Следва

Стил урок на седмицата: Хейли Бийбър и луксът МЧР

Ябълковият тост на Меган Маркъл: рецепта за бъдещи херцогини

В събота сутрин ще сготвим френски тост в американски стил, наследен от Меган Маркъл от баба й Дорис Сандърс Маркъл. Набавяме хляб със семена, ябълки и масло, и действаме 

Food преди 8 месеца

41-годишната бивша херцогиня на Съсекс изглежда свежа и във форма винаги. Експертите са сигурни, че не само процедурите, но и добрите навици помагат на съпругата на принц Хари да поддържа фигурата си вееликолепна. Оказва се, че част от храната, която Меган консумира, се прави по рецепти, наследени от детството й. Хранителните навици помагат на госпожа Маркъл да се поддържа прекрасно и по време на актьорската й кариера, както и в поддръжката на блог, посветен на добрия лайфстайл, в който тогава бъдещата херцогиня споделя включително рецепти. 

Една от най-любопитните рецепти, споделени от калифорнийката, е за нейния сладък ябълков тост. За г-жа Маркъл, оказва се, той е истинско семейно съкровище. Бабата на Меган често приготва вкусната есенна закуска. Известна като „Ябълковият тост с масло на баба Маркъл“, тази сгряваща прелест е сладка и питателна, съставена от различни „комфортни“ съставки.

Рецептата на Дорис Сандърс Маркъл е публикувана от списание Flare през 2015 г. Меган разказва: „Израснах в Лос Анджелис и рядко виждах баба си Маркъл, тъй като тя беше родом от Ню Хемпшир и прекара по-голямата част от живота си в Пенсилвания и Флорида. За да запълни тази празнина, тя често ни изпращаше писъмца, рецепти, чанти, пълни с продукти и кутии с лакомства, направени по семейни рецепти. Възхвалявайки „простата и вкуса“ на тази конкретна рецепта, актрисата заявява, че приготвянето на ястието е като „разходка по алеята на паметта“.

Ябълковият тост на семейство Маркъл - най-лесната рецепта за перфектна закуска

Време за приготвяне: 10 часа и 30 мин 

Съставки

За ябълковата смес, наречена още "ябълково масло" 

  • Ябълки - 10 бр.
  • Гранулирана захар - 2 чаши
  • Смляна канела - 1,5 ч.ч.
  • Смлян карамфил - 1/8 ч.ч.
  • Хляб от поне 7 зърна на филии

За пълнежа

  • Сирене рикота - 2 чаши
  • Меко крема сирене - 1/4 чаша
  • Мляко 6% - 2 с.л.
  • Лимонова кора - 2 ч.л.
  • Джинджифил - 1,5 ч.л.
  • Щипка сол 
  • Бадемов ликьор - няколко капки 

Метод на готвене

1. Започнете с подготовката на съставките за ябълковата смес. Ябълките трябва да бъдат почистени, освободени от сърцевината и нарязани. Изберете вкусен хляб със семена, който трябва да бъде запържен (което може да се направи в края на процеса на готвене).

За да направите ябълковата смес, поставете всички съставки с изключение на хляба в тенджера за бавно готвене и разбъркайте добре.

2. Включете уреда на висока температура и оставете сместа да се загрее, докато започне да шупне. В този момент покрийте тигана с капак и оставете сместа да се готви за един час на слаб огън.

3. След това намалете котлона до минимум и варете ябълковата смес осем до десет часа.

След като свалите от огъня, разбийте до копринена смес и прехвърлете в херметически затворен съд за съхранение в хладилник до две седмици.

4. Ако хапвате тоста веднага, намажете обилно върху филия пържено хлебче със семки и се насладете на ябълковия тост с чай или кафе.

5. Добавете любимата заливка от рикота на Меган за да стане ястието съвсем американска закуска.

За целта разбийте крема сиренето в купа с електрически миксер. Добавете рикотата и млякото, след което разбийте за няколко минути, докато сместа стане пухкава.

Добавете млякото, лимоновата кора, джинджифила и солта, след което опитайте как е на вкус и дали се нуждае от сладост. Ако е така, можете да добавите малко мед. Трябва да направите малко повече от две чаши от пълнежа, като остатъкът може да се съхранява в херметически затворен съд до една седмица.

6. Намажете сместа от рикота върху препържения хляб със семки, след което добавете от сладката ябълкова смес отгоре. Поръсете горната част на тоста с бадеми или други ядки, ако желаете.

7. Някои сервират ябълков френски тост с топка ванилов сладолед вместо рикота.

More Food