Следва

Чудесно кино, чудесни артисти: 10 от най-очакваните филмови премиери на фестивала във Венеция

Първият трейлър на "Деп срещу Хърд"

Трейлърът на документалната поредица "Деп срещу Хърд", който разказва за съдебният процес на Джони Деп и Амбър Хърд изглежда обещаващ

Movies & TV преди 9 месеца

Припомняме, че бившата съпруга на мистър Деп заведе дело срещу него, обвинявайки го в домашно насилие. През 2018г. във Washington Post се появи статия, в която се цитира Амбър Хърд, която разкрива, че е била жертва на домашно насилие. Въпреки че Амбър не споменава името на Джони, всички заключиха, че става дума за него. Актьорът от своя страна обвини бившата си съпруга в клевета. Процесът продължи няколко седмици, след което журито обяви присъда в полза на Деп и осъди Амбър да му плати 15 милиона долара обезщетение.Процесът беше широко отразен в медиите, предизвика обществен отзвук и се превърна в стотици мемета. Мнозинството застана на страната на Деп, а Хърд дори се оплака от тормоз (вижте още: "Амбър Хърд призна, че е излъгала в съда и не е похарчила 7-те милиона, получени от Джони Деп, за благотворителност").

След загубата в съда, Амбър все позицията, че този процес ще се отрази зле на жените, станали жертви на домашно насилие, защото те вече ще се страхуват да говорят за това.

Създателите на сериала обещават да разнищят конфликта на бившите съпрузи, за да се опитат да разберат кой всъщност е прав. Поредицата, планирана в три епизода, ще включва кадри от съдебната зала, както и извадки от пресата и коментари в социалните медии, появили се по време на процеса. „Мини сериалът за първи път ще покаже всички събрани доказателства и ще изследва в детайли това глобално медийно събитие“, се казва в съобщението.

Премиерата e на 16 август по Netflix.

More Movies & TV