Следва

Първи трейлър: Джулия Робъртс и Джордж Клуни са разведена двойка в новия "Билет за рая"

Кой кой е в "Елвис": актьорите и IRL легендите

Фенове на Елвис, радвайте се! Дългоочакваният биографичен филм, режисиран от Баз Лурман, вече е в кината, предлагайки радостно максималистична визия за легендарния живот на краля - от скромното начало в малкия град Мисисипи до преждевременната му смърт на 42-годишна възраст

Movies & TV преди 1 година

Фокусирайки се до голяма степен върху отношенията на Пресли с известния му контролиращ мениджър полковник Том Паркър - както и контурите на връзката със съпругата му Присила - филмът служи като калейдоскопичен почит на любимия музикант и неговото наследство.


Всичко, което знаем за биографичния филм за Елвис Пресли с Остин Бътлър и Том Ханкс


Като се има предвид звездната среда на Пресли, много от героите във филма са също толкова известни (ако не и повече) от изпълнителите, които изиграват. Надолу открийте разликите (и приликите) с всички звезди от филма "Елвис" и хората, които се появяват като тях в ослепителния нов музикален епос на Лурман.

Остин Бътлър като Елвис Пресли

Състезанието за Ролята във филма е едно от най-кървавите за последните години, но Остин Бътлър в крайна сметка побеждата съперниците си с малко помощ от Дензъл Вашингтон, който, според слухове, се обажда директно на Лурман, за да каже някоя добра дума за бившата звезда на Дисни. Реално всички са щастливи - не само, че Бътлър има невероятна прилика с краля, но и неговото актьорско изпълнение (а и Елвис-стилът му) са широко обожавани само няколко дни след премиерата. 

Оливия ДеДжонг като Присила Пресли

Относително неизвестна преди да бъде избрана за (еднакво оспорваната) роля на Присила Пресли, австралийската актриса Оливия ДеДжонг работи в телевизията и като съ-продуцент на хорър филма на М. Найт Шималан от 2015 г. "Посещението“. В ролята на Присила - от най-ранната й среща с Елвис, докато той е Германия като GI, до техния вихрен романс и разпадането на брака им поради пристрастяването на певицата към лекарства, отпускани по лекарско предписание - ДеДжонж прави възхитителна първа голяма роля. Четете още: Спомени: Присила Пресли за заветните си модни изяви от последните 50 години!

Том Ханкс като полковник Том Паркър

Може би най-известният актьор във филма е Том Ханкс в ролята на дългогодишния мениджър на Пресли, противоречивият полковник Том Паркър. След като емигрира в САЩ от Холандия през 1929 г., Паркър първо е карнавален работник, преди в крайна сметка да се насочи към музикалния мениджмънт. След като преговаря за нов доходоносен договор за Пресли през 1955 г., той бързо започва да отговаря за много аспекти от живота на музиканта - както за стратосферния възход, така и за падението, белязано от лоши професионални решения и медицински кризи. Четете още: Истории от живота: Вечният Форест Гъмп Том Ханкс

Ричард Роксбърг като Върнън Пресли

Австралийският актьор Ричард Роксбърг участва в Мулен Руж от 2001 г. Както се случва и с Том Ханкс - Ричард е пътрият прослушан и моментално избран за съответната роля актьор. Той е религиозен семеен мъж, който активно насърчава сина си да преследва мечтите си да бъде музикална звезда. Върнън е неразделен с Елвис и тясно участва в кариерата му, по-късно служи като изпълнител на имуществото на сина си след смъртта му през 1977 г.

Келвин Харисън младши като B.B. King

Изгряващата звезда Келвин Харисън-младши е в сериозно впечатляваща серия в момента. След забележителни роли в The Trial of the Chicago 7 и Cyrano, Харисън ще играе младия Scar в продължението на Бари Дженкинс на The Lion King и ще поеме водещата роля във филм за креолския музикант от 18-ти век Шевалие дьо Сен Жорж и предстоящ биографичен филм за Баския. В "Елвис" той играе легендарния блус музикант B.B. King, чийто път редовно се пресича с този на младия Пресли.

Коди Смит-Макфий като Джими Роджърс

Излизайки на фона на широко признатото си, номинирано за Оскар изпълнение в "Силата на кучето“ на Джейн Кемпиън, Коди Смит-Макфий се завръща в друга високопрофилна роля тази година: Джими Роджърс Сноу. Близък приятел на Пресли и син на легендарния кънтри музикат Ханк Сноу, когото полковник Том Паркър също менажира. Роджърс Сноу прекарва много време с Пресли през 50-те години на миналия век.

Йола Куарти като сестра Розета Тарп

Yola Quartey - известна просто като Yola - е британска певица и автор на песни, шест пъти номинирана за Грами за отличителната си смесица от кънтри, соул и поп. В "Елвис“ тя влиза в обувките на сестра Розета Торп, известната госпъл певица и китарист, която по-късно става известна като "кръстницата на рокендрола“, защото възхитително сливане духовна тематика с тонове на електрическа китара.

Дейвид Уенъм като Ханк Сноу

В ролята на кънтри легендата Ханк Сноу е Дейвид Уенъм, уважавани австралийски актьор, когото може да разпознаете от трилогията "Властелинът на пръстените“ на Питър Джаксън, "300" и "Карибски пирати". Въпреки че преследва по-традиционното кънтри звучене, Сноу също е клиент на Паркър...

Алтън Мейсън като Литъл Ричард

Ако Алтън Мейсън ви е познат, това вероятно се дължи на блестящата му кариера в модата (четете още: Off-White, Fall 2021, READY-TO-WEAR). 24-годишният за първи път слага името си на картата като танцьор, но също участва в кампании на Louis Vuitton, Tom Ford и Fendi и е първият чернокож мъж-модел, който "ходи" за Chanel през 2018 г. Странично, той също култивира кариера като музикант, което допринася за кастинга на Мейсън като рокендрол легендата Литъл Ричард, екипът на филма открива точният баланс между стил и способност в Алтън.

Ксавие Самюел като Скоти Мур

Австралийският актьор Ксавие Самюел е сравнително известен в Холивуд, но също най-доброто за момента е ролята му в "Елвис", както и представянето му като Чарли Чаплин в противоречивия биографичен филм на Андрю Доминик за Мерилин Монро - Blone, който излезе по-късно тази година. Тук той е китаристът на Пресли Скоти Мур, който има оргомен принос за много от най-емблематичните хитове на краля, включително „Hound Dog“ и „Jailhouse Rock“.

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 3 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.