Следва

Режисьорът на "Барби" стана първата жена, спечелила 1 милиард долара в боксофиса

Неочакван гост в розовия свят на Барби: куклите Bratz са част от филма

Появата на Саша ни подсказва, че във филма се крият и Ясмин, Клои и Джейд
 

Movies & TV преди 8 месеца

От момента, в който Грета Геруиг ни представи своята особено успешната адаптация на оригиналната кукла Барби от 1959 г., бяхме наясно, че във филма ни очакват доста изненади, коя от коя по-неочаквани. В началото на лентата, забелязахме препратките към класическите мюзикъли от златната ера на Холивуд, както и към незабравимия шедьовър на Стенли Кубрик - "2001: Космическа одисея".

Е да, трябва да признаем, че някои от препратките бяха твърде нишови и моооже би сме ги подминали (няма да издаваме повече от необходимото), но, тънките намеци за “Кръстникът”, както и намигването към “Матрицата” са повече от изкусно изпълнени.

Най-интересният момент, обаче, е появата на съперниците на Барби - куклите Bratz (Spoiler Alert: оттук нататък четете на своя отговорност). Грета включва забележителна препратка към пълната противоположност на розовата Барби под носа ни, която ни кара да разследваме. Да, тази Барби завежда дело, достойно за силите на ФБР.

Сцената, в която Барби посещава гимназия в Лос Анджелис, за да разбере повече за момичето, което предизвиква нейната екзистенциална криза, е ключова за разгадаването на поставената от нас хипотеза. Там тя среща Саша - мрачна и ядосана тийнейджърка, която укорява Барби за всичко, което не е наред с жените в един патриархален свят.

Разбира се, името на Саша е само едно от четирите на куклите Bratz, но тази информация ни е достатъчна, за да заподозрем изящния намек на авторката на сценария.

Трите приятелки на Саша - атлетична блондинка, смело чернокосо момиче от азиатски произход и сладко афроамериканско момиче, са реалните версии на Клоуи, Джейд и Ясмин, известни още като Bratz.

Въпреки че нито Геруиг, нито представителите на Mattel са потвърдили този паралел, ние сме повече от убедени, че това е деликатен опит на продукцията да се възстанови съперничеството между Барби и Bratz.

Може би, за да сме напълно сигурни в теорията си, трябва да наемем Барби-детектив, която да ни покаже истината, но докато това стане - горещо ви съветваме да гледате “Барби”, защото е истински шедьовър на киното и скоро не сме срещали по-женски (във всеки смисъл на думата) филм.

 

More Movies & TV