Следва

Първият трейлър на "Деп срещу Хърд"

Барби, Опенхаймер и другите: 7 филма, които няма да пропуснем това лято

Горещото време ни прави още по-страстни киномани 

Movies & TV преди 9 месеца

От времето преди пандемията не сме виждали толкова наситена с филми и сериали лятна програма. Тази година имаме истинска шведска маса от шумни комедии, смразяващи ужаси и романтични филми, без да споменаваме двата горещо очаквани блокбъстъра, които се борят помежду си.

За да не се чудите какво си заслужава да гледате това лято, идва списъкът ни със седемте заглавия, които просто не можете (и не трябва) да пропускате.

You Hurt My Feelings (7 юли)

Никол Холофсенър, номинираната за "Оскар" съавторка на язвителния и изненадващо трогателен "Можете ли да ми простите?", се завръща с още една история за недоволни литературни нюйоркчани. Остроумната комедия проследява главната героиня - писателка (чудесно невротичната Джулия Луи-Дрейфус), която случайно дочува как вечно подкрепящият я съпруг (Тобиас Мензис) признава, че всъщност не харесва последната ѝ книга. Настъпва забавна екзистенциална криза и размисъл за белите лъжи, които всички понякога всички изричаме, за да поддържаме връзките си.

The Bear: Сезон 2 (19 юли)

След разтърсващата и възхвалявана от критиката първа част, драмата на Кристофър Сторър, посветена на служителите на ресторант в Чикаго Ленд, се завръща с вкусна втора порция. Очаквайте повече сривове, скандали и апетитни ястия, но също така и по-голям фокус върху впечатляващите поддържащи герои в сериала - от амбициозната Сид на Айо Едебири до раздразнителния Ричи на Ебон Мос-Бакрак и симпатичния пекар Маркъс на Лайънъл Бойс.

Барби (21 юли)

Сюрреалистичният, безкрайно розов филм на Грета Гъруиг за най-популярната кукла в света, която се впуска в лудо пътешествие за себепознание, след като е изгонена от Страната на Барби, има всичко, което бихте могли да искаме: Райън Гослинг в ролята на Кен, Хелън Мирън в ролята на разказвача, пищни костюми, саундтрак с чисто нова песен на Дуа Липа и участието на Иса Рей, Никола Кофлан, Хари Неф и Ема Маки. Броим не дните, а часовете и нямаме търпение да видим целия филм(Вижте още: "Марго Роби във версия Барби - всички тоалети дотук")!

Опенхаймер (21 юли)

Прекият конкурент на "Барби" също е изпълнен със звезди, но е различен по всички други възможни критерии и допирни точки. Кристофър Нолан представя невероятно напрегнат и щателно изпипан портрет на физика теоретик Робърт Опенхаймер (Килиън Мърфи), създател на атомната бомба. В разгара на Втората световна война, когато бъдещето на човечеството виси на косъм, той трябва да реши дали си заслужава да рискува глобална катастрофа, за да сложи край на конфликта, докато група съюзници и противници - изиграни от Емили Блънт, Флорънс Пю, Мат Деймън, Рами Малек, Кенет Брана и Гари Олдман поставят под въпрос мотивите му.

Talk to Me (28 юли)

Този свръхестествен трилър е предизвикващо тръпки от началото до края пътуване. Филмът се фокусира върху майсторското изпълнение на Софи Уайлд в ролята на тийнейджърка, която все още не се е съвзела от смъртта на майка си и открива, че може да общува с мъртвите чрез отрязана, балсамирана ръка. По време на парти ръката е използвана от безразсъдни гимназисти за създаване на видеоклипове, но нещата се обръщат с главата надолу, когато духовете започват да ги обсебват.

Филмът предлага остър коментар за скръбта, натиска на връстниците и ужасяващата откъснатост, която социалните медии пораждат, като същевременно предлага наистина шокиращо страхови моменти и финален обрат, който ще ви накара да затаите дъх.

Сърцебиене: Сезон 2 (3 август)

Този безкрайно очарователен сериал се отличава със своето примигващо, радостно представяне на двама влюбени ученици. Сега идва също толкова сладкият втори сезон, в който двойката се ориентира в новата си връзка по време на абитуриентския бал и на романтичното училищно пътуване до Париж. Разбира се, възникват непредвидени предизвикателства и се разнищват наболели теми, но сериалът ще ви донесе неописуемо чувство на оптимизъм.

Joy Ride (4 август)

Талантливият квартет от азиатско-американски актьори - комиците Шери Кола и Сабрина У, Стефани Хсу от "Всичко навсякъде наведнъж" и Ашли Парк от "Емили в Париж" - се впускат в приключението на живота си във възхитителния фарс на Адел Лим. В основата му е Одри, която тръгва да прекосява Китай в търсене на родната си майка и води със себе си ексцентрична група приятели. Те преживяват епични сривове и избухват в нощни клубове, а в една от сцените се обличат като K-Pop звезди, за да заобиколят летищната охрана. Резултатът е щуро забавление, което разбива стереотипите.

Приятно лятно гледане!

More Movies & TV

„Рипли“: 5 причини да гледаме трилъра с Андрю Скот и Дакота Фанинг

Movies & TV преди 1 ден

През април всички погледи (включително на нашата редакция) са насочени към новия сериал на Netflix "Рипли". И въпреки че историята, базирана на романа на Патриша Хайсмит за дребен мошеник, е позната на мнозина от филмовата адаптация от 1999 г. с участието на Мат Деймън, открихме пет причини (всъщност са доста повече) да загледаме нейния нов прочит. Предупреждение за спойлер: "Рипли" на Стивън Зейлиън е много пристрастяващ.