Следва

Много бременната Риана е звездата в новата МЪЖКА кампания на Louis Vuitton

Luisa Via Roma показа Runway Icons: отлични грим, прически, визии

От карираните пънк корсети на Вивиан Уестууд до представата на Off-White за булката във висша мода - визиите в Runway Icons са своеобразен визуален речник на модната история

Runway преди 10 месеца

В рамките на само една вечер наблюдавахме необикновеното ревю на British Vogue и онлайн търговеца Luisa Via Roma - Runway Icons, което се проведе на открития подиум на вълшебния Площад Микеланджело във Флоренция.

Пред публика от 1500 души най-големите модели в света показаха над 100 визии от повече от 50 известни дизайнери и прохождащи млади таланти. Въпреки разнообразието на дизайните, безупречната координация на визиите в частта грим и фризури бе това, което свърза смислово и емоционално великолепните жени на подиума.

Световноизвестната майсторка на добре гримираното лице Пат Макграт бе отговорна за грима на вечерта. Акцентът? Силно изразени и очертани до последната гънчица устни. Моделите спряха погледите с деликатно проблясващи и елегантно преливащи червени, касисови и малиново-розови червила, а интензивният цвят, както разбрахме при внимателно проучване, се получава благодарение на изглаждащия скраб за устни на марката KIKO Milano.

"Очите са контрапунктът тук - издържани в меки, сивкави тонове с много фини акценти върху клепачите”, разказа Пат за решението си да покаже жените на подиума така.

За да постигне максимално лек и натурален завършек на тена на лицата, гримьорката използва комбинация от продукти, която перфектно се слива с кожата на моделите. Пат започва с есенция за лице Divine Skin Essence, за да подготви повърхността, след това нанася фон дьо тен от колекцията Skin Fetish: Sublime Perfection Foundation, за да изравни тена.

Ружът Divine Blush: Legendary Glow Colour Balm е подбран индивидуално за всеки модел и блести нежно, а матиращите пудри Sublime Perfection Setting Powder и Skin Fetish: Sublime Perfection Blurring Under-Eye Powder гарантират, че гримът ще се запази идеален през цялата вечер. 

Легендарният фризьор Сам Макнайт бе гуруто на косите в снощната вечер. За него гореописаният грим се допълва перфектно от прически в стила на 90-те. Затова и косите на моделите са прибрани в стилни, ултра лъскави кокове.

Макнайт започва от тила, като нанася гел Self Control в корените и сресва косата с четка, като внимателно се движи нагоре към предната част на линията на косата. Кичурите се прибират на ниска конска опашка с помощта на помада за коса Cock Grease, след което се усукват и увиват за финално търсения вид. Последният щрих в тази прецизна простота е известният лак за коса на Макнайт - Modern Hairspray, който прибира и най-непокорните косъмчета. 

Гледайки моделите от ревюто, не можем да не отбележим, че стайлингът на Пат Макграт и Сам Макнайт е изключително успешен и претворява духа на възродените 90-те за Runway Icons по безпогрешен начин. Браво!

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.