайте йога, медитация и се съсредоточете върху духовното си израстване.

Рак

Управителят на тази зодия, Луната, е затъмнена. Затова Раците ще се сблъскат с някои трудности в работата и взаимоотношенията. Не правете никакви инвестиции и бъдете много внимателни с разходите си. Не се впускайте в нов проект или работа. Ще трябва да работите върху емоциите си, избягвайте всякакви изблици. Останете спокойни и реагирайте, след като сте обмислили всички аспекти на ситуацията. През това време просто си легнете и се концентрирайте върху физическото и емоционалното си благополучие. Опитайте се да се отдадете на някакви спортни дейности.

Лъв

Това затъмнение вероятно ще доведе до положителни промени за представителите на слънчевия знак Лъв. Ще имате полза както в личен, така и в професионален план. Партньорските отношения ще процъфтяват и това е добър момент да помислите за брак. Бизнес сътрудничеството ще бъде ползотворно. Това е добро време да се съсредоточите върху комуникацията и сътрудничеството в партньорствата. Родените в Лъв ще постигнат успехи в личен, професионален и финансов план. Погрижете се за здравето на майка си, възможно е да бъде разклатено.

Дева

Това лунно затъмнение ще даде възможност за растеж. В този земен знак ще настъпят положителни промени в областта на финансите и кариерата. На пътя ви ще се появят промяна в работата и изгодни бизнес предложения. Трябва да помислите добре, преди да подпишете договора. Това е добро време за инвестиции и финансово планиране. Ще се радвате на добро здраве и добри взаимоотношения със семейството, партньорите и приятелите.

Везни

Родените под знака на слънцето Везни иска спокоен и приятелски живот, а последните няколко месеца бяха забързани. Не можехте да разберете какво точно бихте могли да премахнете от ангажиментите си, за да имате време за почивка само за вас - и точно това ви носи лунното затъмнение. Някои промени около работата и домашния живот ще ви позволят скоро да включите моменти на грижа за себе си, което ще промени начина, по който подхождате към рутинните си задължения.

Скорпион

Вашата цел в живота е да постигнете силни връзки с хората, да изживеете най-съкровените си желания и да можете да вземате всяко решение със страст и енергия. Лунното затъмнение през май 2023 г. ви доближава до тази цел. Ще усещате повече приемане и разбиране от страна на другите, което ще ви даде възможност да правите избори, които ви носят полза. Това затъмнение в собствения ви знак не ви позволява да застанете на пътя си.

Стрелец

Свободата е в основата на всичко, което правите, и на всичко, което сте. Свободата на изразяване, свободата на пътуване и свободата от финансови ограничения. Ако се забърквате в драма в реалния свят, това не е за вас. Скучният живот никога не може да задоволи ума на Стрелеца. Това затъмнение ви дава тласък в правилната посока - предложение за работа в чужбина или творческа възможност, идва нещо, което ще ви напомни кои сте в действителност.

Козирог

Родените под този слънчев знак ще трябва да работят върху уменията си за общуване. Възможно е да получите нови отговорности в работата. Вашите колеги и по-възрастни ще ви подкрепят и оценяват много добре. Работата ви ще ви спечели похвали и сътрудничество от страна на подчинените ви. Финансите ви ще се увеличат значително. Ще имате добри романтични отношения, а семейството също ще ви подкрепя.

Водолей

По време на това затъмнение Водолеите могат да правят много ретроспекции. Миналото е трябвало и е можело да бъде различно и това ще ви притеснява много. Трябва да забравите това, което е минало и не може да бъде променено. Ще получите много възможности, свързани с работата, бъдете готови да се възползвате от тях. Посочват се добри финанси. Бъдете позитивни в отношенията си и не позволявайте на миналото ви да разваля нещата. Забравете всички обиди със семейството и се опитайте да укрепите връзките на добродушие.

Риби

Живеете с цел да имате невероятни взаимоотношения и да преживеете необикновено духовно израстване, а напоследък се чувствате сякаш разсеяни и се фокусирате повече върху приходите, външния вид и други елементи, които обичате, но не са основната причина за съществуването ви. Лунното затъмнение ще ви помогне да се насочите отново в правилната посока, поставяйки на преден план творчеството и духовното ви развитие.

Вижте още >>> Месечен ХОРОСКОП - Май 2023

More Astro