Следва

Чантата с размер на троха може да бъде и ваша, ако участватe в търга на Фарел Уилямс

Мъжкият Saint Laurent Пролет 2024 - съвършена мода

Думата "безупречно" се отнася и до последния бод в тази умопомрачително колекция   

Runway преди 10 месеца

Няколко дни преди вчерашното шоу Антъни Вакарело публикува в Инстаграм откъс от 26-минутния късометражен филм от 1950 г. „Песен за любовта“, режисиран от Жан Жене и посветен на чувствеността, хомоеротизма и оцеляването в затворническа среда. Вакарело сподели и името на бъдещата колекция – „Всеки мъж убива това, което обича“.

Мъжкото шоу на Saint Laurent се проведе в пространството Kraftwerk в Берлин и събра всичко, заради което толкова обичаме Вакарело и архивите на Сен Лоран. А именно: сака с широки (и много широки) рамене, съчетани с тесни панталони, чиято мъжественост се противопоставя на полупрозрачни блузи с шлейфове и най-леките възможти базови топове с много дълбоко деколте. Тоалетите бяха допълнени от ботуши (да, точно) с токчета (прочетохте правилно). Този мъжки сезон определено е продължение на есенно-зимния дамски сезон: „Започнах да изграждам колекцията около формите и силуетите на дамските дрехи, които мъжете сега носят“, коментира Вакарело. „Започнах с нещо много класическо и след това си поиграх с кодовете на мъжествеността.“ Оттук и леопардът, и точките (мотив, който се повтаря със завидна редовност), появили се на ризи със стояща яка, палта и чувствени топове с едно рамо. Смокингите, които откриха и закриха това шоу, заслужават отделна линия на възхищение - в най-добрите традиции на Ив Сен Лоран и самия Вакарело.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.