Следва

Седмица на висшата мода в Париж: Schiaparelli Fall/Winter 2023

Седмица на висшата мода в Париж: Dior Couture Fall/Winter 2023

Есенно-зимната колекция висша мода на Dior е посветена на идеалите, както тези, залегнали в кодовете на френската къща, така и най-личните идеали на креативния директор Мария Грация Кюри

Runway преди 9 месеца

Говорим за висшата мода като цяло, първокласната работа на ателието на Диор и специфичните дребни детайли в кодовете на марката, които се превръщат в „най-добрата версия на себе си“ с всеки нов сезон.

Според вече установената традиция, за да осъществи плана, Мария Грация кани жени: художничката Марта Роберти и богините, които рисува - идеални и символизиращи началото, връщането към корените. „Изучавах образи на различни богини, които почти винаги се свързват с животни, и сама имитирах позите и движенията им – отначало само външно, а след това все повече и повече прониквайки във вътрешните им черти и опитвайки се да въплътя тяхната същност“, споделя Кюри. 

Бялото и златното са водещите цветове в извънредно изящната колекция (точно както си представяме, че се случва при божествените създания), линиите са невероятно плавни, сандалите - гръцки, дължините - миди, а фантастично ушитите ръчно от златни и сребърни нишки перелини приличат на скъпоценни брони (идеални за всяка една съвременна Атина).



Цялата колекция на Мария Грация Кюри за Dior Haute Couture Fall 2023 е в галерията >>> 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.