Следва

Неочакван гост в розовия свят на Барби: куклите Bratz са част от филма

Чудесно кино, чудесни артисти: 10 от най-очакваните филмови премиери на фестивала във Венеция

Вече броим дните до филмовия фестивал, който ще се проведе от 30 август до 9 септември 

Movies & TV преди 8 месеца

Въпреки продължаващата стачка на сценаристите, която заплашва да ни отнеме възможността да гледаме хубаво кино тази година, филмовият фестивал във Венеция ще се състои в пълния си блясък.

Оставаме леко разочаровани от липсата на "Наполеон" на Ридли Скот, както и на новите филми на Уди Алън, Роман Полански и Люк Бесон, но все пак фестивалът ни предлага незабравимо филмово изживяване.

Специално за любителите на киното сме подбрали 10-те филма, които задължително (повтаряме - задължително) трябва да гледате.

Priscilla

Година след "Елвис" на Баз Лурман, София Копола ни представя още по-бляскава и мечтателна биография, като този път в центъра на вниманието е съпругата на краля на рокендрола, изиграна от Кейли Спейни.

Трейлърът ни подготвя за голяма доза от ослепителна мода от 60-те години на миналия век, допълнена с още по-голяма доза сладка любов.

Poor Things

Йоргос Лантимос отново се събира с Ема Стоун за една луда, сюрреалистична фантастика. Историята разказва за млада жена, която е върната към живота от странен учен (изигран не от кого да е, а от самия Уилям Дефо). Стоун се впуска в епично пътешествие из Европа през 19-ти век.

Звучи ни изключително интригуващо, така че от сега ви съветваме да следите билетите и да си запазите места на първия ред за премиерата.

Ferrari

Адам Драйвър (мистър Гучи, ще си позволим да припомним) и прелестната Пенелопе Крус влизат в ролята на Енцо и Лаура Ферари - двойката, създала империята за луксозни спортни автомобили, която все още носи тяхното име. Дори да не сме най-големите експерти в света на автомобилите, със сигурност искаме да се порадваме на тази екранна двойка и да потънем в историята на Ферари за няколко часа.

Първият филм на Майкъл Ман от почти десетилетие насам е посветен на брака на Енцо и Лаура, който е подложен на сериозно изпитание, когато Енцо решава да заложи бъдещето на компанията, както и своя живот, за да се включи в най-опасното състезание в Италия: Миле Миглиа.

Maestro

Още една неповторима екранна двойка, обещава да ни изненада в първия режисьорски опит на Брадли Купър. Лентата ни предлага историята на Ленард Бърнстейн, изигран от самия Купър, и актрисата Фелисия Монтеалегре, с която той прекарва близо три десетилетия, докато се издига в кариерата, за да се превърне в един от най-забележителните диригенти и композитори на своето време.

Мистър Купър е поел една нелека задача, но с нетърпение очакваме да видим резултата на неговият режисьорски талант и да насладим на поредния филмов шедьовър.

Origin

Една от най-вълнуващите изненади в програмата на фестивала е разтърсващата драма на Ава Дюверней, базирана на бестселъра "КАСТА - Коренът на нашето недоволство” от носителката на наградата "Пулицър" - Изабел Уилкерсън.

Филмът разглежда расизма в САЩ и неговите сходства с кастовите системи в Индия и нацистка Германия, а в главните роли са Аунджану Елис, Нийси Наш и Одра Макдоналд.

Дебютът на Дюверней ще остане в историята на фестивала, като първият път, в който афроамериканка представя филм в програмата на Венеция.

The Killer

В най-новия кървав трилър на Дейвид Финчър Майкъл Фасбендър играе методичен и хладнокръвен убиец, който преследва следващата си жертва - но постепенно съвестта му го обзема и той започва да се страхува, че губи контрола над себе си.

Историята обещава да бъде изключително напрегнато преживяване, и с нетърпение очакваме да проследим действията на Майкъл Фасбендър.

Evil Does Not Exist

Друга неочаквана добавка към програмата е завладяващата лента с участието на Хитоши Омика, с която японският режисьор Рюсуке Хамагучи се завръща в киното след спечеления "Оскар" за "Карай колата ми". Филмът проследява живота на баща и дъщеря, които живеят в малко село близо до Токио, чиято екология е внезапно застрашена от компания, занимаваща се с глемпинг, която го избира за място на следващия си курорт.

Има ли нещо по-важно и същевременно актуално от опазването на околната среда и осъзнаването на влиянието на човешката дейност върху нея?

Finalmente L’alba

Бурният и бляскав разцвет на квартала Cinecittà в Рим, наричан през 50-те години "Холивуд на Тибър", оживява ярко благодарение на режисьора Саверио Костанцо. В центъра на филма е Ребека Антоначи, която се превъплъщава в широко скроена начинаеща актриса, която се явява на прослушване като статист и попада на спираща дъха снимачна площадка, препълнена с едни от най-разпознаваемите актьори от онова време, изиграни от Лили Джеймс, Рейчъл Сенот и Джо Кири.

Има нещо завладяващо и изключително привлекателно в естетиката на Италия, което ни кара да гледаме филма, за да се насладим на усещането la dolce vita.

The Wonderful Story of Henry Sugar

Само няколко месеца след дебюта на "Астероид Сити" в Кан, Уес Андерсън се завръща, за да зарадва още един европейски фестивал с нова своя премиера: 37-минутен чаровен филм, вдъхновен от причудлива новела на Роалд Дал, разказваща за мъж, който се разочарова от собственото си богатство.

Андерсън не ни е разочаровал никога и за пореден път доказва, че знае какво прави, когато подбира актьорския състав, включващ Дев Пател, Бен Кингсли, Бенедикт Къмбърбач, Ралф Файнс и Ричард Айоаде.

El Conde

Пабло Лараин ни пренася в паралелна вселена, в която покойният чилийски диктатор Аугусто Пиночет е 250-годишен вампи, живеещ в порутено имение в южния край на континента. Той продължава да подхранва апетита си за зло, за да се поддържа, като напомня за коварната и постоянно присъстваща опасност от фашизма.

More Movies & TV